kocsis máté

Fidesz-KDNP: Háború vagy béke, kudarcos múlt vagy sikeres jövő között kell dönteni

A tét óriási a vasárnapi választáson: háború vagy béke, kudarcos múlt vagy a sikeres jövő között kell dönteniük a választópolgároknak - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok programjának bemutatásakor az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

2022. március 31. 09:04

Kocsis Máté mindenkit arra biztatott, hogy április 3-án mindkét szavazatával támogassa a Fidesz és a KDNP listáját és egyéni jelöltjeit. Kijelentette: csak a Fidesz képes megőrizni Magyarország biztonságát, megvédeni a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat, csak a Fidesz fogja megtartani a családtámogatásokat és tudja egy válság idején működtetni a gazdaságot. Kitért arra: április 3-án egy gyermekvédelmi népszavazás is lesz, amelyen az emberek megvédhetik a gyermekeket és megakadályozhatják a baloldalt abban, hogy eltörölje a gyermekvédelmi törvényt. A Fidesz frakcióvezetője ezért arra kért mindenkit, hogy szavazzon négy nemmel a referendumon, az országgyűlési választáson pedig a "nyugodt kormányzás, a béke és a fejlődés mellett döntsön".

Kocsis Máté az M1 és a Kossuth rádió műsorában is arról beszélt: most vasárnap a választóknak el kell utasítaniuk azt a baloldali javaslatot, hogy Magyarország fegyvereket és katonákat küldjön Ukrajnába. Ebből a háborúból mindenáron ki kell maradni - szögezte le, hozzátéve, hogy a baloldal veszélyes politikája és felelőtlen nyilatkozatai belesodorhatják a háborúba Magyarországot. A második legfontosabb feladatnak annak a baloldali javaslatnak az elutasítását nevezte, hogy zárják el Magyarország elől az orosz gázt. Ez azt jelentené ugyanis, hogy eltörölnék a rezsicsökkentést, három-négyszeresére emelkednének a háztartások költségei, emellett nem lenne fűtés az iskolákban, óvodákban, kórházakban, és nem lenne gázszolgáltatás a gyárakban, üzemekben - fejtette ki. Hozzátette: egy ilyen lépés óriási gazdasági válságot okozna és a háztartásokat is rendkívül nehéz helyzetbe hozná.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A Fidesz frakcióvezetője úgy értékelt: azért is sorsdöntő a vasárnapi választás, mert Magyarország nem térhet vissza a kudarcos múltba. Gyurcsány Ferencék és a baloldali kormányok 2002 és 2010 között már megmutatták, hogy hogyan kormányoznak, hiszen elvették a 13. havi nyugdíjat, a 13. havi bért, az "egekbe emelték" az adókat, 15-ször emelték a rezsiköltségeket, elvették a családtámogatásokat, az otthonteremtési támogatásokat, tönkretették az önkormányzatokat, eladósították az országot és gazdasági csődöt idéztek elő - mondta Kocsis Máté, hozzátéve, hogy ebből nem kérhetnek a magyarok, és most vasárnap ezt is el kell utasítani.

A közmédia március 16-ától három héten keresztül - szerdánként és csütörtökönként - az M1 és a Kossuth rádió reggeli műsorsávjában biztosított lehetőséget az országos listát állító hat pártnak, illetve pártszövetségnek, hogy élő adásban mutassa be választási programja fő gondolatait. A pártok szereplési sorrendje megfelelt annak, ahogy - a Nemzeti Választási Bizottság február 26-án tartott sorsolásának eredményeként - a pártlisták megjelennek a szavazólapon, így elsőként az ellenzéki pártszövetség kapott öt perces bemutatkozási lehetőséget, utolsóként pedig a Fidesz-KDNP.

MTI

Előkerült, szemeteszsákban találták meg M. Beáta holttestét
A magyar nő holttestére egy elhagyatott benzinkúton találtak rá.
Rájuk nyitottak szex közben, sokkot kaptak - videóval
Van, aki sosem mert beszélni róla, traumaként, sokkhatásként élte meg, hogy kiskorában látta szeretkezni a szüleit.
Árpa Attila kalandvágyból lesz A Nagy Ő
Idén újra megnyílik a Bachelor - A Nagy Ő rezidenciája, ahol ezúttal Árpa Attila keresi szíve választottját. A TV2 p...
Versenypályának nézték az M0-ást, vérlázító ámokfutást rendeztek
A két "versenyző" óriási tempóval szlalomozott az autók között.
Így vágta szájba az óriási kő a notórius kocsifeltörőt - videó
Arcon ütötte a visszapattanó kő a kocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. Több járművet is ellopott és ...
Tények Plusz adás, 2022. május 26., csütörtök
ELTEMETTÉK BERKI KRISZTIÁNT - Özvegye, Berki Mazsi egy verssel búcsúzott szerelmétől. A temetésen ott volt korábbi p...
Tények röviden, 2022. május 26., csütörtök
Tények röviden adás
Újabb csapadék érkezik
időjárás-jelentés, 2022. május 26., csütörtök
Összeszorul a szív: Ezt tette Berki Krisztián urnája mellé kislánya
Berki Krisztián egyik barátja beszédében ígéretet tett, azt mondta: vigyázni fog a celeb gyerekeire.
Először szólal meg a tragédia óta
Több mint négy hónapja temették el Babicsek Bernátot, mégsem tud békében gyászolni a családja. A színész 41 évesen f...