Magyar Péter mellett gyülekeznek a Soros-katonák

Minden, ami bő két hónapja történik Magyar Péter és a Tisza Párt körül, az a 2022-es választások előtt megvalósult külföldi befolyásolást eredményező baloldali kottát idézi. A kampányfinanszírozás átláthatatlan, ezúttal is „mikroadományokat” gyűjtenek, amellyel látszólag fedezik a tetemes költségeket, a Talpra Magyarok mozgalom honlapjának adatkezelésében ismét felbukkant a datadatos kör, és közben Magyar Péter telepakolta az európai parlamenti listáját a Soros-hálózathoz köthető emberekkel - írta csütörtökön a Magyar Nemzet.

 

Magyar Péter két hónapja folyamatosan járja az országot, közel százhetven településre látogatott el, amelyeken kampánybeszédeket tartott, valamint rendezett nagygyűléseket a fővárosban és Debrecenben. Amint a lap korábbi cikkében már említette, a költségekről eddig jobbára hallgat a Tisza Párt alelnöke, illetve, ha közöl is összegeket, azok irreálisan alacsonyak. 

Fotó: Magyar Nemzet

Amennyiben a valós piaci árakat vesszük alapul, jóval több mint félmilliárd forintot is elkölthettek Magyar Péterék az elmúlt két hónap különböző kampányrendezvényeinek kiadásaira, de arról semmit nem lehet tudni, hogy valójában kik állták a vaskos számlákat. Ráadásul a végösszeg tovább emelkedik majd, hiszen még hátra van a Tisza Párt június 8-ra, a Hősök terére tervezett demonstrációja.

Magyar többször hivatkozott arra, hogy a költségeket tulajdonképpen mikroadományokból teremtik elő. A HVG-nek adott egyik interjúban a Tisza Párt alelnöke azt mondta: „Több tízmillió forint érkezett egyszerű magyar emberektől, több ezer embertől, és nem külföldről, nem dollár, és nem NER-es pénz.” 

A Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy a Talpra Magyarok Közösségének elindítása, illetve a Tisza Párt átvétele után mindkét szervezet honlapján villámgyorsan létrehozták a támogatási lehetőséget, így banki átutalással és bankkártyás fizetéssel is lehet adakozni Magyaréknak. Ugyanakkor máig sem tudjuk, hogy a mozgalomhoz csatlakozók, a szimpatizánsok adatai hová kerülnek. Korábban ugyanis az adatvédelmi tájékoztatójukban megjelent a Bajnai Gordon, volt baloldali miniszterelnök nevével fémjelzett DatAdat cégcsoport osztrák vállalata, az Estratos Digital GmbH mint adatkezelő, de néhány órával azután, hogy a Magyar Nemzetben megjelent a hír, leszedték a Talpra Magyarok oldaláról a cég nevét. 

Fotó: Máthé Zoltán/MTI 

Magyar azzal magyarázta a leleplezett datadatos kapcsolatot, hogy „valakitől kaptak” egy adatvédelmi tájékoztató mintát, és azt kitették a honlapjukra, mert nem akartak külön fizetni érte.

Mikroadományokkal leplezték a külföldi finanszírozást

Magyarék átláthatatlan finanszírozása nem újdonság a baloldalon, hiszen az elmúlt években több kampánytámogatási botrány robbant ki, és sorra lelepleződtek a mikroadományokat szavakban szorgalmasan gyűjtő baloldali szereplők. Kiderült ugyanis, hogy szó sincs kisebb összegű támogatásokról, a milliárdok, a százmilliók külföldről, elsősorban Amerikából érkeztek.

Az első ilyen eset a 2022-es országgyűlési választások külföldi befolyásolása volt, amikor az Egyesült Államokban bejegyzett Action for Democracy (A4D) nevű szervezettől és egy svájci alapítványtól összesen négymilliárd forint érkezett a baloldalhoz.

Az A4D elnök-igazgatója Karácsony Gergely akkori városdiplomáciai tanácsadója, Korányi Dávid, aki korábban Bajnai Gordon exkormányfő mellett is dolgozott főtanácsadóként.

Forrás: Wikipédia

Négymilliárd forintnak megfelelő dollár gurult a baloldali kampányba

A botrány Márki-Zay Péter elszólása utána robbant ki 2022 nyarán, amikor a bukott baloldali miniszterelnök-jelölt egy televíziós interjúban elmondta, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom még júniusban is kapott több száz millió forintot Amerikából, az A4D-től. Ezt követően titkosszolgálati vizsgálat indult, aminek eredményét a Nemzeti Információs Központ (NIK) több részletben hozta nyilvánosságra. Az imént említetteken túl azt is leírták a dokumentumban, hogy a dollármilliókból a kiváló amerikai kapcsolatokkal rendelkező Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat cégcsoporthoz jutott a legtöbb pénz, akik kulcsszerepet játszottak a baloldal kampányának lebonyolításában.

Félmilliárdos adománycunami Karácsonyéknak

Az idézett NIK-jelentés tartalmazta azt is, hogy a miniszterelnök-jelöltségért zajló, 2021-es baloldali előválasztáson Márki-Zay Péter javára az utolsó pillanatban visszalépő Karácsony Gergely kampányát gyaníthatóan szintén külföldi pénzből támogatta a 99 Mozgalom. A jelentésből többek között kiderült: a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben fizetett be 506 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára, döntően euróban és angol fontban.

A 2022-es A4D-finanszírozási modellhez hasonlóan itt is a mikroadományokra hivatkoztak az érintettek, de az adománygyűjtő ládákról szóló magyarázat gyorsan összeomlott. 

Ráadásul megint felbukkant Bajnaiék cégcsoportja, hiszen a NIK jelentése arra is kitért, hogy a 99 Mozgalom a DatAdattól mintegy 616 millió forint értékben rendelt szolgáltatást.

A datadatos kör pénzelhette a főpolgármester-jelölt 2019-es kampányát

Az elmúlt hetekben újabb bomba robbant, hiszen kiderült, hogy már Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát is külföldről finanszírozták, amelyre bizonyítékul szolgál az a dokumentumcsomag, amit feltehetően Karácsony közvetlen bizalmi köréből szivárogtattak ki a Mediaworks szerkesztőségéhez. Ebben az ügyletben is a Bajnai-féle datadatos kör játszott főszerepet, hiszen az egyik észtországi érdekeltségüktől kapott tanácsadás címén 112 millió forintot a főpolgármester-jelölti kampányt támogató Mindenki Budapestért (Mibu) egyesület. A pénzmozgások és a fedősztori – az állítólagos adománygyűjtés lepapírozása – gyakorlatilag ugyanazzal a technikával zajlott, mint a 99 Mozgalomnál a 2021-es kampányban.

Mikroadományok ezrei helyett egy nagy szponzor volt: Soros György

Időközben bebizonyosodott, hogy Soros György áll a guruló dollárok mögött, amelyekből az A4D-n keresztül a magyarországi ellenzék 2022-es választási kampányát finanszírozták. A Korányi Dávid-féle szervezet 2022-es pénzügyi beszámolójából az derült ki ugyanis, hogy egyetlen magánszemélytől származott a négymillliárd forintos éves büdzséjük 90 százaléka, másrészt az X-en, az év elején megosztott beszélgetéseken maguk az A4D vezetői is gyakorlatilag beismerték, hogy a spekuláns adta a milliárdok zömét. 

Leleplező videók

A legegyértelműbb kijelentéseket Eric Koch, az A4D egyik fontos együttműködő partnere tette, aki a MagaBabe nevű profilon közzétett videók egyikén úgy fogalmazott a fő donor kilétét firtató kérdésre: „Azt hiszem, mindketten tudjuk, kiről beszélek, egy nagyon híres emberről”, majd kerek-perec igennel válaszolt, amikor a beszélgetőpartner rákérdezett, hogy Soros György-e a szóban forgó személy. Wesley Clark tábornok, az A4D kuratóriumának tagja a nyilvánosságra került videókon részletesen ecsetelte, hogy Soros Györggyel korábban együttműködve miként befolyásolták különböző államok belpolitikai folyamatait, egy helyen pedig arról beszélt, hogy az Action for Democracy projektjeihez kapcsolódóan is „bizonyos magánszemélyek” igyekeztek befolyásolni más országok választásait. 

Fotó: MTI/Beliczay László

Korányi Dávid, az A4D ügyvezetője – aki korábban Bajnai Gordon államtitkára és Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója volt – az egyik felvételen homályosan úgy fogalmazott: „sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy ő (Soros György) támogatott-e minket.” Azt ugyanakkor elismerte Korányi, hogy a guruló dollárok az ellenzéknél köthettek ki. Szavai szerint „megalapozott sejtése”, hogy az általuk kistafírozott civil szervezetek „az ellenzék kezére játszanak”. Ugyancsak árulkodó, ahogyan Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke felelt arra a kérdésre, hogy Soros volt-e az A4D első számú mecénása. A spekuláns régi bizalmasa erre ugyanis sokat sejtető, pajkos nevetés kíséretében arra figyelmeztette beszélgetőpartnerét, hogy „Ne is mondja ezt”. 

Soros emberei Magyar listáján

Nem sokáig kellett várni arra, hogy fény derüljön rá, milyen szempontok szerint válogatja össze az európai parlamenti választásra készülő csapatát Magyar Péter, miután nyilvános pályázatot hirdetett meg az ambiciózus jelentkezőknek. A Tisza Párt EP-listáján hemzsegnek a Soros György hálózatához köthető jelöltek.

Magyar után a második helyen Dávid Dóra nemzetközi jogász található a listán, aki önéletrajza szerint 2005 óta nem élt Magyarországon. Jelenleg a Facebookot és az Instagramot működtető Meta jogtanácsosaként dolgozik Londonban. Még 2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok. Érdekes egybeesés, hogy a szervezet egyik partnere jelenleg a Jenner&Block, David Pressman, amerikai nagykövet ügyvédi irodája. 2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative, valamint a szintén a milliárdos spekuláns által pénzelt Amnesty International volt a partnerük.

Forrás: Magyar Nemzet - Képernyőfotó

Dávid Dóra szerepet vállalt a Save the Children International nevű nemzetközi civil szervezetnél, amely korábban több, Soros György által kezdeményezett projektben is részt vett.

A Soros-hálózathoz köthető másik jelölt Weisz Viktor, aki 2016 és 2018 között, tehát a migrációs válság tetőpontján a Soros által támogatott Artemisszió Alapítvány „menekültmentora” volt. Weisz LinkedIn-oldala szerint a mai napig tevékenykedik, a davosi Világgazdasági Fórumnak otthont adó World Economic Forum keretében mint „globális alakító”. A szervezetről tudható, hogy partnerei között szerepel az Open Society Foundation, és szinte minden évben felszólalt maga Soros György is.

Forrás: Magyar Nemzet - Képernyőfotó

Bujdosó Anna Andrea mentor az Egyenlítő Alapítványnál, amely a női jogokért olykor szélsőségesen harcoló Soros-szervezet. Korábban tüntetést szerveztek Pintér Sándor belügyminiszter szívhangrendelete ellen olyan Soros-közeli szervezetekkel együtt, mint a Patent Egyesület, az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, valamint a TASZ .

Az EP-listán szereplő és a Soros-világhoz tartozó jelöltek mellett több más baloldali aktor is feltűnt Magyar körül. Ilyen például az ügyvédje, Bárándy Péter, aki a Gyurcsány-kormány igazságügyi minisztere volt, illetve a tüntetéseken szónokló aktivista-színész, Nagy Ervin. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fontos szereplő Láng Balázs, aki szintén vezető pozíciókban volt a 2010 előtti kormányok idején, most pedig a kommunikációs háttérfeladatokba bekapcsolódva segíti Magyar kampányát, például kormányellenes Facebook-oldalt működtet a külföldön élő magyarok mozgósítására.

2024. június 06. 14:57
Elvittek egy autót a Róna utcából, búcsút inthet a kocsinak a TV2
Nem jutottak szóhoz.
Lezuhant egy 20 milliós ország alelnökének gépe, senki sem élte túl
Az államfő közölte a szörnyű hírt.
Még mindig fájdalmai vannak Besenczi Árpádnak, őszintén vallott a vele történtekről
Hónapokig a hétköznapi dolgok is problémát okoztak számára.
Űrporból építőanyag és növénytermesztés: Sci-fibe illő magyar kísérleteket végez majd az űrben Kapu Tibor
A magyar kutatóűrhajós elmondta, a Hunor program célja az volt, hogy magyar űrhajós magyar kísérleteket végezzen el ...
Rakétatámadás ért kereskedelmi hajókat az Ádeni-öbölnél
Rakétatámadás ért két kereskedelmi hajót az Ádeni-öbölnél brit tengerbiztonsági ügynökségek vasárnapi közlése szerin...
Ritka, veszélyeztetett állatok születtek a Nyíregyházi Állatparkban
A legnagyobb makifajnak számító fekete-fehér vari (Varecia variegata) egyedeinek születtek kölykeik.
Menczer Tamás: Orbán Viktor világossá tette a NATO főtitkárának, nem akarunk részt venni mások háborújában!
Mi ebből ki akarunk maradni, a magyar emberek világos döntést hoztak vasárnap, ez nem a mi háborúnk, mi békét akarun...
Tények délben teljes adás, 2024. június 12., szerda
TRAGÉDIA - Vízbe fulladt egy kétéves kislány Polgáron. Nevelőanyja a teraszon fürdette, bement a házba törölközőért,...
Tények reggel teljes adás, 2024. június 12., szerda
TRAGÉDIA - Vízbe fulladt egy kétéves kislány Polgáron. Nevelőanyja a teraszon fürdette, bement a házba törölközőért,...
Akár 10 fok is lehet a hőmérséklet-különbség
időjárás-jelentés, 2024. június 12., szerda, dél

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.