Szijjártó Péter: A franciaországi események jól mutatják a nyugat-európai integrációs törekvések kudarcát

A franciaországi események is mutatják a nyugat-európai társadalmi integrációs törekvések kudarcát, mára világossá vált, hogy a nagy tömegben, illegálisan, más kultúrából érkező bevándorlókat lehetetlen integrálni - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az Országgyűlés ülésén.

A minisztérium közleménye szerint parlamenti felszólalásában a tárcavezető hangsúlyozta: "Lehet, hogy vannak vagy voltak még olyan emberek Európában, akik azzal a hiú ábránddal éltek, hogy a nyugat-európai társadalmi integrációs törekvéseket sikerre lehet vinni. Nos, ha ők az elmúlt napokban bekapcsolták a televíziót, és megnézték a franciaországi híradásokat, akkor azt hiszem, hogy a hiú ábrándból gyorsan kiábrándulás lett."

Kiemelte, hogy számos országban "párhuzamos társadalmak" jöttek létre, és sok esetben rettegésben él a csendes többség.

Hozzátette, hogy a jelek szerint "semmilyen tragédia nem elég ahhoz, hogy Brüsszelben észhez térjenek". Nem elegek a földközi-tengeri tragédiák, az emberek halálával járó balesetek, nem elegek a francia nagyvárosok zavargásai, nem elég a több ezer felgyújtott autó - sorolta.

Szijjártó Péter leszögezte: az emberek világos elvárása Brüsszellel szemben, hogy a "jól fizetett európai bürokraták" védjék meg a kontinens lakosságát, a határokat, állítsák meg a migrációt, végre verjék szét az embercsempészek üzleti modelljét.

Ehhez képest az elmúlt időszakban puccsszerűen újra a migrációs kvóta áterőltetésén töri a fejét az európai bürokrácia

- sérelmezte.

A nemzetközi jog előírásairól kifejtette, ha valakinek menekülnie kell az otthonából, "az az első biztonságos ország területén tartózkodhat ideiglenesen, nem a második, nem a harmadik és nem is a tizedik biztonságos ország területén".

Tehát definíciószerűen a Magyarország déli határánál betörő emberek nem lehetnek menekültek, Szerbiában ugyanis nincsen háború, Szerbiában senkinek az élete nincsen veszélyben

- mondta.

 

Tehát aki illegálisan, erőszakkal jön át a szerb-magyar határon, az határsértő, a magyar szuverenitást sérti meg, megsérti a jogszabályainkat, és semmi keresnivalója Magyarországon - figyelmeztetett.

A miniszter leszögezte, hogy az Európai Unió politikai okokból nem fizeti ki továbbra sem a Magyarországnak járó forrásokat, ami teljes mértékben ellentétes a közösség értékeivel és szabályaival.

Egészen egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy a magyar emberek éltek a szuverén jogukkal, és olyan döntést hoztak Magyarország jövőjével kapcsolatban, amely ellentétes a brüsszeli liberális mainstream elvárásaival

- jelentette ki.

Aláhúzta: a jelenlegi hétéves költségvetési ciklusból mindössze két és fél év telt el, és máris "eltapsolták" Brüsszelben a pénzt, ezért újabb forrásokat kérnek a tagállamoktól.

Kitért arra is, hogy "abszolút észszerűtlenül" úgy döntöttek, hogy "súlyos eurómilliárdokat" költenek Ukrajna katonai támogatására, miközben a fegyverszállítás csak a háború meghosszabbításával jár.

Elmondta, hogy a szankciók súlyos kárt okoznak az európai gazdaságnak, holott a konfliktusért az európai emberek semmilyen felelősséggel nem tartoznak, ráadásul a korlátozások nem is érték el a céljukat.

Közölte azt is, hogy Brüsszel most a rezsicsökkentés felszámolását kéri, azt, hogy "növeljük meg a magyar emberek rezsiköltségeit, miközben a saját fizetésükre az európai bürokraták újabb és újabb eurómilliókat és -milliárdokat kérnek".

Szijjártó Péter közölte: "Brüsszel jól fizetett bürokratái (...) képtelenek voltak az elmúlt lassan másfél évben egyetlenegy lépést tenni a béke irányába. Az Európai Unió versenyképessége drámai mértékben visszaesett, az európai polgárok pénze pedig nincsen meg".

Ez minimum három súlyos kérdést vet fel. Az első, hogy mire költöttek 70 milliárd eurót Ukrajnában? Miért nem volt elég ez a pénz? (...) Második, hogy hol van Magyarország és Lengyelország pénze? Megvan-e még ez a pénz, vagy ezt is elköltötték valamilyen, ki tudja milyen célokra? És harmadik, hogy miért kell pluszpénzt adnunk a koronavírus utáni újraindítási tervek kamatterheinek finanszírozására, ha mi és a lengyelek egyetlen egy eurócentet sem kaptunk ebből a keretből?

- sorolta.

Hangsúlyozta: Magyarország nem enged a rezsicsökkentésből, egy fillért sem ad az európai bürokraták fizetésemelésére, nem mehet több pénz az európai polgárok pénzéből Ukrajnába mindaddig, amíg az eddig elköltött 70 milliárd euróval nem számoltak el, valamint az újjáépítési alaphoz szükséges hitel kamatterheinek emelésére vonatkozó kezdeményezést "egyszerűen nevessük ki".

Forrás: MTI

2023. július 04. 14:04
Brutálisan csúcsbombázó a szurkolólány, de olyan derült ki róla, amitől hátast dobtunk – Fotók
Erre senki nem számított.
Forró fotóval mondott köszönetet a magyar reality sztár, erotikus képsorokat tett közzé
Mellét csupán egy falatnyi textil tartja a helyén.
Bajról árulkodhat a hajunk, érdemes a szakértő tanácsát megfogadnunk
Számos tünettől szabadulhatunk meg.
Megvan Magyarország pornófővárosa, itt a szexet néző települések toplistája - videóval
Ki kevesebbet, ki többet, van, aki állandóan, míg mások egyáltalán nem nézik. A legtöbben pedig tagadják, csakhogy a...
Meghalt a fiatal édesanya, 50 métert repült, édesapja megtörten nyilatkozott
Meghalt a kórházban az a 27 éves nő, aki két hete szenvedett motorbalesetet Pilisvörösvárnál. Barbara az öccsével me...
Rá sem ismerni!
Rá sem ismerni, hatalmas átalakuláson ment át Győzike! Úgy döntött, hogy életmódváltásba kezd, aminek az eddigi mérl...
Tragédiába torkollt az esküvő
A nagy nap - szokták mondani, az esemény, amiről rengetegen álmodoznak és évtizedekig várnak. Aztán eljön, gyönyörű ...
Az életükbe került az utolsó fotó
Csináljunk egy vagány videót vagy képet, a legtöbbször így kezdődik, aztán egy szerencsétlen mozdulat vagy csak egy ...
Shrek rajongók, figyelem: Hamarosan bárki ingyen foglalhat két éjszakát az ikonikus mocsári kunyhóba
Az Airbnb szállásunk házigazdája pedig nem más lesz, mint Szamár.
Ezrek gyászolják az édesanyát
Egy 53 éves anyuka, Kozma Zsuzsanna pont úgy néz ki, mint egy huszonéves bombázó! Ha végigmegy a nagyfiával az utcán...
Fantasztikus szegedi győzelem a férfi kézi-BL-ben
Az újabb vereség után kirúgta edzőjét a tavalyi NB II-es meglepetéscsapat
Gyáván hallgat a régi indexesek blogja, a Telex a parlamentben hortyogva alvó alkalmazottjuk botrányáról
Szijjártó Péter: Nem avatkozom be Szlovákia belügyeibe, a Szövetség meghívására jöttem
Elképesztő bravúr: bejutott az Euroliga főtáblájára a DVTK női kosárcsapata

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.