édesség

Meghalt a tiramisu alkotója

Kilencvenhároméves korában meghalt Aldo Campeol, a tiramisu édesség "atyja".

Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve.

 

Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte.

Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisút.

Sőt 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek. A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.

MTI

Címlapfotó:Twitter/Maria Cristina Caretta

2021. október 31. 16:38
A Tisza Párt újabb hazugsága bukott meg. Radnai Márk alelnök egy belső levelében fideszes titkosszolgálati akcióval ...
Kapitány István útja az impexektől vezetett a Shellig. Tavaly tavaszi kiugrása után nem is annyira meglepő, hogy a T...
„Nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy a magyarok pénzét Ukrajnába küldjék. De a nyomás nő. Mindent bevetnek. Br...
Összegörnyedve, magzatpózban feküdt a magyar hegymászó több mint 4700 méter magasan a Himaláján, nem tudott megmozdu...
family
Szervezeti pszichoterrorként jellemezte a Tisza Párt belső működését Arató Miklós, a nagykállói Tisza Sziget volt ka...
Testközelből láthattak mentőhelikoptert leszállni a látogatók a Szent Imre Kórház tetején, beteg nem volt rajta, mer...
Tízmilliárd forintos beruházást jelentett be Szijjártó Péter. Egy magyar-szerb tulajdonú építőipari vállalat hoz lét...
Az aláírásgyűjtés lényege, hogy világosan kimondjuk, hogy nem küldünk katonákat, fegyvert és pénzt a háborúba - ezt ...