Soros és az Action for Democracy-s Wesley Clark együtt forgatta fel Ukrajnát

Soros György és Wesley Clark amerikai tábornok már a 2014-es „Majdan-forradalom” idején együtt dolgoztak Ukrajna felforgatásán. A begyakorolt liberális forgatókönyv figyelmeztetés az Action for Democracy magyarországi céljait illetően is, főleg, hogy a háborúpárti Clark a magyarországi ellenzék tanácsadója volt - írta szerdán a Mandiner

Soros György és a többi között a 2022-es magyarországi választásokba is beavatkozó Action for Democracy (A4D) egyik prominense már egy évtizede együtt dolgoztak, mégpedig Ukrajnának a globális liberális érdekek szolgálatába állításán.

Ezt erősíti meg az X mikroblogplatformon (a volt Twitteren) kiszivárgott videófelvétel, amelyen Wesley Clark volt amerikai tábornok és NATO-főparancsnok azt mondja (ez az alábbi videón 0.55 és 1:15 között hallható) a magyar származású amerikai spekulánssal való együttműködéséről:

Amikor 2014-ben Ukrajnában dolgoztam, George-dzsal csináltam. A Nemzetközi Válságcsoport kuratóriumában voltam akkor. Ezért is ismerek sok európait. És George finanszírozta a Nyílt Társadalom Intézetet Ukrajnában.

A Magyar Nemzet korábbi cikksorozata Clarkot Soros legfontosabb emberei közé sorolta.


Háborúpárti álláspont

Az ukrajnai háború kirobbanása után, 2022-ben Soros arról beszélt, hogy az orosz invázió – amelyben pedig minden bizonnyal szerepet játszott Kijev nyugati felfegyverzése az úgynevezett minszki egyezmény megkerülésével – a harmadik világháború kezdete lehet. A legjobb és talán egyedüli módja civilizációnk megőrzésének, ha minél előbb legyőzzük Putyint. Ez a lényeg.

Ez a háborúpárti álláspont köszön vissza Clark szavaiban is, akit pedig Márki-Zay Péter maga említett egyik fő konzulenseként.

„Én abszolút nem vagyok szakértője a kérdésnek, éppen ezért más, olyan szakértőkkel konzultálok erről, mint például Wesley Clark volt amerikai négycsillagos tábornokkal” – mondta az ellenzék 2022-es miniszterelnök-jelöltje az InfoRádióban.

Clark az alábbi videóban odáig elmegy, hogy azt állítja, Ukrajna nyugati felfegyverzése nyomán Kijev még a 2014-ben elcsatolt Krím félszigetet is „feltétlenül visszaszerezheti” az oroszoktól. Ezt márpedig számos elemző elképzelhetetlennek tartja a Nyugat aktív fegyveres beavatkozását, éppen annak a harmadik világháborúnak a kitörése nélkül, amellyel Soros riogatott.

De Ukrajnának ehhez (vagyis a Krím visszafoglalásához) támadóképességekre van szüksége – szögezi le a 79 éves volt tábornok (a videón 0:40 és 0:43 között hallható).


Hatalmi recept civilnek álcázva

Sajtóbeszámolók szerint Soros már 1989-ben, vagyis még a Szovjetunió összeomlása előtt megvetette lábát () Ukrajnában. Módszerei ugyanazok, mint hazánkban vagy Lengyelországban is: a politikai befolyásolás a globális érdekcsoportoknak megfelelő, a liberális elveket követő irányban.

A hívószavak is ugyanazok, mint ma – ahogy kiderült – az általa támogatott Action for Democracy esetében is: civil társadalom, jogállamiság, független média. Ezért a spekuláns pusztán a „civil társadalomra” százmillió dollárt költött Ukrajnában, de arra is késznek mondta magát, hogy egymilliárdot is befektessen az országban.

Porosenko pedig éppen azután került hatalomra, hogy 2014-ben a Soros-hálózat hathatós közreműködésével megbuktatták Viktor Janukovicsot, Ukrajna oroszbarát elnökét.

Janukovics távozásához a véres forradalomba torkollott kijevi, Majdan téri események vezettek, amelyekben Soros ukrajnai alapítványa, a Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány is aktívan részt vett. Az új vezetésbe pedig már könnyedén beszivárogtak Soros megbízható emberei, hogy az érdekeit érvényesítsék.

A módszer tehát a szokásos volt: a Soros György bőkezű pénzügyi támogatását élvező szervezetek évtizedeken keresztül építkeztek Ukrajnában, egyre nagyobb befolyást szerezve, majd a békés diáktüntetésnek induló Majdan téri eseményekben is szerepet vállaltak – írta a V4NA hírügynökség.

Mindez arra vonatkozóan is súlyos kérdéseket vet fel, mi is az A4D célja Magyarországon, ahol a titkosszolgálatok már így is nemzetbiztonsági kockázatnak nevezték a tevékenységét.

A Nemzetközi Válságcsoport (ICC) – amelyet Clark a videóban említ, mint amelynek a kuratóriumi tagjaként dolgozott Ukrajnában – globális háttérhatalmi szervezet.

Vezetőségében ma Soros György mellett a 94 éves spekuláns fia, Alex Soros is helyet foglal, aki tavaly átvette a családi alapítványbirodalom vezetését. Az ICC nemzetközi konfliktusok „rendezésében” vállal szerepet, hogy azokat a liberális világrendnek megfelelő irányba terelje.

Megfigyelők – így egy svéd békekutató intézet – ezért megkérdőjelezik az általa vallott „függetlenséget”, mégpedig épp az olyanok részvételére hivatkozva, mint Soros és Clark.

Címlapfotó: Tények archív

2024. február 07. 08:32
Egy fiatal lövöldözött Szolnokon, egy biciklis postást többször eltalált
Délutáni autókázásnak indult az egész.
Németh Lajos megerősítette a nyugtalanító pletykákat: A hír igaz
Élő adásban közölte a nézőkkel.
Tűz ütött ki egy németországi nyugdíjasotthonban, többen meghaltak
A tűzesetben egy tűzoltó és egy rendőr, valamint rengeteg idős sérült meg.
„Nem vagy olyan hülye, mint amennyire kinézel” - durván odaszúrtak az elismert magyar énekesnek a TV2 stúdiójában
Derült égből villámcsapásként érte.
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy csecsemőt, a szomszédok segítségét kérte a kegyetlen apuka
Görcsrohamot kapott, majd elájult.
Kiderült, hogyan került a Tankcsapdába Fejes Tamás
A dobos kamerák előtt érzékenyült el.
Döbbenetes állítások Korányi Dávidtól: Karácsonyékkal közösen lobbiztak Brüsszelben a magyar érdekek ellen
Az Action for Democracy Karácsony Gergelyékkel közösen lobbizott Brüsszelben azért, hogy Magyarország ne kapja meg a...
Újabb hitelminősítő erősítette meg Magyarország befektetésre ajánlott besorolását
Továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot a Japan Credit Rating Agency, a japán hitelminősítő megerősítette Ma...
„Együtt élünk” - Elszólta magát Mikes Anna Krausz Gáborról
A profi táncos elárulta, már össze is költöztek kedvesével.
100 milliót is érhet a kedvenc dátum
Akár 100 millió forintot is lehet nyerni a Szerencsejáték Zrt. legújabb termékével: a Napi Mázlival. Az új játék bev...
Két magyar is játszott a Borussia Dortmund ellen
Újabb megsemmisítő magyar győzelem az olimpiai selejtezőtornán
Székely Norbert: Olyan szurkolást kaptunk, amilyet én még sohasem éltem át
A magyar kosárcsoda hőse: Majdnem elsírtam magam, de inkább majd vasárnap - videó
Krausz Gábornak üzenhetett Tóth Gabi

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.