Húszezer euró egy migráns ára

Ez nem mehet így tovább, le kell cserélni Brüsszel háború- és bevándorláspárti vezetését! - közölte a Magyar Nemzet Zsigmond Barna Pál, parlamenti államtitkár gondolatait.

Brüsszelnek sok van a rovásán, a bevándorláspárti politika, a migráció támogatása, az illegális migráció kudarcos kezelése az egész európai kontinens képét változtathatja meg. Mindenki számára ismert, hogy a 2015 óta tartó migrációs válság milyen súlyos gazdasági, kulturális és biztonsági következményekkel jár. Magyarországon 2015 óta mondjuk, hogy a bevándorláspárti politika végleg tönkreteszi Európa biztonságát, kultúráját, gazdaságát.

Biztonsági szempontból kritikus, hogy összefüggés mutatható ki a terrorizmus fokozódása és az illegális migráció között is. Euró­pát jelenleg számos olyan fegyveres konfliktus veszi körül, ami jelentős migrációs hullámokat indíthat. Brüsszel Európába importálta az eddig távoli konfliktusokat, a migrációval a terror, az antiszemitizmus, a növekvő erőszak és bűnözés is Európába költözött.

Emellett az észak-afrikai népességnövekedés, a Száhel-övezetben a katonai puccsok sorozata, valamint az ott tapasztalt éghajlatváltozás és az ukrán gabona meg nem érkezése okozta egyre súlyosbodó élelmiszer-ellátás bizonytalansága újabb és még tömegesebb áradatot eredményezhetnek Európába. Tényszerű adataink vannak arról, hogy több, Európában támadást végrehajtó dzsihadistát a merényletük elkövetése előtt az európai határokon regisztráltak.

Kilenc év telt el, és az illegális ­migrációs nyomás kontinensünkön nem csendesült, sőt az elhibázott brüsszeli döntéshozatal következtében évről évre fokozódik egész Európában. Magyarországról nézve sajnálatos és döbbenetes, amit a brüsszeli háborúpárti vezetés művel jelenleg, az illegális migrációt ugyanis nem megfékezni, hanem szétteríteni és finanszírozni akarják, újabb történelmi hibát követve el Európa ellen.

Most minden eddiginél veszélyesebb pillanathoz értünk. Magyarországra is minden eddiginél keményebb eszközökkel rá akarják kényszeríteni a migránsok betelepítését.

A héten Brüsszel ismét szélesre tárta az illegális bevándorlók előtt a kontinens kapuját, április 10-én ugyanis az Európai Parlament plenáris ülése elfogadta a tíz jogalkotási javaslatot tartalmazó migrációs és menekültügyi paktumot. A paktum egy nyílt meghívólevél a migránsok számára, amely szemben áll az európai emberek, közte a magyarok döntő többségének az akaratával.

Próbálják bárhogy is magyarázni, az illegális migráció megtűrése, a migránsok tagállamok közötti elosztásának erőltetése nem jelent megoldást Európa súlyos gondjaira.

A győzelmi zászlókat lobogtató háborúpárti brüsszeli vezetésnek szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy a tagállamok lelkesedése a paktum iránt korántsem egyöntetű. Juraj Blanár szlovák külügyminiszter a szavazás másnapján már úgy nyilatkozott, hogy a migrációs paktum hosszú távon fenntarthatatlan módszer, amely elégtelen a schengeni térség illegális migrációval szembeni védelmének az ellátására. A paktummal kapcsolatos korábbi, nagyköveti szintű egyeztetésen pedig Lengyelország a csomag részét képező összes jogszabálytervezet esetében nemmel szavazott, valamint Szlovákia, Ausztria, Csehország, Málta, Litvánia és Szlovénia is kritikusan viszonyult egyes dossziékhoz. Igaz, a Brüsszelnek megfelelni igyekvő új lengyel vezetés hivatalosan azzal indokolta álláspontját, hogy a nemleges szavazatának indoka az előző kormány által keltett migrációs dezinformációs propaganda, különösen a menedékkérők relokációját illetően, amelynek köszönhetően a jelenlegi lengyel közhangulat nem teszi lehetővé a paktum elfogadásához történő lengyel hozzájárulást.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az európai emberek 71 százaléka úgy gondolja, hogy Brüsszel rosszul kezeli a migrációt. Ennek ellenére a júniusi európai parlamenti választás miatt mandátumának végéhez közeledő Európai Parlament halaszthatatlannak érezte a migrációs paktum áterőltetését. Az elszomorító valóság tehát világosan megmutatkozott: a különböző érdekcsoportokat zsoldos módjára kiszolgáló brüsszeli balliberális elit még a saját választópolgárai érdekein és értékein is képes átlépni, hogy érvényt szerezzen akaratának.

Fotó: Ursula von der Leyen hivatalos X-oldala

Az új brüsszeli szabályozás kétfajta kötelező migránskvótát akar bevezetni, amelynek eredményeként két éven belül elindulna Magyarországra is a migránsok tömeges betelepítése.

Egyrészt előírja hazánknak 8490 eset elbírálását a külső határon állandó jelleggel, amely a teljes uniós kapacitásszám közel 30 százaléka. Elgondolkoztató, hogy ezzel szemben a nyugat-balkáni migrációs útvonal frontvonalában lévő Görögországot csupán 1650 fős, Bulgáriát pedig hatszáz fős kvóta terhelné. Ez migránsgettók létrehozását jelentené, és egyben hatalmas biztonsági kockázatot is hordoz.

Másrészt pedig a szolidaritás jegyében más tagállamokba érkező illegális bevándorlókat is át kellene vennünk, és amennyiben nem teljesítjük a kötelezően előírt, ránk szabott migránskvótát, húszezer eurót kell fizetnünk minden be nem fogadott migráns után.

Az egyes országkvóták is jelzik a rendszer megalapozatlanságát. Magyarország esetében azért aránytalanul nagy ez a szám, mert a szigorú határellenőrzésnek köszönhetően pontos adatokkal rendelkezünk a feltartóztatott migránsokról, miközben más, az adott migrációs útvonal korábbi szakaszán fekvő tagállamok lejelentett számadatai sokszor irreá­lisan alacsonyak. A fő probléma a rendszerrel mégis az, hogy a múltbéli események vagy elméleti modellezés alapján lehetetlen megbecsülni, hogy a világpolitikai helyzet alakulásának függvényében a jövőben milyen migrációs tömegekkel számolhatunk, az európai határokat több millió migráns is megostromolhatja. Ez esetben a létrehozott elméleti modell, azaz a migrációs paktumra épített rendszer értelmét veszti, miközben az új rendszer létrehozása hatalmas kapacitásokat és összegeket emészt fel.

Amennyiben az Európai Parlament után a Tanács is megszavazza a jogalkotási csomagot egy hónapon belül, úgy a jogszabályok várhatóan júniusban léphetnek hatályba. A jogalkotók a hatálybalépést követően huszonnégy hónap felkészülési időt rögzítettek a paktumban, azaz 2026 közepétől kell majd az új szabályrendszert alkalmazni.

Erőltessen bármit is a háború- és migrációpárti brüsszeli vezetés, Magyarország nem fogja feladni sem a jogi, sem a fizikai határzárat, a kormány továbbra sem fog beengedni illegális bevándorlókat.

Magyarország következetesen azt vallja, hogy nem a problémát kell idehozni, hanem a megoldást kell elvinni azokba a régiókba, ahonnan az illegális migránsok útra kelnek. Az Európai Unió Tanácsának soron következő magyar elnöksége ezért zászlajára tűzte a migráció külső dimenziójának, azaz az unió harmadik országokkal való együttműködésének az erősítését, illetve innovatív kezdeményezések és tárgyalások előmozdítását. Az elmúlt évek folyamatosan növekvő és rekordszinteket érő illegális migrációs tendenciái ugyanis kiemelt fontosságúvá tették a migráció helyben történő kezelését. Közös érdekünknek kell lennie, hogy az EU a külső határától minél távolabb tartsa az illegális bevándorlókat és embercsempészeket.

Migránsgettók létrehozása helyett arra kell törekedni, hogy a kulcsfontosságú származási és tranzitországokkal olyan kölcsönösen előnyös, átfogó és kiegyensúlyozott partnerségeket alakítson ki az Európai Unió, amelyek képesek a migráció kiváltó okait helyben kezelni, valamint az emberkereskedelem és a migránscsempészet elleni küzdelmet és a visszatéréseket hatékonyabban növelni.

Nem egy Európát tönkretevő migrációs paktumra, hanem hatékony határvédelemre és a kérelmek határon kívüli elbírálására van szükség! A magyar dollárbaloldal ezúttal is kimutatta valódi arcát, Gyurcsány felesége, Dobrev Klára, és a többi baloldali képviselő, a Soros-hálózattal és a balliberális brüsszeli fősodorral karöltve az Európai Parlamentben áterőltette a migrációs paktumot, amely Magyarországot is tönkreteheti.

Brüsszelben változásra van szükség, a mostani háborúpárti és bevándorláspárti vezetés végképp tönkreteszi Európát. Nagyon sok múlik a júniusi választáson, nagyon veszélyes pillanathoz érkeztünk, a migráció végleg rázúdulhat a tagállamokra és a háború eszkalálódhat, ha Brüsszelben marad ez az irány.

Reméljük, hogy jobboldali fordulat következik be a soron következő, június 9-i európai parlamenti választásokon, amellyel elkerülhető, hogy a baloldal politikusai újabb válságokba és veszélybe sodorják az európai polgárokat. Brüsszelben olyan európai parlamenti képviselőkre van szükség, akik idegen érdekek helyett a nemzeti érdeket, az illegális migráció helyett a magyar és az európai embereket, a háború helyett pedig a béke ügyét képviselik!

A szerző parlamenti államtitkár, Európai Uniós Ügyek Minisztériuma

2024. április 13. 14:33
Hírt adtak Robert Fico állapotáról - a kommunikáció lehetőségei korlátozottak
Egyelőre nem szállítják át Pozsonyba a szlovák miniszterelnököt.
Megbénult az európai légi közlekedés, betörtek a müncheni reptérre
Mintegy 60 járatot törölni kellett.
Most érkezett: Döntött a bíróság Fico merénylőjéről
Az ítélet nem jogerős.
Anyamedve jelent meg a csíksomlyói búcsú helyszínén, a vadászok azonnal intézkedtek
A Nagysomlyó-hegynél tűnt fel a veszedelmes vad.
Napi tény: Ezért ajánlott a napszemüveg egész évben
Nem szabad félvállról venni, hiszen komoly betegségeket előzhetünk meg. 
Szentkirályi Alexandra: Az újpesti Duna-part ma "egy borzalmas hajléktalan favella"
Az újpesti Duna-part ma nem az itt élők szabadidős központja, "hanem egy borzalmas hajléktalan favella" - írta a Fac...
Ne érj hozzám!
Elég egy óvatlan pillanat, egy véletlenül ott felejtett csoki az asztalon és máris megtörténik a baj. Vannak gyereke...
Ott fogunk lakni!
Képzeljék el, hogy hamarosan nem a Balatonra mennek nyaralni, hanem egy másik bolygóra! A földrajzórákat pedig tante...
Tények teljes adás, 2024. május 19., vasárnap
HAJÓKATASZTRÓFA - Ketten meghaltak, öt embert pedig még keresnek, miután letarolt egy szállodahajó egy kishajót Verő...
Vonat alá esett egy szurkoló, négy fiatal pedig megégett
A férfi hazafelé tarthatott, amikor megtörtént a baj.

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.