Márki-Zay: A magyarok a fürdővízzel öblítsék le a WC-t!

Márki-Zay Péter a totális választási csődöt követően sem hagyja abba a magyar emberek provokálását. A Fidesz elsöprő győzelmét követően nem jött rá arra, hogy a választópolgárok a kormány rezsicsökkentését támogatják, nem pedig az ő őrült ötleteit, amikből a kampány során hetente születtek újjak. Márki-Zay most újabb megoldást talált ki, méghozzá azt, hogy a magyarok a fürdővízzel öblítsék le a WC-t, ami már elméleti síkon is teljesen abszurd - írta meg az Origo.

2022. május 19. 09:39

Az már hamar kiderült, hogy ha a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal nyert volna a választásokon, akkor azonnal eltörölték volna a kormány rendkívül sikeres és közkedvelt rezsipolitikáját, amelynek köszönhetően a magyarok Európában kiemelkedően keveset fizetnek a rezsiért. Márki-Zay szerint, viszont a rezsicsökkentésre nincs szükség: "Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni" - mondta korábban.

Arról is beszélt, hogy szerinte mi a valódi rezsicsökkentés. Márki-Zay értelmezése szerint az emberek, ha kevesebbet akarnak fizetni, akkor ne használjanak annyi áramot, ne fürödjenek gyakran, ne fűtsenek és ne főzzenek annyit, hiszen végsősoron így lehet faragni a költségekből. 

"Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni" - magyarázta Gyurcsány Ferenc bukott jelöltje.

Arra is volt kész terve, hogy miként spóroljanak az emberek akkor, ha elszabadulnak a világpiaci árak. Szerinte a megoldás, hogy szomszédok, munkatársak, ismerősök járjanak egy autóval, így elosztva a költségeket. Az már fel sem merült benne, hogy általában nem mindenki egy irányba tart, és nem dolgozik ugyanazon a helyen.

fotó: origo

Márki-Zay azokról is elmondta a véleményét, akik támogatják a kormány rezsicsökkentési politikáját. A magyarok döntő többsége a véleménye szerint "sötétben tartott, trágyával etetett gomba".

A választási kudarcot követően sokan azt hitték, hogy Márki-Zay átgondolja majd ezen kijelentéseit, úgy tűnik viszont, hogy ez egyáltalán nem így történt. Ahelyett, hogy elfogadná a már helyben lévő, létező megoldást a rezsiproblémára, ő még mindig próbál egy jobb megoldással előállni, amiből végül mindig az lesz, hogy saját magából csinál hülyét.

Márki-Zay legújabb javaslata így hangzik: "ha kevesebb vizet akar valaki használni, akkor víztakarékos vízcsapokat tessék fölszerelni, nagyon egyszerű például, vagy tessék, van egy olyan ismerősöm, kedves barátom, aki ugye a vizet is részben visszaforgatja, tehát az a víz, amit mondjuk, mit tudom én, mire használ, az még utána lehet, hogy a vécé leöblítésére is alkalmas, mondjuk fürdővíz, teszem azt. Tehát vannak ilyen megoldások." - mondta a Hit Rádiónak adott interjújában.

Ahol kenguru a házőrző
Az emberi kíváncsiság nem ismer határokat. Ez az utóbbi időszakban a háziállat-tartásban is megmutatkozik. Azaz magy...
Belépő a paradicsomba
Van egy nagyon jó barátom, Szabolcs, ügyvéd amúgy, aki minden évben fél évet Balin tölt a feleségével. Ez így elsőre...
Életmentő az adrenalin injekció
Nemrég az egész országot megrázta a hír, hogy egy 7 éves kisfiú rosszul lett, majd meg is halt Újpesten, miután evet...
Csalók áldozatai lettek
Őket is átverték, csakúgy, mint az életében egyszer szinte mindenkit, amikor éppen építkezik, felújít, vagy egyszerű...
Brutális helyszíni fotók érkeztek az M7-esen történt halálos balesetről
Meghalt egy nő abban a balesetben, amely az M7-es autópályán történt Lepsénynél Budapest felé vasárnap délelőtt.
Emberek ezreit menekítik ki az árvíz miatt Sydneyben
Több ezer embert szólítottak fel otthonaik elhagyására hétfőn Sydney hatóságai, miután a három napja tartó súlyos es...
Huszonhárom SMA-beteg gyerek kap génpótló kezelést a Bethesda Gyermekkórházban
Huszonhárom gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő gyerek kap génpótló kezelést a Bethesda Gyermekkórházban - ír...
Ismét fokozódik a kánikula
A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai S...
13 éve tűnt el a kislány, megtalálták a holttestét - videó
Egy 13 éve eltűnt tinédzser lány holttestét találták meg Diósjenőn, egy ház udvarán elásva.
Fegyveres mészárlás történt egy koppenhágai bevásárlóközpontban
Több halottja is van a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek - közölte a dán főváro...