Szijjártó Péter: A jobboldali EP-többség jelenthetne reményt Európa biztonságára és fejlődésére

Az jelentené a reményt arra, hogy Európa újra egy biztonságos és fejlődő kontinens legyen, ha a 2024-es választás nyomán új, jobboldali többséget sikerülne létrehozni az Európai Parlamentben - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A tárcavezető hivatalában fogadta Martin Helmét, az Észt Konzervatív Néppárt elnökét, majd a közösen tartott sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy az Európai Unió nagy bajban van, a kontinens a valaha volt legsúlyosabb gazdasági és biztonsági típusú kihívásokkal néz szembe – közölte az MTI. Ráadásul - mint fogalmazott - ezeket a kihívásokat tovább súlyosbítja az, hogy Brüsszelből rendre rossz válaszok érkeznek a nehézségekre.

A liberális mainstream, amely uralni próbál mindent Európában, egyfajta Európai Egyesült Államokat akar létrehozni az európai uniós tagországok végletekig történő legyengítésével (.) Brutális támadást indítottak a család intézményével szemben, a migrációval pedig példátlan veszélyt hoznak az Európai Unióra

- mondta.

"A föderalizáció, a családok elleni támadás és a migráció erőltetése mind-mind súlyosan gyengítik az Európai Uniót, párhuzamos társadalmakat hoznak létre, a versenyképességünket pedig gyakorlatilag szétverik" - figyelmeztetett.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy Magyarország erős EU-t szeretne, ez viszont csak akkor lehetséges, ha a tagállamok is kellőképpen erősek, de ehhez arra van szükség, hogy a nemzetek ragaszkodjanak a hagyományaikhoz, a történelmükhöz, és szabadon megélhessék a vallásukat.

Hogyha a tagországokat kiüresítik és legyengítik, akkor azokból csak gyenge európai integráció lehet. Ráadásul az elmúlt néhány esztendő válsághelyzetei megmutatták azt is, hogy a brüsszeli intézmények képtelenek voltak a nehéz helyzetek kezelésére. Amik igazából működtek, azok a nemzeti megoldások és a kormányközi, országok közötti együttműködésen alapuló megoldások voltak

- vélekedett.

Majd kifejtette, hogy a közösség akkor tud erős lenni, ha segíti a tagállamok megerősödését, nem veri szét a nemzetgazdaságok versenyképességét, megadja a tiszteletet a családoknak, valamint nem akarja felülírni a természet törvényeit.

"És most gyorsan kell lépni, mert az Európai Unió gyorsan gyengül, Brüsszel pedig gyorsan terjeszti ki a hatalmát. Meg kell állítanunk a föderalizációt, meg kell állítanunk a genderpropagandát és meg kell állítanunk a migránsok beáramlását" - összegzett.

A miniszter közölte, hogy ehhez együttműködésre van szükség a jobboldali, patrióta, nemzeti érdeket érvényesíteni akaró, konzervatív, kereszténydemokrata pártok között, amelyeknek jól kell szerepelniük a következő európai parlamenti választáson.

Mi ezért is szurkolunk az Észt Konzervatív Néppártnak, amely a legutóbbi választásokon Észtországban a második helyet érte el

- mondta, köszönetét fejezve ki azért, hogy a párt az elmúlt években mindig kiállt hazánk szuverenitásának védelme mellett.

"Őszintén reméljük, hogy a jövő évi európai parlamenti választásokat követően új, jobboldali többséget fogunk tudni kiépíteni az Európai Parlamentben, mert ez jelenti a reményt arra, hogy Európa újra egy biztonságos és fejlődő kontinens legyen" - fűzte hozzá.

Szijjártó Péter az új orosz állami tankönyv ügyével kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva leszögezte: vannak olyan kérdések, amelyekről a kormány még csak vitázni sem hajlandó.

Magyarország történelmét, a magyar embereket, a magyar emberek szabadságvágyát mindenkinek tiszteletben kell tartania. 1956, az akkori forradalom a magyar történelem egyik legdicsőbb pillanata, amikor a magyar emberek a szabadságuk, az ország szuverenitása érdekében az életüket is odaadták

- jelentette ki.

"Tehát erről a kérdésről még csak vitázni sem vagyunk hajlandók (.) Minden magyar ember, aki akkor kiállt Magyarország szabadságáért, hős. Minden ezzel ellentétes minősítgetést kikérünk magunknak, visszautasítunk" - közölte. Emellett butaságnak nevezte azokat a híreket, amelyek szerint a kormány lényegében kiszervezte volna a paksi bővítést.

A két új nukleáris blokk építésének a levezénylésével a Paks II. Zrt. van megbízva. Ez teljes egészében állami tulajdonú cég, és én vagyok a tulajdonosi joggyakorló

- mutatott rá, hozzátéve, hogy mindössze néhány adminisztratív egyszerűsítést hajtottak végre a kivitelezési szerződésben.

Címlapfotó: Facebook/Szijjártó Péter hivatalos oldala

2023. szeptember 01. 16:32
Öt férfi okozhatja a világ vesztét – állítja a neves matematikus
A szakember szerint az emberek fel sem fogják, milyen pusztítást tud okozni egy modern fegyver, például egy fúziós b...
Szijjártó Péter: A LEGO 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán
A LEGO mintegy 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, illetve a napelemparkját...
Tankot videóztak éjjel Budapest utcáin, leállították a forgalmat
A katonák az érintett útszakaszt átmenetileg elzárták a forgalom elől.
Ítéletet hirdetett a bíróság Dárdai Pál verekedő kapusa ügyében
Több csontját is eltörte áldozatának.
Lekapcsolták az érdi „fogtündéreket”, elhúzták Kevin és József nótáját
A harmadik „varázslónak” még nem sikerült a nyomára akadni.
„Igen, ő az” – egy lány érkezett Jákob Zoli életébe, de a Nagy Ő még el sem kezdődött
A milliárdos sok mindent elárult róla, de a nevét még nem.
Zsolti gazda kétszáz hátrányos helyzetű diáknak segítette a tanévkezdését
Osztálykirándulásra szánt üdítőket, iskolatáskákat, taneszközöket is adományozott Gáspár Zsolti az összevont Lucfalv...
Czomba Sándor: megvédtük a munkahelyeket, augusztusban 12 ezer fővel dolgoztak többen
A magyar gazdaság és a magyar munkaerőpiac válságálló, hiszen a háború és az elhibázott szankciók sújtotta nehéz gaz...
Megmutatta új álomotthonát Weisz Fanni, nem rest bepiszkolni a kezét
Megvette álmai házát és most meg is mutatta a Tények Plusznak. Weisz Fanni, a siketen született modell óriási felújí...
Bomló holttestet találtak egy csepeli gyártelepen, a fiatal férfit nyáron ölték meg
A nyomozók őrizetbe vették a két elkövetőt, később pedig lakásaikon megtalálták az áldozat értéktárgyait, valamint a...
Orbán Viktor Szerbiában tárgyal
A Rotterdamban történt brutális lövöldözés harmadik áldozata is meghalt
830 fős leépítést tart az Epic Games
Zelenszkij folytatja az őrjöngést: már megint a gázszállítás leállításával fenyegetőzik
Húszéves argentin focista csinált bohócot a Fradi kupaellenfelének játékosaiból - videó

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.