2025. december 14. vasárnap, Szilárda
2°C Budapest

100 kilós atlanti szörnyetegből főztek vacsorát a Séfek Séfe versenyzői

Kilója 1 millió forintba kerül.
Tenyek.hu
2024. október 22., kedd 18:27
Vágólapra másolva!

A Séfek Séfe versenyzőit rögtön szó szerint is hatalmas kihívás elé állították, első feladatként ugyanis egy 100 kilós tonhalból kellett ételt készíteniük.

Az atlanti kékúszonyú tonhal felbontása azonban különleges szakértelmet kíván, így a versenyzők segítségére egy hozzáértő érkezett a stúdióba.

Palotás Péter, a frisshal-feldolgozás szakértője, élelmiszermérnök, és az élelmiszertudományok doktora egy Japánból rendelt, kifejezetten tonhalfilézésre készült karddal bontotta fel az óceánból kifogható egyik legértékesebb halat, amelynek kilója az idei évben 1 millió forintért kelt el egy tokiói árverésen.


A versenyzők csodálattal figyelték, ahogy a szakember a japán hagyomány szerinti finom mozdulatokkal dolgozza fel a hatalmas állatot, és közben egy emberként örültek, hogy nem nekik kell előkészíteni a főzéshez az értékes ragadozó halat.

- vallotta be az egyik séfjelölt, Katkó Boglárka.

+Ez is érdekelheti

+Címoldalról ajánljuk