Migránslázadás: már lincselnek a bevándorlók Franciaországban

Nem a szegénység, nem a (nemlétező) rendőri erőszak, hanem az engedékeny bevándorláspolitika okozza a véres és pusztító francia migránslázadást, ez derül ki Yves Thréard, a Le Figaro főszerkesztő-helyettesének - francia viszonyok között - meglepően bátor írásából. A vasárnap éjszakai pusztítás után sorai még inkább aktuálisak. Szerinte óriási a baj Franciaországban. „Idővel a hatóságok laissez-faire (mindent engedő, szánalmasan gyenge) viselkedésével egy olyan ellentársadalom alakult ki, amely távol áll a tekintély, a tisztelet, az érdem és a rend közös elveitől." A párhuzamos társadalom már régóta létezik, a bevándorlók lázadása pedig elviselhetetlen állapotokat teremtett a múlt hét óta Franciaországban. Identitás alapú követelésekről ír Thréard: mi másról van szó tehát, mint migránslázadásról. A jobbközép polgármester családjának vasárnap hajnali meglincselése óta a helyzet tragikussá vált - írta az Origo

„Hogyan oltsuk el a tüzet? Emmanuel Macron felelősségvállalásra szólítja fel a szülőket. Igaz, a káoszban érintettek közül sokan még nagyon fiatalok, de itt már nem arról van szó, hogy gombháborúról lenne szó." (A hatvanas évek egyik klasszikus francia filmje volt a Gombháború, amikor 10 év körüli gyerekek játékháborút vívtak.)

"A tekintély, mint fogalom és gyakorlat, az ő fiatalkori füleiknek már régóta idegenül szól. Valószínűleg ezért halt meg a 17 éves Nahel egy Mercedes volánja mögött Nanterre-ben kedd reggel. Ahelyett, hogy a felháborodott emberek azt kiabálnák, hogy „igazságot Nahelnek" és „gyilkos rendőrség", jobban tennék, ha feltennék maguknak a helyes kérdést: hogyan jutottunk idáig? Ehelyett ők most arra használják fel a helyzetet, hogy mindent szétzúzzanak, bosszút álljanak bármin, ami a kezük ügyébe kerül."

„Egyfolytában csak azt halljuk, hogy a lázadásnak a szegénység, a hatóságok közönye, a gettók, az integráció kudarca az oka... Az okok listája olyan hosszú, mint azoknak a minisztereknek a névsora, akik Tapie-tól Borloo-ig az úgynevezett hátrányos helyzetű vagy érzékeny városrészek sorsát vizsgálták. Pedig a Számvevőszék kimutatása szerint az elmúlt negyven évben évente 10 milliárd eurót költöttek ezekre a területekre, és akkor még nem beszéltünk a városrehabilitációra fordított pénzekről. Bőven elég ahhoz, hogy a vidéki „agrár- sivatagokban" élőknek juttatott támogatás eltörpüljön ezek mellett."

Azaz a francia kormányzat jóval többet költött a külvárosokban élő migránsok életkörülményeinek javítására, mint a vidéken, többek között mezőgazdaságból élő emberekre. És semmi hatása. Sőt.


„Valóban nem elhanyagolható összegről van szó, de vajon mi értelme van? Hogy immáron évtizedek óta ugyanazt legyen műsoron, mint amit az elmúlt órákban láthattunk? Igen, jogos a kérdés, írja a Le Figaro vezércikkében, „mert ennek az állami támogatásnak a kedvezményezettjei felgyújtják az iskolát, a gimnáziumot, a faluházat, a városházát, az orvosi-szociális központot, és persze a rendőrséget vagy a vasútállomást."

A futballból lett milliomosoknak, akik a külvárosokban éltek valamikor és sikerült megúszniuk, nem szabadna elfeledniük, hogy ha minden füstté válik, akkor többé nincs jövő."

Az 1998-as világbajnok, szélsőbaloldali, egykori bevándorló Thuram-ra vagy az új sztárra, a 2018-ban világbajnok, és mérsékelt szellemi képességei ellenére politizálgatni próbáló, szintén bevándorló-gyökerű Mbappéra utal.

"A megoldás tehát nem a milliárdok elköltése. Ma még kevésbé az, mint régen volt. Mert az idők során és a közhatalom erőtlen hozzáállásával egy olyan ellentársadalom alakult ki, amely nagyon távol került a tekintély, a tisztelet, az érdem és a rend közös alapelveitől. A radikális és revansista retorika által gerjesztett, a közösségi hálókon villámgyorsan terjedő ideológiai jellegű követelések mindenekelőtt identitásalapúak"- azaz a külvárosok migránsai nem illeszkedtek be a francia társadalomba, nem integrálódtak, hanem saját, radikális muszlim hiten alapuló identitásukat és szokásaikat követik. Saját társadalmat és rendet hoztak létre." Most pedig lázadnak.


Érdekes, hogy a cikkhez csak eddig több, mint 350 komment érkezett, egy sincs közöttük, aki ne adna igazat a fenti állításoknak. Van aki szerint valóban hibáztathatók a szülők is, ugyanis joggal merül fel a kérdés, hogy mit szóltak a 17 éves Nahel szülei ahhoz, hogy fiúk egy Mercedes volánja mögött utazik, mérhetetlen mennyiségű pénzzel a zsebében? („FC20")

Egy másik kommentelő szerint („SUROIT") az iskola és az oktatás a hibás, ott kellene ugyanis elsajátítani az alapvető viselkedési formákat, de van, aki úgy gondolja, hogy a külvárosokban „elszórt" milliárdokat inkább Afrikába kellett volna elkölteni, hogy ott maradjanak az emberek („IAMA").

Van olyan, aki szerint a migránsok második generációja, akik ma fiatalok, sem beszélni, sem írni nem tudnak normálisan franciául. És nagyon sokan vannak, akik szerint eljött a cselekvés ideje, mert Franciaország élhetetlenné vált.

2023. július 03. 09:45
Túrázók haltak meg a rendkívüli hőségben az Egyesült Államok nyugati részén
Eltévedtek és a rendkívüli hőségben kiszáradtak.
Donald Trump hivatalosan is a republikánusok elnökjelöltje
Megnevezte alelnökjelöltjét is a 78 éves politikus.
Medvetámadás ért egy francia turistát Olaszországban
Erdőben sétáló francia turistát támadott meg egy medve kedden reggel Olaszország északi részén, Trentino megyében - ...
Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában
Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési...
Lenullázta a benzinkutat egy 84 éves autós, az üzletben állt meg kocsijával – Fotók
Óriási a kár.
Erotikus fotókat készített a szoborral
Erotikus pózokban fotózkodott egy turistalány az egyik szoborral Firenzében, rengetegen felháborodtak az eset miatt.
Megállapodás az új rákgyógyszerek felé
Együttműködési megállapodást kötött az Országos Onkológiai Intézet és a HUN-REN Természettudományi Kutatóközpont. Cé...
Sorsdöntő szavazás előtt von der Leyen
Elmarasztalta az Európai Bizottságot, így Ursula von der Leyen elnököt is az Európai Unió Bírósága a Covid-19-es vak...
"Igazi szemfényvesztő Magyar Péter"
Tavasszal még tucatnyi interjúban fogadkozott Magyar Péter, hogy esze ágában sincs felvennie mandátumát, mégis beült...
Reklámban is szerepelt Trump merénylője
Nyugdíjalapokat népszerűsítő reklámban szerepelt Trump merénylője, Thomas Matthew Crooks. A 20 éves támadót pár évve...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.