kegyetlen

Kegyetlenül meggyilkolta édesanyját, elítélték

A férfi különös kegyetlenséggel gyilkolta meg édesanyját. A Pécsi Törvényszék szerdán életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. 

2022. február 02. 17:00

A törvényszéki közleményben azt írták, hogy a pécsi férfi az ítélet értelmében a legkorábban 25 év eltelte után bocsátható feltételes szabadságra. A férfi a középiskolai tanulmányai után több felsőoktatási intézményben orvosi és más tanulmányokat kezdett, de elvégeznie egyiket sem sikerült, munkahelyet nem, vagy csak nagyon nehézkesen talált, munkaviszonya, tartósan saját jövedelme nem volt. A vádlottat a szülei segítették, ők vettek neki lakást, amelyet a férfi az apja halála után eladott, majd a bevételt felélte és visszaköltözött az anyjához, aki eltartotta. Mivel magánéleti és szakmai sikertelensége miatt elsősorban édesanyját hibáztatta, rendszeresek volta közöttük a konfliktusok.

Vita alakult ki közöttük 2019 augusztusában is, ekkor a férfi megkötözte időskorú, kis testsúlyú, érdemi védekezésre képtelen anyját. A nő fejét ezután serpenyőkkel, húsklopfolóval véresre verte, majd egy paplant, szőnyeget terített anyjára, őt ezeken keresztül késekkel, vaskampóval szurkálta. Ezután két dohányzóasztalt, három széket és egy mikrohullámú sütőt tett a betakart testre, majd kiment a szobából és az ajtót kívülről egy hűtőszekrénnyel torlaszolta el. A nő aznap éjjel belehalt sérüléseibe, halálát - a testére helyezett tárgyak miatt kialakult mellkasi nyomás következtében - fulladás okozta.


A férfit, aki az éjszakát még a házban töltötte, másnap egy pécsi panzióban vették őrizetbe a rendőrök. A vádlottat a tárgyaláson azért is elítélték, mert orvosi diplomát hamisított magának, annak segítségével személyi okmányokat készíttetett, amelyekben a neve "dr." előjelzővel szerepelt. A férfit így különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt ítélték el. Becsületsértés miatt is felelnie kellett: azt 2019 júniusában rendvédelmi szerv tagjának sérelmére, a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben követte el, amikor egyszer bement feljelentést tenni a pécsi rendőrségre. A szakértői vélemények szerint a vádlott nem szenved a beszámítási képességét befolyásoló elmebetegségben, de személyiségzavara hozzájárult a bűncselekmények elkövetéséhez.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész pedig a jogorvoslat esetleges bejelentésére fenntartotta a háromnapos határidőt.

MTI / Fotó: Illusztráció

Előkerült, szemeteszsákban találták meg M. Beáta holttestét
A magyar nő holttestére egy elhagyatott benzinkúton találtak rá.
Rájuk nyitottak szex közben, sokkot kaptak - videóval
Van, aki sosem mert beszélni róla, traumaként, sokkhatásként élte meg, hogy kiskorában látta szeretkezni a szüleit.
Árpa Attila kalandvágyból lesz A Nagy Ő
Idén újra megnyílik a Bachelor - A Nagy Ő rezidenciája, ahol ezúttal Árpa Attila keresi szíve választottját. A TV2 p...
Versenypályának nézték az M0-ást, vérlázító ámokfutást rendeztek
A két "versenyző" óriási tempóval szlalomozott az autók között.
Így vágta szájba az óriási kő a notórius kocsifeltörőt - videó
Arcon ütötte a visszapattanó kő a kocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. Több járművet is ellopott és ...
Tények röviden, 2022. május 26., csütörtök
Tények röviden adás
Újabb csapadék érkezik
időjárás-jelentés, 2022. május 26., csütörtök
Összeszorul a szív: Ezt tette Berki Krisztián urnája mellé kislánya
Berki Krisztián egyik barátja beszédében ígéretet tett, azt mondta: vigyázni fog a celeb gyerekeire.
Először szólal meg a tragédia óta
Több mint négy hónapja temették el Babicsek Bernátot, mégsem tud békében gyászolni a családja. A színész 41 évesen f...
Elfajult a családi vita, megkéselte anyja védelmére siető öccsét
A testvért súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az ügyészség a bírósági ítélet helybenhagyását indítványozta.