100 kilós atlanti szörnyetegből főztek vacsorát a Séfek Séfe versenyzői

Kilója 1 millió forintba kerül.

A Séfek Séfe versenyzőit rögtön szó szerint is hatalmas kihívás elé állították, első feladatként ugyanis egy 100 kilós tonhalból kellett ételt készíteniük.

Az atlanti kékúszonyú tonhal felbontása azonban különleges szakértelmet kíván, így a versenyzők segítségére egy hozzáértő érkezett a stúdióba.

Palotás Péter, a frisshal-feldolgozás szakértője, élelmiszermérnök, és az élelmiszertudományok doktora egy Japánból rendelt, kifejezetten tonhalfilézésre készült karddal bontotta fel az óceánból kifogható egyik legértékesebb halat, amelynek kilója az idei évben 1 millió forintért kelt el egy tokiói árverésen.


A versenyzők csodálattal figyelték, ahogy a szakember a japán hagyomány szerinti finom mozdulatokkal dolgozza fel a hatalmas állatot, és közben egy emberként örültek, hogy nem nekik kell előkészíteni a főzéshez az értékes ragadozó halat.

"Mikor mondta, hogy mennyibe kerül, hú, hát, mondom, úristen, hozzá se mernék nyúlni"

- vallotta be az egyik séfjelölt, Katkó Boglárka.

2024. október 22. 18:26
Húszezer ember adatai szivároghattak ki a Tisza applikációjából – ukrán fejlesztőcég és a hadsereghez köthető kapcso...
A Tisza Párt elnöke azonban azt még nem ismerte be, hogy a mobilalkalmazásukat ukránok is fejlesztették.
A Fidesz-előny a számtalan biztos, családokat segítő kormányzati intézkedéseknek köszönhető – derült ki Társadalomku...
Szerelmesekként mentek be, most pedig végig nézik, ahogy párjuk megcsalja őket. Kegyetlen lehet, nem csoda, hogy sor...
family
Már gyerekként is a színpad volt az élete, mára meg már milliós rajongótábora van és teltházas gigakoncerteket ad or...
family
Egyre többen döntenek úgy manapság, hogy szinglik lesznek. De divat lenne ez vagy inkább kényszer? Rengetegen küzden...
family