Ha egy csésze kakaóval helyettesítjük az egészségtelen harapnivalókat, akkor az elősegítheti az elhízott emberek fogyását - még akkor is, ha magas zsírtartalmú diétán vannak - állítja egy új tanulmány.
Laboratóriumi kísérletek során amerikai kutatók elhízott, májbeteg egereknek nyolc hétig kakaópor-étrendkiegészítőt adtak. Annak ellenére, hogy az egerek magas zsírtartalmú diétán voltak, a szakértők úgy találták, hogy a kiegészítés csökkenti a DNS károsodását és a májban lévő zsír mennyiségét.
Noha többet kell megtudni a kakaó egészségügyi előnyeiről, a kutatók úgy vélik, hogy valamilyen módon akadályozhatja az étkezési zsír és szénhidrát emésztését, elkerülve ezzel a súlygyarapodást - számolt be róla a DailyMail.
A kakaópor, amely a csokoládé előállításában leggyakrabban használt élelmiszer-összetevő rostokban, vasban és fitokemikáliákban is gazdag.
A fitokemikáliák a növényekben található erős vegyületek, amelyekről ismert, hogy támogatják az immunrendszert, és csökkentik olyan betegségek kockázatát, mint a rák, a demencia, az ízületi gyulladás, a szívbetegségek és a stroke.