Idősebb diákok vertek meg kegyetlenül egy 12 éves fiút

A lepsényi fiút négy idősebb diáktársa verte meg az ebédlőben, és csak a konyhában dolgozó nő fenyegetésére hagyták abba az ütlegelést.

2021. szeptember 10. 18:01

Szomorú hírrel kereste meg a Fejér megyei hírlapot Nikolics Vilmosné, aki arról számolt be, hogy a hatodik osztályos unokáját, Martint durván megverte a négy lebukott, idősebb tanuló az iskola ebédlőjében szerdán. A 12 éves fiút a testvérei segítették haza, aki otthon elmesélte, hogy a diáktársai ütötték és rugdosták a verekedés során. A fiatal állítólag alig volt már magánál, amikor egy konyhai dolgozó kiszólt fenyegetően, hogy szól az igazgatónőnek, ha nem fejezik be a fiú ütlegelését, akik ennek hatására inkább odébbálltak.

Martin segítségére senki nem sietett, felügyelő pedagógus pedig nem tartózkodott az épületben. A fiú nagymamája egyből rohant az ügyeletre a gyerekkel, hogy ellássák a sérüléseit, ahonnan elküldték őket a Siófoki Kórházba, ahol bent is tartották megfigyelésre.

Martinra később nyakmerevítőt raktak, és másnap közölték a családdal, hogy még egy éjszakára biztosan bent kell maradnia.

Az aggódó nagymama elárulta, hogy korábban is kellett már ügyeletre menni a fiúval, mivel ugyanez a négyfős társaság régebben már fejbe is rúgta. Az iskola vezetőségének hiába jelezte a problémát, ők a sajnálatnyilvánításon kívül nem tettek mást. A nagymama megtette a feljelentést a történtek miatt.

Fotó: Illusztráció

A lap felkereste Török Szabolcsot, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatóját, az intézmény teljesen mást állít a történtekről.

Az iskola szerint az ebédlőben a tanulószoba idején négy felsős diák összeszólalkozott, majd megdobálták egymást almával az udvaron. Az épületbe visszatérve az egyik gyermekotthonban élő diák adott egy pofont a hatodik osztályos Martinnak. Továbbá az intézmény szerint a tanárok jelen voltak, és közbeavatkoztak, a gyermeken pedig nem láttak sérülésekre utaló jeleket. A 12 éves fiú állítólag nem panaszkodott, hanem írta tovább a házi feladatát. A nagymama ezután orvoshoz vitte a gyermeket, aki nem állapított meg aggodalomra okot adó sérülést, ezt követően került kórházba fiú, ahová a nagymama a saját belátása szerint vitte el. Sem az intézmény, sem a Tankerületi Központ nem kapott hivatalos értesítést az orvosoktól vagy a nevelőtől eddig.

"Az intézményvezető ki fogja vizsgálni az ügyet. A Székesfehérvári Tankerületi Központ azonnal elindította az eset munkáltatói kivizsgálását. A köznevelési törvény értelmében valamennyi nevelési-oktatási intézmény köteles védelmet nyújtani tanulói számára a lelki és fizikai bántalmazással szemben. Ennek jegyében az iskolának vizsgálnia kell a kötelességszegést elkövető tanulók felelősségét, és indokolt esetben fegyelmező intézkedésben vagy fegyelmi büntetésben részesíti a bizonyítottan vétkes tanulókat" - közölte a tankerületi igazgató.

Öten meghaltak egy balesetben az M4-esen
Öten meghaltak egy balesetben, amely Abony térségében történt péntek délután - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitá...
Álomnyaralásuk alatt ölhette meg
Álomnyaralásuk alatt ölhette meg egy 23 éves amerikai fiú a menyasszonyát, jelenleg is nagy erőkkel keresik a vőlegé...
Tragédiával indult a reggel Fejér megyében
Halálra gázoltak egy gyalogost a 6-os főúton, Ercsi-Sinatelepnél szombat reggel.
Felminősítette Magyarországot a Moody's
Felminősítette Magyarországot pénteken a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő az eddigi "Baa3"-ról ...
Milliókat kéne fizetnie Karácsonynak
Csaknem 25 millió forintot keresett jogtalanul Karácsony Gergely. Az Oktatási Hivatal vizsgálata szerint a főpolgárm...
Nőiességét szeretné megélni tánc közben
Hiányzik belőle az a fajta lágyság, ami a profi táncoslányokban megvan. Ezért vállalta el a Dancing with the Stars-t...
Izzadtak eleget, hogy jól táncoljanak
Dr. Hevesi Krisztina és Árpa Attila az edzőteremben hangolódtak a műsorra. A szexuál-pszichológus a barátnője segíts...
Tények teljes adás 2021. szeptember 25., szombat
HORRORBALESET - Szörnyethalt öt ember egy borzasztó balesetben Abonynál - munkások tartottak hazafelé a kisbuszban, ...
Rengeteg újítással készültek a pároknak
A Dancing with the Stars második évadában újításokkal és meglepetésekkel készültek a készítők a vetélytársaknak.
Elsodródtak a Dunán forgatás közben
Fergeteges nyitánnyal indul a Dancing with the Stars második évada. Megint a kulisszák mögött járt a Tények Plusz st...