
Adományt gyűjtött halott gyerekének – emberöléssel vádolják
Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve.
Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte.
Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisút.
Sőt 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek. A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.
MTI
Címlapfotó:Twitter/Maria Cristina Caretta

Adományt gyűjtött halott gyerekének – emberöléssel vádolják

Megölte gyermekei anyját, majd napokig bevásárlókocsiban tologatta a testét

Brutális felvételek kerültek elő az ausztrál terrortámadásról - videóval

Felgyújtották a feldíszített fenyőfát a városközpontban

Durva, zsidók elleni terrortámadás történt, sokakat agyonlőttek

Tavaly Németország még hevesen ellenezte az orosz vagyon elkobzását

Párizs retteg, lemondta a szilveszteri ünnepséget – intő jel Európa számára

A Guardian szerint Európa jövője a bevándorláson múlik, nem azon, hogy megállítsák

Merényletet terveztek egy adventi vásáron, elfogtak öt férfit

Oszló holttestekre bukkantak egy temetkezési vállalatnál, nem hűtötték őket

Brit védelmi miniszter: Európának fel kell készülnie a háborúra

Bevásárlóközpont pelenkázójában késeltek meg egy nőt