Megint lelepleződött a dollárbaloldal: így akarják Magyarországot belerángatni a háborúba

Az Origo cikke szerint a magyar választók nagy többsége a 2022-es választásokon egyértelműen kinyilvánította, hogy nem kér sem a háborúból, sem a háborús propagandából, a dollárbaloldal azonban - nyilvánvalóan amerikai megbízói elvárásainak eleget téve - ma is fegyvereket küldene Ukrajnának és hallani sem akar a tűzszünetről. Az összeállítás második részében megmutatják, hogyan függ össze az amerikai plakátkampány a dollárbaloldali nyilatkozatokkal.

Az Origo cikke szerint a 2022. április 3-i országgyűlési választásokon egyértelművé vált, hogy a magyar emberek nagy többsége elutasítja azt a felelőtlen baloldali politikát, amely Magyarországot belesodorná az ukrajnai háborúba. A hazai baloldal kezdetektől a háború pártján áll, miközben a magyar kormány azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szeretne. Minden érv a mielőbbi békekötés mellett és a háború folytatása ellen szól. A szomszédunkban zajló háborúban több százezer ember halhatott meg, több millió embernek kellett elmenekülni otthonából.

Közben egész Európa a háború felé sodródik. Brüsszel és más, a háborúban érdekelt nemzetközi érdekcsoportok és spekulánsok óriási nyomást helyeznek Magyarországra, azt akarják, hogy csatlakozzunk a háborúpárti országokhoz és kezdjük el a fegyverek szállítását. Tavaly tavasszal még sisakokkal kezdték, majd jöttek a lőszerek, harckocsik, ma már a legmodernebb tankokat, rakétarendszereket szállítják, és tervben vannak a vadászgépek is. Egyre több szakértő és politikus hívja fel a figyelmet arra, hogy ezek a lépések világháborúhoz vezethetnek. 

Az is kiderült, hogy Brüsszel a békepárti álláspontja miatt akarja megbüntetni Magyarországot, sőt el is vennék hazánk szavazati jogát. Mindemellett egész Európa az elhibázott brüsszeli szankciók káros következményeitől szenved. A Brüsszelben elfogadott gazdasági és energiaszankciók nem csillapították a háborút, és az orosz gazdaságot sem kényszerítették térdre, sőt a szankciók egekbe lökték az energiaárakat, óriási gazdasági károkat és tomboló inflációt okoztak az uniós tagországokban.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség ezért terjesztett be az Országgyűlésnek határozati javaslatot az ukrajnai háború egyéves évfordulóján, amely egyértelmű békepárti állásfoglalást tartalmazott. A parlament kormánypárti többsége megszavazta a határozatot, amit a dollárbaloldal – hűen a megbízói által diktált politikához – elutasított. Nem sokkal ezután háborúpárti plakátkampányt indított az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége. Az akciót az amerikai nagykövetség által finanszírozott Nyugati Pálya nevű közösségi oldal bonyolítja, mögötte pedig oldalt egy olyan cég – a Splendidea Communications Kft. – áll, amelyet Gyurcsány Ferenc régi szövetségesei vezetnek, mint például a Political Capital nevű tanácsadó intézet egyik alapítója, Somogyi Zoltán.

Kép forrása: Bohár Dániel Facebook oldala

A baloldal a tavalyi választási kampány idején 4 milliárd forintnak megfelelő dollárt kapott külföldről, döntő többségében az amerikai bejegyzésű Action for Democracy nevű alapítványon keresztül. A pénz kétharmada közvetlen vagy közvetett módon a spekuláns Soros Györgytől származik.

Mindebből egyértelműen kirajzolódik, hogy miért folytatja rendületlenül a dollárbaloldal a háborúpárti politikát, miközben a friss közvélemény-kutatások szerint most a tavalyi eredménynél is nagyobb fölénnyel nyerné meg a választást a Fidesz-KDNP.

A szélsőbaloldali provokátor mindenáron fegyvereket szállítana:

De vegyük sorra, mit is hajtogattak az elmúlt egy évben a baloldali politikusok, hogyan akarták belerángatni Magyarországot a háborúba.

Tordai Bence, Karácsony Gergely pártjának társelnöke tavaly április 15-én a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írta: „A béke, a biztonság és az igazság érdekében itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország is megkezdje a direkt fegyverszállításokat".

Kép forrása: Tordai Bence hivatalos Facebook oldala

Ezzel a nyilatkozatával szembesítette Tordait idén februárban egy nyilvános vitaesten Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A miniszterhelyettes idézte a baloldali politikus tavaly áprilisi állásfoglalását, mire Tordai helyeselt, és megjegyezte, azért gondolja így ma is, hogy „ne kelljen szégyenkezni". Majd újra kijelentette, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnának, ahogy „mindenki" teszi. Idén március 31-én a már említett békepárti parlamenti határozat elfogadása után az Országházból jelentkezett videón a Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea és Tordai Bence, azt magyarázva, hogy miért utasították el a kormánypártok állásfoglalását.

Tordai azt mondta: „azt szeretnénk, ha Európa és a világ teljes területén abbahagynák a csatározásokat, abbahagynák a háborúskodásokat. Ehhez viszont az agresszornak kell abbahagynia a támadó hadműveleteket. Az agresszornak, jelen esetben a putyini Oroszországnak kell kivonulnia Ukrajnából. A mi békepártiságunk Ukrajna békéje mellett áll ki. Egy olyan méltányos, az ukrán nép és az Ukrajnában élő kisebbségeknek, a kárpátaljai magyarok számára is biztonságos, megnyugtató, elfogadható békére van szükség, amelyet egyelőre a putyini Oroszország nem hajlandó megkötni. És amíg ez így van, addig nekünk támogatni kell az ukránokat, úgy, ahogy ezt a nemzetközi közösség teszi."

Szintén a Párbeszéd egyik politikusa, Barabás Richárd március elején az ATV-ben azt fejtegette, hogy szerinte hazugság tűzszünetről beszélni, mert „ha most életbe lépne, az azt okozná, hogy Ukrajna területének jelentős részén ott maradnak az oroszok. Így indulna el a béketárgyalás, ami Ukrajna területi megosztottságához vezetne, ami egyébként garantálná az évtizedes vagy évtizedekig elhúzódó konfliktuszónát, egyébként Európa határán, Magyarország mellett. Ez egyébként nem érdeke sem Európának, sem Magyarországnak."

A Momentum hallani sem akar a tűzszünetről:

Bedő Dávid, a Momentum parlamenti képviselője az ATV-ben arról beszélt még március elején, hogy többek között a fegyverszállítások elutasítása miatt nem szavazza meg pártja a Fidesz-KDNP békepárti határozati javaslatát. A Momentum politikusai folyamatosan háborúpárti nyilatkozatokat tettek, Hajnal Miklós például még 2022 őszén azt mondta: „...jelenleg épp a magyar kormány az, aki próbálja azt különböző módon akadályozni, hogy a Nyugat segítse Ukrajnát. És ha felhánytorgatjuk a Nyugat segítségének a hiányát '56-ban, akkor szerintem az egyetlen álláspont, ami képviselhető lenne Orbán Viktor által is, az egyébként az, hogy álljunk ki Ukrajna mellett a lehető legharcosabb, lehető legtámogatóbb módon, minden lehetséges eszközzel, hiszen ugyanezt vártuk volna a Nyugattól is '56-ban."

Tompos Márton szintén a békepárti határozati javaslat elfogadása előtt a Klubrádióban támadta a tűzszünetet. Zavaros okfejtésében azt mondta: „azt követelni, hogy legyen tűzszünet, és ezzel kitesszük Ukrajna lakosságának egy jelentős részét, illetve területének 20 százalékát az orosz hadsereg kénye-kedvének, és egyébként azzal kampányolni, hogy itt békepárti a magyar miniszterelnök, de fegyvert nem akar szállítani annak az Ukrajnának, akinek egyébként a függetlenségét és szuverenitását is elismeri, az egyrészt képzavar, másrészt nonszensz, harmadrészt pedig annyira visszautasítandó és undorító, amit azért nagyon nehéz, hát béketűrően, hogyha már egy ilyen képzavarral élhetek, nyugodtan kommentálni."

Kép forrása: MTI / Koszticsák Szilárd

Magyarország elleni orosz hadüzenetről beszél a Jobbik elnöke:

Az utóbbi időben az amerikai nagykövettel feltűnően jó viszonyt ápoló Gyöngyösi Márton – akit korábbi súlyos antiszemita kijelentései ellenére egy zsidó ünnep alkalmából vendégül láttak az amerikai nagykövetségen – szintén teljes mellszélességgel állt a háborúpárti kampány mellé. A Jobbik elnöke a Spirit FM egyik műsorában március második felében kijelentette, hogy „2021. december 17-e után, aki a Kremlinnek a narratíváját visszhangozza, az hazaáruló. Merthogy a hazánk, az a háború, amit most Ukrajna Oroszországgal vív, azt Ukrajna Magyarországért is vívja, lévén, hogy Magyarország számára is hadüzenet érkezett, nemcsak Ukrajna számára."

A műsorvezető közbevetette, hogy a kormány azt mondja, egyik fél sem tudja megnyerni a háborút, tehát azért kellene fegyverszünet, mert parttalan öldöklés zajlik. Majd feltette a kérdést Gyöngyösinek: ez orosz párti narratíva lenne? Erre a Jobbik elnöke azt felelte: „Hát, ez orosz párti narratíva, tehát az, aki csak annyit mond, hogy legyen béke, és nem mondja azt, hogy legyen igazságos béke, az 1956. november 4-e békéjét kívánja az ukránoknak."

Az MSZP is a háború mellett kampányol:

Az MSZP is kivette a részét a dollárbaloldal háborúpárti kampányából. Harangozó Tamás parlamenti képviselő nemrég az ATV-ben beszélt arról, hogy kell béketárgyalás, de annak mindig megvannak a feltételei. „És általában az a feltétele, hogy valamelyik fél olyan pozícióban van, hogy tárgyalnia kell, mert egyébként katonailag vagy valamilyen más okból, például politikailag, úgy meggyengült, hogy nem tudja tartani tovább azt a pozíciót, amit ő elért. Ugye az orosz el akarja foglalni Ukrajnát, az ukrán el akarja zavarni az oroszt Ukrajna területéről. Jelen pillanatban az a baj, hogy vágyhatunk erre, de én nem látom azt a pontot, hogy akár katonailag, akár politikailag bármelyik fél meggyengült volna annyira, hogy úgy üljön le érdemben tárgyalni."

Harangozó szerint azért nem kell béketárgyalás, mert beállt a front, a két fél öldököli egymást, és addig, amíg így van – a baloldali politikus szerint -, tovább kell háborúzni és öldökölni egymást. Egészen hihetetlenül cinikus álláspont.

Lendvai Ildikó, az MSZP egykori elnöke a Klikk Tv-ben állt ki a háború mellett. „...Egyelőre nincs más hátra, mint támogatni az ukránok honvédő harcát, hogy legalább az orosz jelenlét az ukrán területeken egyre kisebb legyen. És hát akkor majd nyilván lehet egy hosszabb fegyverszünetről tárgyalni, de ott nem tartunk." Horn Gábor, korábban Gyurcsány Ferenc államtitkára, a dollárbaloldal egyik politikai elemzője az ATV-ben úgy fogalmazott: „Azt gondolom, hogy talán Magyarországnál, a magyar kormánynál jobban békepártiak az ukránok, azt hiszem, én magam részéről. De és akkor itt jön a történelmi párhuzam, békét kötni akkor szoktak, hogyha valaki nyer..."

Figyelemre méltó, hogy mindannyian ugyanazt az abszurd és téves logikát alkalmazzák (összekeverik a békekötést a fegyverletétellel, vagyis a megadással) - nyilván nem véletlenül. Ezt az utasítást kapták a guruló dollárokért cserébe.

2023. május 12. 10:25
Tóth Andi kisírt szemekkel jelentkezett be videóban
Sírt, miközben készítette a videót.
Stohl András cuki fotóval mutatta meg, hogy milyen egy boldog nagypapa
A színész első unokája és legfiatalabb lánya között egy év korkülönbség van.
Vigyorgós, többszörösen körözött, toplistás szökevényt keres a rendőrség
Rengeteg bűncselekményt követett el K. Tibor.
Ijesztő maszkban támadt a Komárom-Esztergom vármegyei texasi láncfűrészes
Előbb a láncfűrésszel, majd egy boxerrel támadt a rendőrökre egy tónál az őrjöngő férfi.
Fék helyett a gázra lépett, már a tanpályán felborult az autóval - videóval
A 63 éves nőt a tűzoltók szabadították ki az összetört járműből.
"Látni akarom a gyerekem!"
Felfoghatatlan, amikor egy kisgyerek azért sír a telefonban, mert nem láthatja az anyukáját, vagy az apukáját. Az el...
Rettegnek a lakók a fegyveres albérlőtől egy budai társasházban - videóval
Fegyveres lakásfoglalóktól rettegnek a helyiek egy budai társasházban - legalábbis ezt állítják az ott élők. A probl...
Újabb világjárvány fenyeget
Ökológiai katasztrófát okoz az ukrajnai gátrobbanás, felbecsülhetetlen a kár, újabb világjárvány fenyegeti a világot...
Holnap hidegfront érkezik
Időjárás-jelentés, 2023. június 10., szombat
A komlótermesztéssel is segítik a régiót
Komlótúrát, sörkóstolót és jótékonysági pikniket szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet Kastélyosdombón. A program...
Hanga Ádámék már csak egy győzelemre vannak a spanyol bajnoki döntőtől
Külföldi diákok az SZFE-n: nagyon jól érezzük magunkat, csodálatos a közös munka - videó
Hihetetlen balszerencse: ezen múlhat a Manchester City BL-győzelme
Tarolt a Blokád a magyar filmes díjátadón
Így szólt a BL-himnusz a magyar zongoraművész előadásában - videó