Gyanúsítotti vallomás: Trippon az újpestiek pénzéből újította fel a házát

Újabb terhelő információk kerültek az Origo birtokába, amelyek bizonyíthatják, hogy az újpesti polgármester-jelölt, Trippon Norbert súlyos korrupciós hálózat főszervezője lehetett. Információik szerint a büntetőeljárás során le is választották az alpolgármesterhez köthető korrupciós ügyet és már külön vizsgálják azt. M. Péter, a fiktív számlákat kiállító Motingatlan ügyvezetője, gyanúsítotti vallomásában elmondta, hogy hogyan került Trippon Norbert és a SZIN-KER által működtetett DK-közeli hálózatba és számlázott összesen 19 alkalommal a SZIN-KER helyett. Kifejtette, hogy kifejezett „kérés volt felülről”, hogy ne a Trippon-ház felújítását végző, és így visszaosztó SZIN-KER, hanem a Motingatlan számlázzon. Így „hozták vissza a pénzt.”- ahogy fogalmazott. M. Péter vallomásából az látszik, hogy Trippon Norbert teljesen tisztában lehetett azzal, hogy a Motingatlan nem végez érdemi munkát a házon, csak fiktíven számlázni fog. Az újpesti alpolgármester a feleségét is belekeverte a mocskos ügyleteibe, hiszen L. Anita kötötte meg a fiktív szerződést a Motingatlannal, és M. Péter gyanúsítotti vallomásában is többször előkerült a neve. Kosik Kristóf ügyvéd a Magyar Nemzet interjújában elmondta, hogy olyan súlyos bűnügy képe rajzolódik ki, amely a korrupció mellett a pénzmosás és költségvetési csalás gyanúját is felveti. Néhány napja Budai Gyula feljelentést is tett vesztegetés gyanúja miatt. A portál korábbi cikkéből kiderült, hogy a „bátor politikus” a házát a feleségére, a feltételezhető nyaralóját pedig a nyugdíjas szülei nevére íratta. Ráadásul Trippon zamárdi telekszomszédja, a szintén korrupciógyanúba keveredett, és büntetőeljárás alatt álló Molnár Zsolt, szocialista politikus.

Gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyv került az Origo birtokába, amelyben M. Péter, a vélhetően fiktív számlákat kiállító vállalkozó árul el részleteket az újpesti korrupciós hálózat működéséről.

Fotó: Facebook

"Egyik pénzvisszaadás alkalmával, valamikor 2020 nyarán Sch. András- SZIN-KER ügyvezetője - az üzletükben elmondta nekem, hogy több baloldali vezetésű kerületben dolgoznak és Dr. Trippon Norbert saját lakásának a felújításában – ami ugye a felesége, L. Anita nevén van – vegyünk részt papíron, segítsük a pénz visszahozatalát.”

Ha jól értelmezzük, tehát a „pénz visszahozatala” a korrupciót jelentheti. A látszólag kifizetett, valójában az újpesti megbízásokért cserébe megvalósított, felújítási költség, Tripponékhoz való visszajuttatását jelenthette.

Fotó: Origo

Felülről irányított, korrupciós gépezet

Egy olajozott, „felülről” irányított korrupciós gépezet képéről tanúskodnak ezek a mondatok is:

Az volt a kérés felülről – értsd: Tripponék és a DK részéről - hogy az én cégem és ne a SZIN-KER Kft. legyen a kivitelező a felújítás – értsd: Trippon házának renoválása - során.

Fotó: Origo

M. Péter arról is beszélt, hogy hogyan történt Trippon házfelújítási árának a visszaosztása a gyakorlatban: 

Ezeknek a számláknak a bruttó ellenértékét készpénzben levettem és Andrásnak – értsd: SZIN-KER ügyvezető – elvittem, ebből kettő alkalommal levettem a részemet – akkor már 14 %-ot, egy alkalommal a teljes összeget vittem vissza, illetve az utolsó, novemberi számla esetében csak az ÁFA összege jött át utalással...

Mindenről tudhatott Trippon Norbert, már külön vizsgálják az ügyét

Hogy Trippon Norbert száz százalékig szerves része lehetett a korrupciós hálózatnak, és mindenről tudhatott, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy M. Péter így nyilatkozott a vallomásában:

Ezután személyesen találkoztam Andrással, aki azt mondta, hogy írassam alá a L. Anitával – Trippon Norbert feleségével – a pénztárbizonylaton, hogy készpénzben kifizették, azt mondta én keressem meg a L. Anitát, merthogy közte és Dr. Trippon Norbert között nézeteltérés támadt.

Fotó: Origo

Vagyis bármit is mondjon Trippon Norbert a baloldali sajtónak, a fentiek alapján jól látszik, hogy szó sincs valami tőle távoli, országos hálózatról, amelybe az alpolgármester, csak úgy véletlenül belecsöppent. Trippon, mint gazdálkodásért felelős alpolgármester, intenzív kapcsolatban volt a valódi munkálatokat végző, és Újpesten erős bekötésekkel rendelkező SZIN-KER-el, és pontosan jól tudhatta, hogy a MOTINGATLAN semmilyen munkát nem végzett Trippon házán.

Fotó: Origo

Az ügy súlyosságára utalhat, hogy – a lap úgy tudja - az alpolgármester korrupciógyanús ügyét már az országos ügytől külön vizsgálják a nyomozóhatóságok.

A Motingatlan gyanúsított ügyvezetője azt is megismételte, hogy a számlát kiállító vállalkozása soha nem végzett semmilyen munkát az ingatlanon: „Mi azon a házon soha nem dolgoztunk, soha semmilyen emberem nem dolgozott ott.”

Négy számlával 27 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek
A laphoz kiszivárgott dokumentumból az is kiderült, hogy M. Péter, a Motingatlan Kft. nevében 4 darab fiktív számlát állított ki nettó 18.000.000, bruttó 22.860.000,-Ft értékben, amelyet Trippon Norbert felesége befogadott.

Fotó: Origo

Az is jól látszik a birtokukba kerülő jegyzőkönyvből, hogy itt nem jóhiszeműségről, vagy rosszhiszeműségről van szó, hanem súlyos bűncselekmények ügyében nyomoznak a nyomozóhatóságok. A dokumentumból kiderült, hogy Tripponék hálózata mekkora kárt okozott a központi költségvetésnek.

Fotó: Facebook

"Összességében tehát megállapítást nyert, hogy Ön, M. Péter 2019. augusztus 27. napjától – 2021. október 06. napjáig terjedő időszakban egy három főből – Sch. András, Sch Balázs és Ön – álló bűnszövetség tagjaként bűnsegédként közreműködött abban, hogy a SZIN-KER Építő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetői a 1046 Budapest, Wesselényi utca 15 szám alatti ingatlan – Tripponék háza - felújításából származó 4.860.000,-Ft áthárított általános forgalmi adó fizetési kötelezettségüket, mint valós tényt, az adóhatóság előtt elhallgassák, továbbá a fentiekben részletezettek szerint 22.431.000 Ft-tal jogososulatlanul csökkenthessék a fizetendő adójukat, mellyel a központi költségvetésnek összesen 27.291.000,-Ft vagyoni hátrányt okozhattak." 

Fotó: Origo

Sok száz milliós megbízás Újpestről, még több a DK-s önkormányzatoktól és a fővárostól

Korábbi cikkükben már beszámoltak arról, hogy azért is állhat meg az a gyanú, hogy Trippon Norbert a közpénzből valósíthatta meg a házfelújítását, és M. Péter igazat beszélhet, mivel a tényleges munkát végző SZIN-KER sok százmilliós megbízást kapott Újpesttől. Azt látják, hogy 2020-ban például épületfelújítási munkákra nyert el egy 290 millió forint összegű közbeszerzést az Újpesti Városgondnokság nevű önkormányzati cégtől.

Később az Újpesti Rendelőintézet is megbízta a céget, a Bőrgyógyászat, nőgyógyászat, gyermekgyógytorna, gyermek szakrendelő építési feújítási munkálataival. A keretösszeg itt 37.891.362 Ft volt.

Fotó: Origo

"Állítani nem állítunk semmit, de az tény, hogy a korrupciógyanúba került SZIN-KER bőven kapott megbízást Újpesttől" - írja az Origo.

A Pesti Srácok cikkében megírta azt is a SZIN-KER-ről, hogy egy, a Budapesti Közműszolgáltató Zrt-től is elnyert egy 300 millió forintos generálkivitelezői munkát, amelyet végül egy alvállalkozói piramislánc alján egy kis családi vállalkozás végzett el ténylegesen. Azt a céget pedig nemes egyszerűséggel nem fizették ki a láncban felette szereplők - írta a cikk. De Füssy Angéla alátámasztott cikkében kifejti, hogy mivel nem csak a Budapesti Közműcég, Újbuda, és Újpest önti a Tripponékkal is szoros kapcsolatban lévő SZIN-KER-re a megbízásokat, ezért könnyen felmerülhet, hogy a Demokratikus Koalíció egyik kedvenc cégéről lehet szó, amely vélhetően nem rendkívüli szakértelme miatt vált ekkora tenderbajnokká.

2024. június 03. 13:39
Elvittek egy autót a Róna utcából, búcsút inthet a kocsinak a TV2
Nem jutottak szóhoz.
Lezuhant egy 20 milliós ország alelnökének gépe, senki sem élte túl
Az államfő közölte a szörnyű hírt.
Még mindig fájdalmai vannak Besenczi Árpádnak, őszintén vallott a vele történtekről
Hónapokig a hétköznapi dolgok is problémát okoztak számára.
Űrporból építőanyag és növénytermesztés: Sci-fibe illő magyar kísérleteket végez majd az űrben Kapu Tibor
A magyar kutatóűrhajós elmondta, a Hunor program célja az volt, hogy magyar űrhajós magyar kísérleteket végezzen el ...
Rakétatámadás ért kereskedelmi hajókat az Ádeni-öbölnél
Rakétatámadás ért két kereskedelmi hajót az Ádeni-öbölnél brit tengerbiztonsági ügynökségek vasárnapi közlése szerin...
Már bírom szuflával!
Újragombolt retro slágerek - édesapja régi nótáit porolta le Nádas György humorista és öntötte új formába egy budai ...
Bajnoknak születtem!
A legtöbb kilencéves gyerek szépen énekel, rajzol, sokan közülük már bicikliznek is. De képzeljék el, mi találtunk e...
Kétszer is majdnem meghaltam!
Kétszer is majdnem meghalt. Egy alkalommal kollégája lökte le a színpadról, mondhatni, hogy szerencsére, mert így ve...
Tények teljes adás, 2024. június 12., szerda
BUSZBALESET - Árokba borult egy gyerekeket szállító busz Kőszegnél, hatan megsérültek, a mentők kórházba vitték őket...
Foci vagy szex?
Focilázban ég az ország, szinte mindenki az Európa-bajnokság szombati mérkőzésére készül. A pályán a magyar és a svá...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.