Tíz év alatt sokat fejlődött, korszerűbbé vált a közigazgatás

 Tíz év alatt sokat fejlődött, korszerűbbé vált a közigazgatás - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatási államtitkára szerdán Sopronban, mielőtt átadta a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal épületének 150 millió forintért felújított helyiségeit.

2021. december 01. 13:37

Tíz évvel ezelőtt a kormány nagy fába vágta a fejszéjét, amikor hozzálátott a közigazgatás korszerűsítéséhez, és kialakította a kormányablakrendszert, amely az idők során hatékonynak bizonyult - közölte György István.

A 306 kormányablak, a járási kormányhivatalokkal együtt, 2500 féle ügytípust képes kezelni. A hálózatot a kormány tovább kívánja fejleszteni - mondta.

A kabinet az épületek megújítása mellett hangsúlyt fektet a kormányablakokban dolgozók folyamatos képzésére, valamint az informatikai fejlesztésekre, hiszen egyre több az olyan ügy, amelyet az ügyfelek számítógépükön, ügyintézői beavatkozás nélkül bonyolíthatnak le - fűzte hozzá.

Az államtitkár példaként említette, hogy január elsejétől elég lesz egy közüzemi szolgáltatónál bejelenteni az adatváltozást, és ha az ügyfél kéri, a rendszer automatikusan végrehajtja a módosítást a többi közüzemi szolgáltatónál is.


A tervek szerint jövőre 400 olyan a bankautomatákhoz hasonló "kioszkot" létesítenek, amelynek segítségével az ügyfelek ügyintézési időn túl is elindíthatják egyes ügyeik intézését, például egy személyi igazolvány cseréjét.

Barcza Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: a megújult megyeháza történelmi épületében a 21. század igényeinek megfelelő körülmények között végezhetik közszolgálati munkájukat a hivatali dolgozók.

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere az elmúlt tíz év kormányzati segítséggel megvalósult fejlesztéseket sorolta, megemlítve, hogy szerda délelőtt adtak át egy mélygarázst, illetve zajlik a soproni várfalhoz kapcsolódó múzeumi negyed és romkert turisztika fejlesztése.

Széles Sándor kormánymegbízott azt emelte ki, hogy a belső felújítással olyan klasszicista épület újult meg, amelynek falai között Széchenyi István is dolgozott.

A járási kormányhivatalnak is otthont adó épület földszintjén és második emeletén újítottak fel irodákat, a munkálatok során festettek és burkoltak, megerősítették az irattár födémszerkezetét, fűtőtesteket cseréltek és korszerűsítették a világítást.

MTI/ Fotó: illusztráció (MTI)

Borzalmas tragédia, 2 és fél éves kislány fulladt bele a Balatonba
Egy matracról csúszott bele a vízbe.
Örökbefogadta a cuki kutyát, majd megette
A férfi azt ígérte az állatmentőnek, hogy imádni fogja a kiskutyát. Mint kiderült, betartotta ígéretét, csak épp más...
Horror nyaralás, három cápa támadt egyszerre a nyolcéves gyerekre
A nyolcéves fiú egy olyan lagúnában úszott, amiről az idegenvezető azt mondta a családnak, hogy biztonságos. Miután ...
Megfojtott egy csecsemőt egy bölcsődei dolgozó, mert zavarta a gyermek sírása
Súlyos büntetésre ítélte a bíróság.
Hihetetlen, feljelentették az állatmentőket, mert vacsorázni mertek
A bejelentő levélben adott hangot nemtetszésének.
A csomagtartóban is migránsokat szállított az embercsempész
A férfi öt illegális migránst akart átcsempészni a határon.
Férjhez megy a TV2 sztárja
A gyönyörű menyasszony egy medencéből jelentkezett be közösségi oldalán.
Nagyon szenvednek az állatok most a magyar erdőkben - videóval
Egyre nehezebben találnak vizet.
Két és fél éves kislány fulladt a Balatonba - Tények 18.00
A gyerek egy matracról csúszott a vízbe és azonnal elmerült... További részletek a Tényekben 18.00-kor a TV2-n!
Videón, ahogy az ittas autós falba küld egy vétlen furgonost az M0-son
Újabb durva balesetet okozott egy ittas sofőr az M0-son, amiből sokkal nagyobb baj is lehetett volna.