bérgyilkosság

Állami hitelből fizetett bérgyilkost a bosszúálló banda

A 33 éves nő több milliós hitelt vett fel, amit egy bérgyilkos kifizetésére használt. Áldozatukat hároméves kislánya előtt lőtték le. 

2022. február 17. 10:33

A Miami rendőrség kedden tett közzé új dokumentumokat egy gyilkossági nyomozásban, amely hónapok óta foglalkoztatja a nyomozókat és a lakosokat egyaránt. Először annyit lehetett tudni az ügyről, hogy májusban a lakása előtt lelőttek egy 24 éves nőt, aki a hároméves lányával sétált. A kislány szintén megsérült a brutális esetben. Az áldozat, Le'Shonte Jones a Transportation Security Administration (TSA) egyik ügynöke volt. A TSA-t az amerikai honvédelem a szeptember 11-i támadások után alapította, a légiutazás biztonságáért felelősek.

Az új dokumentumok alapján három embert vádoltak meg a gyilkosság miatt, Javon Carter, Romiel Robinson és Jasmine Martinez mind gyilkosság vádjával lett letartóztatva. A vád szerint a gyilkosság kiötlője a 33 éves Martinez volt, akinek volt barátja felvette az állami hitelt, amit annak a céljával hozott létre a kormány, hogy a koronavírus járványból gazdaságilag segítsen felépülni a civileknek. 15 ezer dollárt (mintegy 4,7 millió forintot) vettek fel, és a vádirat szerint az azt követő hetekben legalább 10 ezer dollárt kivettek készpénzben automatákból.

Jazmine Martinez - Forrás: St. Lucie County Sheriff's Office

Martinez és áldozatuk, Jones korábban ismerték egymást. Martinezt 2018-ban letartóztatták, mert megverte Jonest. Az ügyben 2020 februárjában Jones a bíróságon tanúskodott támadója ellen. Miután elhagyta a bíróság épületét, két férfi fegyverrel feltartotta és kirabolta a parkolóban. Egyikük Martinez volt barátja, Kelly Nelson volt, aki jelenleg is börtönben van. Jones elvállalta, hogy az ügyben tanúskodik Nelson ellen.

A gyilkosság után a nyomozók elkezdték megvizsgálni Nelson telefonhívásait a börtönből, és egy februári hívásban észrevették, hogy Martinez azt mondja neki a telefonban, hogy „készen vagyok megölni ezt a nőt, Jonesnak meg kell halnia”.

Romiel Robinson, aki együtt ült a bérgyilkossal. Forrás: Miami-Dade County

Romiel Robinson, Martinez jelenlegi élettársa talált egy bérgyilkost párjának. Felhívta Javon Cartert, és azt mondta neki, hogy „élet-halál szituáció van, találkozniuk kell”. A nyomozók szerint Carter még aznap sms-t írt Martineznek. 2021 március 25-én Jones feljelentést tett, hogy zaklatják, és pénz ajánlottak neki, hogy ne tanúskodjon rablói ellen. Közösségi média profilján írt neki valaki, hogy hívja fel az ügyvédjét, és mondja azt neki, hogy Nelsonnál nem volt fegyver. Áprilisban a bíróságon elmondta, hogy megpróbálták befolyásolni tanúként. 

A bérgyilkos, Javon Carter. Forrás: Miami-Dade County

A következő nap Nelson felvette a 15 ezer dolláros hitelt. És egy héttel később telefonon Robinson a bérgyilkossal tárgyalt az árról, azt mondta, hogy 20-25 ezer dollárt kér általában. Martinez az ezt követő napokban 10 ezer dollár készpénzt vett ki. Április 30-án és május 1-én a gps-adatok rámutattak, hogy a gyilkos Jones házában volt, megfigyelte a nőt. Ugyanilyen adatot találtak a gyilkosság napjáról is, valamint egy videót a férfi telefonján, ahol nagy mennyiségű kézpénzt tart a kezében, és azt mondja, hogy „csak egy újabb nap az irodában”.

Martinez és Robinson ügyvédei tagadják, hogy védenceiknek bármi köze lett volna az ügyhöz. Carter és Robinson óvadék nélkül börtönben marad, amíg Martinez St. Lucie megyében vár arra, hogy kiadják Miamiba - írta a Fox News.

LED fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer: jelentős technikai fejlesztések a TV2-nél
A TV2 Csoport, hazánk vezető televíziós társasága megalakulása óta törekszik arra, hogy a legmodernebb technológiai ...
Földbe csapódott egy ejtőernyős Székesfehérváron
A férfi ernyője nem nyílt ki.
Nyomoznak a halála miatt
Még mindig kérdés, hogy ki a felelős Berki Krisztián haláláért. A médiaszemélyiség drogot fogyasztott halála előtt. ...
Több százan kísérték utolsó útjára
Berki Krisztián barátai megtörten álltak a ravatal előtt. Mindegyikük egy-egy szál hófehér virággal rótta le tisztel...
Egy komposztáló gödörben volt az eltűnt üzletember Szigetszentmártonon - Fotók
Újabb információk kerültek a nyomozók birtokába, ennek köszönhető, hogy megtalálták.
Gyermekeik életéért harcolnak
Egytől egyik nagybetűs hősök, akiknek az élete akkor vett teljes fordulatot, amikor kiderült, hogy kisbabájuk nem eg...
Tények teljes adás 2022. május 28., szombat
GYEREKGYILKOS - Korábban is bánthatta lányait az aszódi gyerekgyilkos - a 14 éves lány gyámügyi védelem alatt állt, ...
Kísérleti gyógyszerrel utazik az időben
Ki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy visszapörgetné az időt, és valamit nagyon másképp csinálna az életéb...
Túlhajtotta magát
Két végén égeti a gyertyát, pedig megmondták már neki, hogy jobban figyeljen magára. Oszvald Marika komoly egészségü...
20 milliárdot sem sajnált az esküvőre
Ma már vannak, akik 10-20 millió forintot sem sajnálnak az esküvőjükre, de hamarosan láthatják, hogy van olyan is, a...