A jövő generációja már most PénzOkos a Pénziránytű-BankVelem Programnak köszönhetően

Idén nyolcadik alkalommal, a Pénz7 egyik kísérő eseményeként került megrendezésre a BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudásverseny, melynek országos döntőjét és díjkiosztóját május 31-én tartották a Pénzmúzeumban.

2022. június 06. 09:39

Az általános iskolásoknak szóló BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudáspróba weboldalán több száz iskola csapata regisztrált. A kérdéseket a Pénziránytű Alapítvány szakemberei dolgozták ki, leginkább a „Küldetések a pénz világában” tankönyv anyagaira támaszkodva, valamint a tankönyv mellett, nagy segítséget nyújtottak a csapatoknak a verseny weboldalán található, felkészülést segítő online feladatsorok is. A rangos pénzügyi versenynek összesen hat fordulója volt; az első három forduló online felületen zajlott, ezután egy megyei online forduló következett, majd az ezekről továbbjutó legeredményesebb csapatok kerültek be a helyszíni regionális döntőkbe. A 3 regionális helyszín dobogós csapatai mérték össze a tudásukat az országos döntőben egy neves tagokból álló zsűri előtt. Nagyon szépen teljesítettek a csapatok, ügyesen oldották meg a felnőttek számára is kihívást jelentő feladatokat. A verseny fővédnöke Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

A közel fél éven keresztül tartó BankVelem PénzOkos Kupán országszerte több, mint kétezer általános iskolás korú diák vett részt. A versenyre két korosztályban nevezhettek a felső tagozatos diákok. Az 5-6. osztályos diákok a BankVelem PénzOkos Kupa Junior kategóriában, a 7-8. osztályos diákok pedig a hagyományos versenyen mérkőztek meg. A Junior kategóriában, a 308 induló csapatból, a 10 legjobb került a Pénzmúzeumban szervezett országos döntőbe, ahol a Gödöllői Török Ignác Gimnázium „Pénzológusok” csapata nyerte el az első helyezést. A 7-8. osztályosok országos döntőjén, a 399 nevező csapatból a legjobb 9 mérhette össze a tudását. Mindkét döntő után, a versenyző diákok megtekinthették a Pénzmúzeumot is, amely egy különleges élményt nyújtott számukra.


„Nagy öröm számomra, hogy a diákok ilyen nagyszerűen helyt álltak a versenyen, és igen tájékozottak a pénzügyi fogalmak terén. A Pénziránytű Alapítvány számára nagyon fontos a gyermekek pénzügyi tudatosságának és kultúrájának fejlesztése, ennek fontos eleme évek óta a Pénziránytű-BankVelem Program” – mondta a díjkiosztón Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki a zsűri elnökeként szintén jelen volt a versenyen.

A 8. BankVelem PénzOkos Kupa 2022-es, országos döntőjén, a Szent István Gimnázium „Hetedicash” csapata nyert. A rangos elismerés mellett, az első három helyezett csapat minden tagja értékes nyereménnyel távozhatott, táblagéppel, vagy okostelefonnal díjazták a tudásukat, de a többi csapat tagjai sem tértek haza üres kézzel, ők okosórát kaptak. A 8. BankVelem PénzOkos Kupára legtöbb csapatot regisztráló, Pénziránytű-BankVelem Iskolahálózathoz tartozó iskola 100 000.- Ft alapítványi támogatásban részesült, amely díjazottja mindkét korosztályban a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola volt. A teljes eredménylistát itt találja, az eseményen készült képeket pedig ide kattintva tekintheti meg.

A Pénziránytű Alapítvány támogatásával a PontVelem Okos Program keretében megvalósuló Pénziárnytű-BankVelem Program a tudatos iskolák és diákok programja, aminek keretein belül a szervezők játékos környezetben arra tanítják a diákokat, hogy az elvégzett munkából (szelektív gyűjtésből) és a tudásból megkeresett jövedelemmel (pontokkal) érdemes gazdálkodni, takarékoskodni, sőt a pontokat akár jótékony célokra is fel lehet ajánlani. A Pénziránytű-BankVelem Program országszerte jelen van, minden megyében található egy Tudáscsere Központ is, amely a pénzügyi oktatást segíti az általános iskolákban. Jelenleg közel 1223 általános iskola, közel 65.000 diákja regisztrált a programba. A PontVelem Okos Programhoz Magyarország minden általános iskolája csatlakozhat.

A BankVelem PénzOkos Kupa 2022. lezárult, de a verseny természetesen jövőre is megrendezésre kerül! Addig is, a Pénziránytű-BankVelem Program mindig tartogat valami remek meglepetést iskoláknak, tanároknak, szülőknek és diákoknak egyaránt!

Gyomorbaj? Sietve hágta át a létező összes szabályt a 10-es út fenegyereke
A sofőr ámokfutását egy fedélzeti kamera rögzítette.
Meghan Markle-nek megtiltották, hogy szakemberhez forduljon
Korábban sokkolta a közvéleményt, mikor öngyilkos gondolatairól beszélt, most elmondta, miért tette. 
Különös fotók készültek a Mecsekben, több méteresre nőttek az óriási árnyak
A látvány leírhatatlan.
Börtönre ítélték Lagzi Lajcsit
Nem ússza meg a börtönt Galambos Lajos! Az ország trombitása hét éven át bizonygatta az igazát, de hiába. A zenész m...
Rekordot dönt Demjén Ferenc
Rekordot dönt a 75 éves rocklegenda! Demjén Ferenc az egyetlen olyan magyar előadó, aki huszonötödszörre tölti meg a...
Tények Plusz adás, 2022. december 8., csütörtök
PÉNZÉRT, SZEXÉRT GYÓGYÍTOTT - Ágyba csalta híveit a teskándi Ál-Jézus. 20 percet tölthettek vele a szekta tagjai, ak...
Tények röviden, 2022. december 8., csütörtök
Tények röviden adás
Hajnaltól csapadékzóna érkezik délnyugat felől
időjárás-jelentés, 2022. december 8., csütörtök
Tények teljes adás, 2022. december 8., csütörtök
TRAGÉDIA - Egy hotel vízaknájába fulladt egy nyolcéves kislány Bagon. A gyerekek bújócskáztak az udvaron, a kislány ...
Állati jó munkahely
Talán mondanom sem kell, hogy egy kutya mennyi örömet tud szerezni egy ember életében. Mennyi szeretetet és figyelme...
Rémhírterjesztő sms-ek miatt indított eljárást a rendőrség
Majdnem halálra vertek egy vendéget egy gyöngyösi diszkóban - videó
Ennél nagyképűbb tizenegyest ritkán látni - videó
Egy hét alatt csaknem tízmillió légúti fertőzés történhetett Németországban
Ingyen kapják az óvszert a fiatalok Franciaországban