Itt a bizonyíték, ezzel az étrenddel tényleg 20 évet fiatalodhat

Egy 63 éves orvos azt állítja, 20 évvel megfiatalította a testét egy különleges étrend segítségével, a képek pedig magukért beszélnek.

A Massachusetts államban élő Mark Hyman azon a véleményen van, hogy ha helyesen táplálkozunk, visszafordíthatjuk az öregedési folyamatot - tippjei és trükkjei pedig korántsem maradtak észrevétlenek, csak az Instagramon 2,3 millió követőt szerzett magának.

A Young Forever című könyv szerzője szerint a legnagyobb öregedésgátló hatással a helyes étkezés bír. Állítása szerint "élete legjobb egészségi állapotába" került a túlnyomórészt teljes kiőrlésű étrend alkalmazásával. A 63 éves orvos kifejezetten a pegán-diétát követi, és elárulta azt is, hogy ez miből áll - írta a LADbible.

Az étrend 75 százalékban zöldségekből és gyümölcsökből áll - különös tekintettel a bogyós gyümölcsökre és a nem keményítőtartalmú ételekre. Ezek olyan élelmiszerek, amelyek alacsony helyezést foglalnak el az úgynevezett glikémiás indexen, ide tartozik a cseresznye, a narancs, az aszalt sárgabarack, a grapefruit, a körte, az alma, a szilva és az őszibarack is. A glikémiás index egy olyan 1 és 100 közötti érték, amely azt mutatja, hogy egy adott élelmiszer milyen gyorsan és mennyire tartósan emeli meg a vércukorszintet.

Az orvos szerint a tányér háromnegyedét zöldségeknek kell borítaniuk. Továbbá azt is tanácsolta, hogy egészséges zsírforrásokat vigyünk be a szervezetünkbe.


"Az olyan teljes értékű élelmiszerek, mint a diófélék, magvak, olívaolaj, avokádó, szabadtartásból származó tojás, valamint a szardínia, makréla, hering, szardella és vadlazac egészséges zsírokat tartalmaznak. Olajok esetén használjon extra szűz olívaolajat (alacsony hőfokon vagy hő nélkül), avokádóolajat (magasabb hőfokon történő főzéshez) és bio szűz kókuszolajat" - mondta a szakértő.

Az orvos rátért a nassolásra is, a diófélék fogyasztását javasolta. A hússal kapcsolatban elmondta, a legfontosabb az, hogy soha ne kezeljük főételként, és ha vegetáriánusok vagyunk, kerüljük a feldolgozott porokat és a hamis húsokat.

Hyman szerint az erőn alapuló gyakorlatokra kell összpontosítani, ha 20 évvel fiatalabbnak szeretnénk látszani. Azt mondta, hogy az izmok megőrzése, az izomépítés és a testfunkciók optimalizálása a kulcs a fiatalság forrásához.

Az orvos kifejezetten ajánlja a heti három nap súlyzós edzést, és azt mondta, hogy ez nemcsak a testre, hanem az elmére is mélyreható hatással lesz.

"A testmozgás fejleszti a memóriánkat, élesebbé, boldogabbá és rugalmasabbá tesz minket. Tanulmányok szerint az erőteljes testmozgás jobb antidepresszáns, mint a Prozac" - mondta.


Az orvos kiemelte a megfelelő alvás fontosságát is - ami szintén óriási hatással lehet az öregedés fizikai jeleire.

"Az alváshiány az öregedés legtöbb ismertetőjegyét, különösen a gyulladást, a mitokondriumok károsodását, valamint a megváltozott hormonális és tápanyag-érzékelési útvonalakat mozgatja" - magyarázta.

Ezért azt javasolja, hogy törekedjünk nyolc óra jó minőségű alvásra, és ennek elérésében úgy segíthetünk magunknak, ha betartjuk az alvási ütemtervet, kerüljük a képernyők használatát lefekvés előtt, valamint sötét és csendes helyet alakítunk ki.

Hyman tanácsainak utolsó lépése a fiatalabb kinézethez az, hogy a stressz-szintet a minimumon kell tartani, és gondoskodjunk arról, hogy jó közösség vegyen körül minket.

"A leghatásosabb módja annak, hogy egészségesek maradjunk és kapcsolódjunk a céljainkhoz, ha valamilyen közösség részesei vagyunk" - közölte a szakértő.

2023. február 21. 16:13
Lepereghetett egy autós előtt élete filmje, egy pillanatra a madarak közé emelkedett - Videó
Brutális felvétel készült.
Félmeztelen holttestekre bukkantak a hatóságok, már azt is tudni, hogy kik lehetnek
A halál pontos okát hivatalosan azóta sem közölték.
Elszabadult a pokol egy menekültközpontban, az elmúlt évtizedek legsúlyosabb migránstragédiájaként tartják számon a történteket
Rengeteg halálos áldozata és 30 sérültje van az incidensnek.
Egy kézdivásárhelyi tinit odaadtak egy láda sörért az ördögnek, saját apja bűntudat nélkül a pokolba küldte
A napokban hoztak ítéletet az ügyben.
Vérre menő harc tört ki nyugdíjasok között a Lidlben, videón, ahogy egymást lökdösve izmoznak
Az akciós termékért taposták el egymást.
Nem a győzni akarás hajtja előre
Éjt nappallá téve próbálnak a Sztárban sztár versenyzői, vasárnap ugyanis ismét két produkcióval kell színpadra álln...
Tények teljes adás, 2023. március 31., péntek
EMBERÖLÉS - Mosolygott a letartóztatásán a férfi, aki a tizedik emeltről lökte ki a barátnőjét Győrben. A kétgyereke...
Minden titokra fény derül
Napról napra egyre nagyobb a feszültség Farkasligeten, Tamás nem nyugszik addig, amíg újabb bizonyítékot nem talál. ...
Kaszált a Panda
Egy pandajelmezbe bújt játékos vitte el a Zsákbamacska főnyereményét, a kilencmillió forint értékű autót. A bátor dö...
Orbán Viktor: A háborúpártiak veszélybe sodorták az egész Európai Uniót
Az európai emberek elindultak a béke irányába, azonban Európa vezetői továbbra is a háború pártján állnak – mondta p...
Tüntetésen követelték YouTube-csatornájuk helyreállítását a Pesti Srácok munkatársai
A reflux kezelése holisztikus megközelítést igényel
47 évesen meghalt a harmadik tag is az ismert zenekarból
Egy hónapon belül lesz Eb és vb is vízilabdában
Több ember meghalt a Norvégiában pusztító lavinákban