Idősebb diákok vertek meg kegyetlenül egy 12 éves fiút

A lepsényi fiút négy idősebb diáktársa verte meg az ebédlőben, és csak a konyhában dolgozó nő fenyegetésére hagyták abba az ütlegelést.

2021. szeptember 10. 18:01

Szomorú hírrel kereste meg a Fejér megyei hírlapot Nikolics Vilmosné, aki arról számolt be, hogy a hatodik osztályos unokáját, Martint durván megverte a négy lebukott, idősebb tanuló az iskola ebédlőjében szerdán. A 12 éves fiút a testvérei segítették haza, aki otthon elmesélte, hogy a diáktársai ütötték és rugdosták a verekedés során. A fiatal állítólag alig volt már magánál, amikor egy konyhai dolgozó kiszólt fenyegetően, hogy szól az igazgatónőnek, ha nem fejezik be a fiú ütlegelését, akik ennek hatására inkább odébbálltak.

Martin segítségére senki nem sietett, felügyelő pedagógus pedig nem tartózkodott az épületben. A fiú nagymamája egyből rohant az ügyeletre a gyerekkel, hogy ellássák a sérüléseit, ahonnan elküldték őket a Siófoki Kórházba, ahol bent is tartották megfigyelésre.

Martinra később nyakmerevítőt raktak, és másnap közölték a családdal, hogy még egy éjszakára biztosan bent kell maradnia.

Az aggódó nagymama elárulta, hogy korábban is kellett már ügyeletre menni a fiúval, mivel ugyanez a négyfős társaság régebben már fejbe is rúgta. Az iskola vezetőségének hiába jelezte a problémát, ők a sajnálatnyilvánításon kívül nem tettek mást. A nagymama megtette a feljelentést a történtek miatt.

Fotó: Illusztráció

A lap felkereste Török Szabolcsot, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatóját, az intézmény teljesen mást állít a történtekről.

Az iskola szerint az ebédlőben a tanulószoba idején négy felsős diák összeszólalkozott, majd megdobálták egymást almával az udvaron. Az épületbe visszatérve az egyik gyermekotthonban élő diák adott egy pofont a hatodik osztályos Martinnak. Továbbá az intézmény szerint a tanárok jelen voltak, és közbeavatkoztak, a gyermeken pedig nem láttak sérülésekre utaló jeleket. A 12 éves fiú állítólag nem panaszkodott, hanem írta tovább a házi feladatát. A nagymama ezután orvoshoz vitte a gyermeket, aki nem állapított meg aggodalomra okot adó sérülést, ezt követően került kórházba fiú, ahová a nagymama a saját belátása szerint vitte el. Sem az intézmény, sem a Tankerületi Központ nem kapott hivatalos értesítést az orvosoktól vagy a nevelőtől eddig.

"Az intézményvezető ki fogja vizsgálni az ügyet. A Székesfehérvári Tankerületi Központ azonnal elindította az eset munkáltatói kivizsgálását. A köznevelési törvény értelmében valamennyi nevelési-oktatási intézmény köteles védelmet nyújtani tanulói számára a lelki és fizikai bántalmazással szemben. Ennek jegyében az iskolának vizsgálnia kell a kötelességszegést elkövető tanulók felelősségét, és indokolt esetben fegyelmező intézkedésben vagy fegyelmi büntetésben részesíti a bizonyítottan vétkes tanulókat" - közölte a tankerületi igazgató.

Kalasnyikovval lőtte agyon a társait
Kalasnyikovval lőtte agyon öt társát egy 21 éves katona Ukrajnában. A férfi egy üzem területén teljesített szolgálat...
Találtak valamit a csillagászok, de nem tudják pontosan, hogy mit
A kozmikus objektum túl gyorsan pislákol ahhoz, hogy szupernóva legyen, egy pulzárhoz képest viszont túl lassan.
Nagyot domborított Köllő Babett, özönlenek a like-ok
Több ezer like-ot kapott a dögös kép.
Katonákat vezényeltek Csernobilba
Katonákat küldtek a környék elhagyatott városaiba és a radioaktív erdőkbe.
Támadást indítottak Demcsák Zsuzsa ellen
A műsorvezető hivatalos Instagram-oldalán számolt be a történtekről.
Heves vitába torkollott Hanna kirohanása
Teljesen felborult a rend, Hanna kirohanása lavinát indított el az Exatlon kihívóinál. A lány végre elismerte, hogy ...
Tények teljes adás, 2022. január 27., csütörtök
ÜLDÖZÉS - Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak délelőtt Debrecen belvárosában. A rendőrök az utcán teperték le a men...
Nem támogatták, kirúgták az egyetemről
Még csak 25 éves, de már több millióan hallgatják dalait. Marics Péternek évek óta van egy formációja barátjával, Va...
Megmutatták az ikonikus fellépőruháikat
Már teljes gőzzel készülnek az Irigy Hónaljmirigy tagjai eddigi legnagyobb koncertjükre. A banda tavaly ünnepelte a ...
Havonta egyszer mos hajat, imádják őt
A nemzetközi sajtót is bejárta egy bekölcei lány története. Anna több mint egy méter hosszú hajával hódította meg a ...