Tizenegy település rendez időközi választást vasárnap

Csanádpalotán, Pilismaróton, Vizsolyban, Agyagosszergényben és Etyeken polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak, Tállyán, Zalaszabarban, Balatonudvariban, Illocskán és Bürüsben polgármestert, Kertán pedig önkormányzati képviselőket választanak. Azokat a korábban kitűzött időközi választásokat rendezik meg, amelyeket a koronavírus-járvány miatt 2020. november 4-én hatályba lépett veszélyhelyzet miatt már nem tudtak megtartani.

2022. május 08. 06:14

A Csongrád-Csanád megyei Csanádpalotán polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak. A polgármesteri posztért két független jelölt indul, a képviselő-testület hat helyéért pedig tizennyolcan versengenek, valamennyien függetlenként. A kisvárosban 2300 választópolgár adhatja le a voksát.

A Komárom-Esztergom megyei Pilismaróton ugyancsak polgármestert és képviselő-testületet választanak: a polgármesteri posztért hét független jelölt indul, a hat képviselő-testületi helyre 11 független jelölt közül választhat az 1640 szavazásra jogosult lakos.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán polgármestert választanak, a tisztségért öt független jelölt indul, a választói névjegyzékben 1422-en szerepelnek.

A szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban polgármestert és képviselőket választanak. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, míg a négy képviselői helyért tizennégy független jelölt méretteti meg magát. A választási névjegyzékben 661 vizsolyi lakos szerepel.

A Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben is polgármestert és képviselőket választanak. A polgármesteri posztért egy jelölt indul, a Fidesz-KDNP színeiben. A képviselőválasztásra négy jelöltet vettek nyilvántartásba, valamennyien a Fidesz-KDNP jelötjei. A választói névjegyzékben 775-en szerepelnek.

Illusztráció (MTI)

A Zala megyei Zalaszabarban polgármestert választanak, a helybéliek két független jelölt közül választhatnak, a településen mintegy 450 választópolgárt tartanak nyilván.

A Fejér megyei Etyeken polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak. A polgármesteri posztért egyetlen jelölt indul, a Fidesz-KDNP színeiben. A hat képviselői helyért tizennégyen indulnak: hatan a Fidesz-KDNP, ketten az MSZP jelöltjei, hatan pedig függetlenek. A választói névjegyzékben 360 helybéli szerepel.

A Veszprém megyei Balatonudvariban polgármestert választanak: az időközi választáson három független jelölt indul, a település névjegyzékében 319 helyi lakos szerepel.

Szintén Veszprém megyében, Kertán önkormányzati képviselőket választanak. A két képviselői helyért négy független jelölt indul, a választói névjegyzékben 454-en szerepelnek.

A Baranya megyei Illocskán öten indulnak a polgármesteri tisztségért: négyen függetlenként mérettetik meg magukat, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben kéri a választók bizalmát. A horvát határszélen, Villánytól néhány kilométerre délkeletre fekvő Illocskán 197 választópolgár szerepel a névjegyzékben.

A szintén Baranya megyei Bürüs községben szintén polgármestert választanak. A tisztségért három független jelölt indul. A Baranya megye nyugati határán, Szigetvár közelében fekvő település választói névjegyzékében 68 helybéli szerepel.

MTI

LED fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer: jelentős technikai fejlesztések a TV2-nél
A TV2 Csoport, hazánk vezető televíziós társasága megalakulása óta törekszik arra, hogy a legmodernebb technológiai ...
Földbe csapódott egy ejtőernyős Székesfehérváron
A férfi ernyője nem nyílt ki.
Nyomoznak a halála miatt
Még mindig kérdés, hogy ki a felelős Berki Krisztián haláláért. A médiaszemélyiség drogot fogyasztott halála előtt. ...
Több százan kísérték utolsó útjára
Berki Krisztián barátai megtörten álltak a ravatal előtt. Mindegyikük egy-egy szál hófehér virággal rótta le tisztel...
Egy komposztáló gödörben volt az eltűnt üzletember Szigetszentmártonon - Fotók
Újabb információk kerültek a nyomozók birtokába, ennek köszönhető, hogy megtalálták.
Erősen felhős idő néhol záporokkal
időjárás-jelentés, 2022. május 27., péntek
Csoda történt!
Mennyi esélye van egy gyalogosnak, akit körülbelül 100 kilométer per órával elgázolnak? Semennyi. Az ilyen balesetek...
Tények teljes adás, 2022. május 27., péntek
GYILKOSSÁG - Családi tragédia Aszódon! Megölte lányait és magával is végezni akart egy 46 éves férfi. A lányokat elt...
Gyereket is szeretnének
Szinte izzott a levegő Varga Viktor és barátnője között, miközben levezették a feszültséget egy felnőtteknek berende...
Tönkre tette az életüket a pereskedés
Amber Heard megalázva érzi magát, több száz halálos fenyegetést kapott naponta, amiért tanúskodott Johnny Depp ellen...