Tovább gurulnak a dollárok, Karácsony korábbi embere ismét akcióban

A 2022-es országgyűlési választást megelőzően a 3,2 milliárd forintnyi dollárt hazánkba gurító Action for Democracy újabb támogatásokról szóló közlése nyomán nyilvánvalóvá vált: az önkormányzati és európai parlamenti választás kampányidőszakában is finanszíroznák a magyarországi baloldalhoz köthető szervezeteket. Soros és az amerikai baloldal nem megy sehová, továbbra is ránk akarják kényszeríteni az akaratukat - olvasható az Alapjogokért Központ legfrissebb elemzésében, amely részleteit csütörtökön közölték az MTI-vel.

Az elemzésben az áll, hogy a "bukott főpolgármester külföldi jobbkeze", a nyílt társadalom hálózatában fontos pozíciókat betöltő Korányi Dávid által irányított, Egyesült Államokban működő egyesület saját honlapján jelentette be, hogy három magyarországi szervezetet részesítenek támogatásban, értelemszerűen ezek mindegyike az ellenzék holdudvarába tartozik.

Úgy folyatták, hogy a Magyar Civil Összefogás a 2019-es önkormányzati, és a tavalyi országgyűlési választást megelőző baloldali "előválasztási matiné" rendezésében is szerepet vállaló Magyar György miatt lehet ismerős.

Megjegyezték, hogy a legutóbbi helyhatósági megmérettetésre hasonló modellben készült az ellenzék, mint a tavalyi országos szintűre.

Főpolgármester-jelöltjük mögött egy "mikroadományokat" gyűjtő mozgalom állt, a kampányban részt vett a DatAdat, a politikai üzeneteket pedig nagyösszegű hirdetésekkel juttatta el a választókhoz az EzaLényeg nevű propagandamédia. Ennek a szervezeti felépítésnek volt tehát részese Magyar György is - írták.

A 2021-2022-es kampányban a már bejáratott felállásban futottak pályára az "idegen zsoldba" szegődött politikai erők, és a hírhedt ügyvéd sem hiányzott soraikból - írták.

Az általa felügyelt előválasztáshoz kapcsolódó legemlékezetesebb hír az volt, hogy az átvert szavazók helyett Bajnai Gordon üzenete döntötte el, hogy végül Márki-Zay Pétert állították ki miniszterelnök-jelöltként.

A Magyar Györgyhöz köthető szervezetet, állítása szerint, az Action for Democracy azért támogatja, hogy mérsékelje a magyarok "közéleti részvétel iránti széles körű apátiáját".

"Úgy tűnik, megfeledkeztek a tavalyi választás kimagasló részvételi adatairól, vagy egyszerűen csak nem értették meg, hogy a választók nem a közéleti szerepvállalást utasítják el, hanem a háborúpárti baloldalt" - fogalmaztak az elemzésben.

Azt írták, hogy a korábbi tapasztalatok alapján Korányiék közleményét érdemes erős fenntartással kezelni: a támogatottak köre a valóságban szélesebb is lehet, összegeket pedig nyilvánvalóan most sem közöltek.


Emlékeztettek, hogy Karácsony Gergely 99 Mozgalmát tévedésre hivatkozva távolították el honlapjukról, miután kipattant a külföldi befolyásszerzésről szóló botrány, ám végül a titkosszolgálat összefoglaló jelentéséből kiderült, hogy a főpolgármester szervezete mégis kapott ismeretlen forrásból mintegy félmilliárd forintot, melynek 70 százaléka euróban és fontban érkezett.

Az Action for Democracy 2022-es beszámolójában megjelent információk szintén óvatosságra intenek, ebből ugyanis valamilyen oknál fogva "kifelejtették" a Bajnai Gordonhoz ezer szálon kötődő DatAdatot, amely a rendelkezésre álló információk szerint közvetlenül 148 millió forintnyi bevételre tett szert Korányiéktól, ráadásul központi szerepet játszott az ellenzéki kampányban, így a guruló dollárok túlnyomó része náluk kötött ki - fejtették ki.

"Bár nyilvánvaló, hogy az Action For Democracy alapvető célja egy magyarországi háborúpárti bábkormány hatalomba segítése volt, kisebb beavatkozásokra más országokban is vállalkoznak. A már említett beszámolójuk szerint az előző évi forrásaik nagyjából 80 százalékát hazánkban használták fel, ugyanakkor többek között Olaszországban és Brazíliában is megjelentek. Most bevallásuk szerint - az Európa jövője szempontjából sem mellékes törvényhozási választásoktól nyilvánvalóan nem függetlenül - Lengyelországra és Szlovákiára kívánnak fókuszálni" - áll az elemzésben.

A két visegrádi államban zajló kampány eddig is ontotta a globalista érdekérvényesítésre utaló jeleket, és az amerikai baloldali körökhöz tartozó szervezet megjelenése is ezt a képet erősíti - tették hozzá.

Az elemzés szerint a dokumentumokban azok az "álszent", választási részvétel szélesítéséről, polgárok bevonásáról, kirekesztés elleni küzdelemről szóló kommunikációs panelek sorakoznak, amelyeknek valódi értelmét hazánkban bárki megismerhette a Nemzeti Információs Központ jelentéseiből.

"Egyértelmű tehát, hogy azok a hírek, melyek szerint a nyílt társadalom hálózata elhagyja a kontinensünket, és ezután inkább az Egyesült Államokra koncentrál, legfeljebb egy rosszul sikerült dezinformációs kampány részei lehettek. Az Action for Democracy bejelentése annak az időközben Alex Soros által is leírt stratégiaváltásnak a lenyomata, amely szerint az amerikai progresszív körök és a Soros-birodalom nem csökkentik európai tevékenységüket, sőt, az eddigieknél nagyobb erővel koncentrálnak a hazánkat is magában foglaló térségre" - írták.

MTI

2023. szeptember 07. 08:47
Öt férfi okozhatja a világ vesztét – állítja a neves matematikus
A szakember szerint az emberek fel sem fogják, milyen pusztítást tud okozni egy modern fegyver, például egy fúziós b...
Szijjártó Péter: A LEGO 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán
A LEGO mintegy 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, illetve a napelemparkját...
Tankot videóztak éjjel Budapest utcáin, leállították a forgalmat
A katonák az érintett útszakaszt átmenetileg elzárták a forgalom elől.
Ítéletet hirdetett a bíróság Dárdai Pál verekedő kapusa ügyében
Több csontját is eltörte áldozatának.
Lekapcsolták az érdi „fogtündéreket”, elhúzták Kevin és József nótáját
A harmadik „varázslónak” még nem sikerült a nyomára akadni.
Átvertek minket!
Beszedik a pénzt, ráadásul milliókat családoktól, idősektől, fiatal pároktól, olyanoktól, akik reménykednek valamibe...
Ez a mi életünk!
Ritkán beszélnek a kapcsolatukról, most kamerák elé ült Völgyesi Gabi és a szerelme, Kovacsics Ádám. Őszintén meséln...
Én leszek a legszebb!
Így köszöntötték azt a nagyjából 60 lányt, akik hosszas válogatás után bejutottak a 2023-as Miss Universe Hungary el...
Óriási kiabálás a stúdióban
Egyre több izgalmat rejt a Power of Love a Super TV2-n és különösen azért, mert pontosan olyan hétköznapi beszélgeté...
Tények teljes adás, 2023. szeptember 28., csütörtök
MEGDÖBBENTŐ - Öt év börtönt kapott a késes gyilkos, a részeg férfi halálra szúrt egy francia turistát Budapesten, az...
Egyre nagyobb bajban Ukrajna, fogynak a katonák, a fegyverek, az oroszok pedig folyamatosan támadnak
Hidegfront rontja el a hétvége időjárását, mutatjuk, hol várható eső
Influencerek hirdetései jogi szempontból
Nézzük, mi lesz a HírTV péntek reggeli Napindítójában
Mourinho újabb elképesztő bukása, kivégezték a csapatát

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.