Megdöbbentő, jóval több pénz érkezett a dollárbaloldalhoz, mint amiről eddig szó volt

Újabb bizottsági részjelentés lett nyilvános: a baloldal finanszírozásával összefüggésben egy svájci szervezet is lelepleződött, amely közel egymilliárd forinttal segítette a magyar ellenzéket - írta meg a Magyar Nemzet.

2023. január 25. 10:27

A nemzetbiztonsági bizottság számára készült, ma reggel nyilvánosságra hozott dokumentumokból újabb súlyos részletek derültek ki a baloldal külföldi pénzeléséről. További bizonyítékok alapján a hatóságok megállapították: még annál is nagyobb összegek kerültek a dollárbaloldal kampányszervezeteinek számláira, mint amiről eddig tudni lehetett.

Még tavaly november 17-én látott napvilágot az a részjelentés, ami bizonyította, hogy nagyságrendileg hárommilliárd forintot kaphatott a baloldal az Egyesült Államokból. Az ügyben kulcsfigura a dollárbaloldal intézője, Karácsony Gergely nemrég távozott főtanácsadója, Bajnai Gordon régi bizalmasa, Korányi Dávid. Ő alapította azt az Action for Democracy nevű amerikai szervezetet, amely súlyos milliárdokat utalt közvetlenül a 2022-es parlamenti választások előtt Magyarországra. A kedvezményezettek között kiemelt helyen szerepelt a bukott kormányfőjelölt, Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma, amely még 2023 elején is az amerikai pénzekből költ kampányokra.

Mindemellett egymilliárd forint feletti összeg jutott az EzaLényeg nevű brutális lejáratóportált működtető Oraculum 2020 Kft.-nek is. Utóbbi vezetője szintén egy régi Bajnai-tanácsadó, a korábbi komlói szocialista polgármester fia, ifjabb Páva Zoltán. Karácsony tanácsadójának amerikai szervezete további csaknem 150 millió forintot utalt a DatAdat-cégcsoportnak is.

A 2022. évi országgyűlési választás során a Bajnai-résztulajdonában lévő DatAdat is aktívan részt vett Márki-Zay Péter kampányában. A dollárbaloldal bukott miniszterelnök-jelöltje saját maga ismerte be, hogy az Amerikából pénzelt DatAdat sms-ek kiküldésével segítette a kampányát: „Ők egy szolgáltatást végeztek, többek között marketingüzenetek kiküldését. Én azt gondolom, hogy ők ezt a szolgáltatást elvégezték. Nincs ezzel gond, úgyhogy én nagyon hálás vagyok az ő szakmai segítségükért.” Emlékezetes pillanata volt a kampánynak, mikor Márki-Zay és Bajnai egy londoni étteremben egyeztettek.

A novemberi hírek szerint az említett három szervezet tehát összesen több mint hárommilliárd forintot kapott az Egyesült Államokból. 

A fotó illusztráció

Összefoglalva tehát megállapítható, hogy immár nem egy, hanem két átláthatatlan külföldi pénzküldő szervezet azonosítható a dollárbaloldal botrányában: egy magyar kötődésű amerikai és egy svájci. Az is kiderült, hogy az eddigi hárommilliárd helyett immár négymilliárd forintos külföldi pénzcsatornázásról van szó. Végül, de nem utolsósorban: a végső adományozók kiléte továbbra is ismeretlen, ami azért is aggasztó, mert a magyar hatóságok szerint az általuk a dollárbaloldalnak juttatott pénzek egyértelműen a magyar politika befolyásolását szolgálják.

Az, hogy a dollárbaloldal botránya, a külföldi befolyásolás hazánk önrendelkezését sérti, nem is kérdéses. Azt ugyanakkor az illetékes hatóságok fogják eldönteni, hogy ez a külföldi milliárdos beavatkozás egyben a hatályos hazai törvények megsértését is jelenti-e. Lapunk a következő hetekben részletesen bemutatja a dollárbaloldal működéséről szóló második részjelentés szereplőit, a külföldi pénzeket kezelő hálózatot és annak működését.

Közúti igazoltatás közben sérült meg egy rendőr, videón, ahogy egy ámokfutó majdnem átmegy rajta
A járőrt láb-, váll- és hátsérülésekkel szállították kórházba.
Gyilkosnak adta ki óbudai lakását egy férfi, vérfürdővel végződött az elszámolás
A hidegvérű óbudai gyilkossal szemben most zárult le a nyomozás.
A francia labdarúgókupa mostantól hosszú éveken át a Spílereken
Újabb prémium labdarúgó eseménysorozat magyarországi közvetítési jogait szerezte meg a TV2 Csoport sportcsatornája. ...
Rekordévet zárt a Ferrari, 2022 a cég éve volt
Minden üzemgazdasági mutatószámban rekorderedményt ért el tavaly a Ferrari a csütörtöki éves beszámolója alapján. A ...
Véres fagyit osztogattak egy brazil állatkertben, gyorsan elfogyott a bizarr desszert
Ezzel próbálják csillapítani a Rio de Janeiróban tomboló 50 Celsius-fokos hőséget.
Fejet hajtott előtte a világ
Ahogy a sportban, a körmöknél is létezik olimpiai bajnokság. Ez pedig azt jelenti, hogy a körömépítésnek is van aran...
Semmit sem tudnak eltitkolni előlük
A farkasligeti fodrászatban több a pletyka, mint a vendég. A családias, jó hangulatról pedig nem mások gondoskodnak,...
Feltámadt a tavaszi szél
Freddie Mercury, a Queen legendás frontembere akkor írta be magát örökre a magyarok szívébe, amikor elénekelte a Tav...
Hová tűntél, Vanda?
Nincs jogosítványa, ezért hóban-fagyban biciklivel járja a várost, rendszeresen jótékonykodik. Dombóvári Vanda kisfi...
Teljes sötétség
Sötétségben élnek az emberek, naponta mindössze 3-4 órás az áramszolgáltatás Kárpátalján. A boltosok aggregátorral v...
Hiába az elköltött százmilliók, képtelen nyerni a Chelsea
Hanga Ádámék őrült csatában nyertek rangadót a férfi kosárlabda Euroligában
Megint lebuktak a brüsszeli hazugságok: teljesen hatástalanok a szankciók
Belátni Köllő Babett miniszoknyája alá - kép
Csak melltartót vett fel nyitott kabátja alá Iszak Eszter - kép