2025. december 15. hétfő, Szilárda
2°C Budapest

Kiderült, mire való a sajtreszelő legkisebb lyukú oldala

Nem is gondolnánk, mennyi mindenre használható.
Tenyek.hu
2023. november 06., hétfő 15:19
Vágólapra másolva!

Manapság egyre elterjedtebb a nyeles, egyoldalú sajtreszelő, azonban bizonyára sokaknak ismerős még a régebbi, négyoldalú darab.

Számos háziasszony azonban mégis csak egy, vagy két oldalát használta, azonban most fény derült a legkisebb lyukú oldal titkára.

Mivel a sajtot általában a legnagyobb, vagy a második legnagyobb lyukú oldalon reszelték, így az apró lyukakkal rendelkező oldal kihasználatlan maradt.

A fotó illusztráció: Shutterstock

Az egyik közösségi oldalon azonban a napokban elindult egy diskurzus, miszerint a legkisebb lyukú reszelőn csupán a kemény állagú élelmiszerek alkalmazhatók – írta meg a Mirror hétfőn.

Így a sajtok közül tökéletesen reszelhető rajta a parmezán, gyümölcsök közül acitrom, alime és a narancshéja, zöldségek közül pedig a fokhagyma is felírható a listára.

A fűszerek közül azonban afahéjrúd, a szerecsendió és a gyömbér is könnyen aprítható, sőt, a csokoládé lereszelésével isteni csokiszórást kaphatunk, mellyel nem csupán a süteményeket, de akár a kávé vagy a kakaó tetején lévő tejszínhabot is megdíszíthetjük.

+Ez is érdekelheti

+Címoldalról ajánljuk