A Tudatos Vásárlók Egyesülete a csokis gabonapelyheket tesztelte egy nemzetközi együttműködés keretein belül, és arra hívták fel a figyelmet, hogy ne tévesszenek meg senkit a hozzáadott vitaminok és ásványi anyagok. Megmutatták, hogy mennyi a cukortartalom az értékes összetevők mellett.
A magyar boltok csokis gabonapehely kínálatából 18 terméket (töltetlen csokis golyókat és pelyheket) küldtek el a laboratóriumba, ahol vizsgálták a tápértéket, többek között a cukortartalmat - írta a tudatosvasarlo.hu.
"Az értékelésében a tápértéket 50%-os súllyal vettük figyelembe. Az összetevők listája szerint a termékek nagy része – átlagosan 65%-a – egy vagy több gabonaliszt (búza, rizs, kukorica, zab) és búzadara (búza, kukorica) keverékéből áll. Idáig jól hangzik, ám másodikként rögtön a cukor következik a listán, átlag 24%-os arányban" - derült ki a teszt értékeléséből.