Üzenet Gyurcsányék élősködő bandájának

Itt az ideje, hogy távozzon a Városházáról a Gyurcsány Ferenc vezette „arrogáns, élősködő banda”, amely a csőd szélére sodorta a fővárost – hívta fel a figyelmet Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. Külön megnevezte Mártha Imrét, a közműcég milliárdos vezérét, aki Gyurcsányékkal együtt 2010-ben az ország élén már megbukott, majd 2019-ben ugyanezzel a társasággal tért vissza a Városházára - írta meg a Magyar Nemzet.

Kemény hangú bejegyzésben hívta fel a közvélemény figyelmét Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke arra, hogy ugyanazok sodorták a csőd szélére a fővárost, akik 2010 előtt tönkre tették Magyarországot. A kormánypárti politikus a közösségi oldalán távozásra szólította fel a budapesti Városházán 2019 októberében Gyurcsány Ferenc vezetésével hatalomra jutott baloldalt. Láng Zsolt a DK elnöke mellett a budapesti közműcég milliárdos vezetőjét, Mártha Imrét is megnevezte, aki a volt miniszterelnök bizalmi embere és a napokban nyilvánosságra került dokumentumok szerint Karácsony Gergely főpolgármester döntése nyomán csaknem nyolcmilliós forint prémiumot kapott.

A Fidesz budapesti elnöke a Facebook-posztjában úgy fogalmazott:

Mártha Imre Gyurcsány vezérigazgatója volt. Mikor az ország vezetésében megbuktak, Gyurcsányékkal távozott és – jobb híján – a Városházára Gyurcsányékkal érkezett. Ez az arrogáns és élősködő banda sodorta a csőd szélére a fővárost! Épp itt az ideje, hogy távozzanak a Városházáról!


Nem Láng Zsolt az első kormánypárti politikus, aki felháborodásának adott hangot amiatt, hogy Karácsony Gergely sokmilliós – esetenként csaknem tízmillió forintos – prémiumokat osztott ki önkormányzati cégvezetőknek, miközben folyamatosan a főváros súlyos anyagi helyzetére panaszkodik.

Gyurcsány szerint több Mártha Imre kell

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szintén a Facebookon közzé tett bejegyzésében pénteken arról írt: „míg Karácsony Gergely siránkozik a főváros csődközeli helyzete miatt, Gyurcsányék kipakolják a kasszát, pont úgy, mint régen az egész országot. És úgy tervezik, hogy még fél évtizedig ezt fogják csinálni: a városban semmit, a városházán mindent.”

A politikus posztjában megjegyezte azt is, hogy Gyurcsány Ferenc nemrég azt jövendölte, a „hozzájuk közel álló világ fogja vezetni Budapestet a jövő évi választások után is. Mártha Imre is, mert ő annyira szuper. Gyurcsány róla azt mondta, hogy több Mártha Imrét szeretne” – emlékeztetett Kocsis Máté.


A közművezér erre személyeskedő posztban reagált és megélhetési politikusnak nevezte a Fidesz frakcióvezetőjét. Ugyanakkor nem válaszolt a Magyar Nemzet kérdésére, hogy milliárdosként lemond-e a csaknem nyolcmillió forintos extra juttatásról, amit Karácsony Gergely főpolgármester jóváhagyott neki.

Kukakáosz és arrogancia

De idézzük fel, ki is az a Mártha Imre, és miért nevezhető Gyurcsány bizalmasának, túl azon, hogy a DK elnöke – mint már utaltunk rá – követendő példaként emlegeti a Budapesti Közművek vezérigazgatóját.

Lapunk a napokban már bemutatta, ki is az a Mártha Imre, akit Gyurcsány ennyire nagyra tart, és mit művelt az elmúlt években az általa vezetett közműcég élén, amiért csaknem nyolcmilliós prémiumot kap a fővárosi adófizetők pénzéből.

Sokan emlékezhetnek még az egy évvel ezelőtti kukakáoszra. A Budapesti Közművek kötelékébe tartozó szemétszállítók 2022 októberének első napjaiban jutottak el oda, hogy rossz bérviszonyaikat nem tűrték tovább, és a kukásautók hibáira hivatkozva napokon át nem ürítették a szemeteseket.

A Karácsony Gergely vezette főváros először azt állította, hogy a kormány miatt nem tud bért emelni, ám ez hamis érvelés volt, amit akkor konkrét számadatokkal cáfoltunk. Szemétszállítás: az állam nem elvett, hanem többet adott a fővárosnak (Vg.hu).

A dolgozókkal maga a fővárosi közműcég vezére, a leginkább milliárdos playboyok életét élő Mártha Imre is tárgyalásba bocsátkozott, ám a kukásküldöttség egyik megjegyzése kellően érzékeltette a helyzetet: szerintük Mártha aznap viselt ruhái drágábbak lehettek, mint amennyire az ott ülő alkalmazottak havi fizetése összeadva rúgott.

A húrt nem lehetett tovább feszíteni, a pénztelenségre hivatkozó Karácsonyék három nap után megegyeztek, ennek részeként bruttó kétszázezer forintos rezsitámogatást és 120 ezer forintos karácsonyi ajándékot kínáltak fel a kukásoknak.

Gyurcsány bizalmasa

Arra viszont talán kevesebben emlékeznek, hogy Mártha Imre már bő 15 éve Gyurcsány bizalmasaként tűnt fel, hiszen 2008 májusában, nem sokkal az SZDSZ-kormányból való kilépése után őt nevezték ki a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) vezérigazgatójának. Ugyanezen a közgyűlésen döntöttek az MVM feldarabolásáról is, és Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a társaság teljes vezetését is azért cserélték le – egy kivételével csak kívülről érkezett igazgatósági tagokat választottak be –, hogy ez az új szemlélet – azaz az energiamonopólium felszámolása – teret nyerhessen a vállalat irányításában.

Mártha Imre az MVM vezérigazgatójaként igyekezett meghálálni a bizalmat Gyurcsányéknak. A PestiSrácok internetes portálon 2014-ben megjelent cikk szerint milliókat keresett a paksi bővítés farvizén Szigetvári Viktor cége 2008–2009-ben.

A Bajnai Gordon-féle Együtt–PM jelenlegi társelnöke – a Szonda Ipsos két vezetőjével együtt – 2007-ben hozta létre a Szigetvári és Társai Kommunikációs Kft.-t, amely 2008 augusztusában bruttó 2,7 milliós, majd 2009 márciusában bruttó 2,8 milliós – összesen bruttó 5,5 millió forintos – megbízást kapott a Magyar Villamos Művektől. A szerződéseket Szigetvári Viktor, illetőleg a villamos művek akkori vezérigazgatója, Mártha Imre írta alá.


Karácsony gyámság alatt

Ezek fényében nem meglepő, hogy 2019 végén, amint a baloldal átvette a budapesti Városháza irányítását, Mártha a Főtáv – később a több vállalat összevonásával létrehozott közműcég – vezérigazgatói székében tűnt fel. Karácsony Gergely ugyanis az önkormányzati cégek vezetését a 2010 előtti Gyurcsány- és Bajnai-kormányok kádereire – köztük egykori miniszterekre és államtitkárokra – bízta. A főpolgármester gyakorlatilag Gyurcsány Ferenc gyámsága alatt áll, mivel a DK nélkül Karácsonynak nincs többsége a fővárosi közgyűlésben.

Az már csak hab a tortán, hogy a nyolcmilliós prémiumot is zsebre tevő Mártha luxuséletet él, a híradások alapján ez az összeg csak aprópénz neki. A sajtó részletesen beszámolt a milliárdos értékű, egyébként korábban Prisztás József nevén volt ingatlanáról, drága óragyűjteményéről, nagy értékű autójáról és különböző nyaralásairól. Amerikai és más ingatlanüzleteiről is számos cikk született.

Címlapfotó: MTI/ Máthé Zoltán

2023. október 10. 10:20
A hóval együtt a „csodaszarvas" is megérkezett, lefotózták, ahogy az utcán sétál az óriás
Valószínűleg nem sokan találkoztak még ekkorával.
Szükségállapotot rendelt el a Seychelle-szigetek elnöke
Szükségállapotot rendelt el csütörtökön Wavel Ramkalawan, a Seychelle-szigetek elnöke az egész Mahé-szigetet megrázó...
Állig felfegyverkezett katonák rontottak be egy konditerembe, videón a bizarr jelenet
„Ajándékot” is vittek.
Véletlenül kézen lőtte saját magát egy rendőr, azonnal műteni kellett
A nyomozás során vizsgált fegyver hibás volt, ezért sülhetett el a 33 éves tiszt kezében.
Bemutatott a nézőknek a népszerű híradós, elképesztő botrány lett belőle - Videó
Így kívánt jó napot mindenkinek.
Szakítottak a TV2 sztárjai, hiába futottak neki többször kapcsolatuknak
A hír a pár férfi tagja közölte közösségi oldalán.
Lenyűgöző olvasói videó érkezett, mesébe illő a hófödte Dunántúl
A havas utak viszont legalább annyi veszélyt tartogatnak, mint szépséget.
Orbán Viktor: Nem időszerű Ukrajna EU-csatlakozása
Migrációs kérdésekről, a jövő nyári EP-választásokról, valamint a NATO szerepéről és közös európai védelmi rendszerr...
Kegyetlenül fejbe rúgott egy nyugdíjast egy fiatal, mindent felvett a biztonsági kamera - Videó
Az önjelölt ketrecharcos még ki is akarta fosztani az idős asszonyt.
Durva családi tragédia történt Borsodban, egy nő meghalt
A férfi csak másnap szólt valakinek a történtekről.
Kiderült, mennyi az esélyük van Szoboszlaiéknak a bajnoki címre
Mindenkinek megmutatta gigantikus melleit a szuperszexi színésznő - fotók
Ennyivel nő az autója fogyasztása az ülésfűtés miatt
Varga Mihály: Közel egymilliárd euró érkezik Brüsszelből
Egy nő leszúrta a család kutyáját, mert az állat elszökött otthonról

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.