Lázár János: A baloldali vezetés úgy nevezte ki a pedofil bicskei igazgatót, hogy tudták: homoszexuális

Március elsejével, a számításaink szerint mintegy négymillió ember életét befolyásoló döntés az elmúlt évek legnagyobb rezsicsökkentése, hiszen mindenkinek, aki holnaptól (tömegközlekedéssel) közlekedik Magyarországon, csökkenni fog a díjtétele. Olcsóbban, gyorsabban, egyszerűbben és igazságosabb föltételekkel juthat célba – mondta az építési és közlekedési miniszter. Lázár János a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az akkori baloldali vezetés úgy nevezte ki a pedofil bicskei igazgatót, hogy tudták róla, hogy homoszexuális – írta az Origo

Lázár János a bicskei gyermekotthonban történtekkel kapcsolatban csütörtökö azt mondta, három dolog van az ember fejében, akinek gyereke van, nehezen tud erről beszélni.

Először is van benne fájdalom, mert nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy egy gyermek öngyilkos lett. És valószínűleg még több tucat áldozata lehetett Vásárhelyi Jánosnak. Ezt egy érző ember nem hagyhatja szó nélkül.

Másrészt bánata is van az embernek amiatt, hogy ez megtörténhetett. Én és a kormánytagok is azok közé tartozunk, akiket ez bánt, és nem azért, mert egyeseknek le kellett mondania. Illetve ott a düh, amiért ez az egész ügy nem került kellőképpen megtorlásra – tette hozzá. 

Azt gondolom, Vásárhelyi Jánosnak és minden pedofilnak a börtönben kéne megrohadnia

– fogalmazott.

Nem tudok amellett szó nélkül elmenni, hogy 25 év helyett tíz évet kapott Vásárhelyi. Az szintén dühít, hogy Kónya Endre – akinek szintén börtönben és nem a presbitériumban lenne a helye – házi őrizetet kapott. Ez komoly probléma, amely jogalkotással a jövőre nézve megoldható, a múltban viszont már nem” – jegyezte meg. Itt van egy hiba, aminek dolgozunk a kijavításán

 – húzta alá.

A bicskei gyermekotthont korábban vezető (később pedofília miatt elítélt) Vásárhelyi Jánossal szemben 2011-ben volt nyomozás a bejelentések nyomán, és több mint száz oldalnyi nyomozati anyagot készítettek, kimerítő vizsgálat volt, ám az intézet vezetőjével szemben akkor nem lehetett eljárni – a többi között erről beszélt kérdésekre válaszolva Lázár János.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője azt mondta, hogy a kormányfő kezdeményezésére nemrég indított vizsgálat keretében eddig azt állapították meg, hogy az ügyben annak idején 35 tanút hallgattak meg, köztük pszichológusokat és pedagógusokat is – utóbbiak azonban nem tettek terhelő vallomást Vásárhelyi Jánosra.

Lázár János úgy fogalmazott, hogy a pszichológusok sem a gyerekek, hanem az akkori igazgató oldalára álltak, mivel azt mondták, hogy „a gyerekek nem mondanak igazat”.

Azt szerinte vizsgálni kell, hogy 2011 előtt mi történt az ügyben, majd megemlítette, hogy az illetőt úgy nevezte ki az akkori baloldali vezetés ennek az intézménynek az élére, hogy tudták róla: homoszexuális.

„Nem tudunk eltekinteni ennek a körülménynek az értékelésétől” – tette hozzá. Megemlítette a miniszter, hogy míg 2010 előtt 80 ember volt börtönben pedofil bűncselekmények elkövetése miatt, most 660-an ülnek ugyanezért.

Bírálta a baloldalt, amely szerinte politikai előnyt akar kovácsolni a gyerekek szenvedéséből, ugyanakkor megjegyezte: nincs felmentés a kegyelmi döntésre és nincs olyan ok, amiért kegyelmet kaphatott volna a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese.


Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtöki délelőtti sajtótájékoztatóján a március 1-jén életbe lépő tarifareform részleteiről beszélt.

A politikus jelentős rezsicsökkentésként határozta meg a péntektől életbe lépő tömegközlekedési változásokat, mely mintegy 4 millió ember életét kedvezően befolyásolja majd.

Március elsejével, a számításaink szerint mintegy négymillió ember életét befolyásoló döntés az elmúlt évek legnagyobb rezsicsökkentése, hiszen mindenkinek, aki holnaptól (tömegközlekedéssel) közlekedik Magyarországon, csökkenni fog a díjtétele. Olcsóbban, gyorsabban, egyszerűbben és igazságosabb föltételekkel juthat célba

– fogalmazott Lázár János építési és közlekedési miniszter.


Rengetegen utazhatnak díjmentesen, illetve jelentős kedvezménnyel

Lázár János részletezte, március elsejétől kik és milyen kedvezményekkel utazhatnak majd a tömegközlekedési eszközökön.

  • 700 ezer 6 és 14 év közötti gyermek van Magyarországon, ők díjmentesen utazhatnak márciustól a helyközi közlekedésben;
  • 1 millió 14 és 25 év közötti fiatal márciustól féláron veheti igénybe a közösségi közlekedést, attól függetlenül, hogy tanul vagy már dolgozik;
  • 300 ezer 65 év alatti nyugdíjas szintén ingyen utazhat március 1-jétől;
  • 1 millió közalkalmazott eddig mindössze 12 alkalommal utazhatott 50 százalékos kedvezménnyel, ez a kedvezmény péntektől korlátlanul áll majd a rendelkezésükre;
  • 200 ezer nagycsaládos, azaz mintegy egymillió ember számára díjtalanná válik a közlekedés, ha együtt utaznak;
  • 900 ezer magyar igazolvánnyal rendelkező, nem Magyarországon élő magyar állampolgár 12 alkalmas ingyenes utazásra kapnak lehetőséget;
  • 280 ezer fogyatékossággal élő honfitárs márciustól ingyen használhatja a közösségi közlekedést;
  • A fővárossal való megállapodás révén 200 ezer budapesti diák havi bérletének ára 3450 forintról 945 forintra csökken.

Akadtak szakértők, akik szerint a jelentős kedvezmények komoly anyagi visszaeséssel járnak. Lázár János hangsúlyozta: 2023 rekordév volt a MÁV és a VOLÁN történetében. Vármegye és országbérletből: 5,2 millió, jegyből bő 6 millió fogyott. Beszédes számok, hogy az állami tömegközlekedési szolgáltató 2022-ben 122 milliárdos, míg 2023-ban 128 milliárdos bevételt könyvelhetett el.

2024. február 29. 13:42
Horror Mezőnyárádon: Akasztás volt az erdőben
Felkavaró helyszíni képek készültek.
Most érkezett: Többen kizuhantak egy csepeli panelházból
Lesújtó tragédia történt.
Budai Gyula magyarázatot vár Karácsony Gergelytől a hídpénzbotrányról
Budai Gyula felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, nyilatkozzon arról, hova tűnt el 1,5 milliárd forint a ...
Nacsa Lőrinc: Folytatjuk a támogatói aláírások gyűjtését a béke mellett!
Június 9-én létfontosságú választás lesz. A választás tétje egyszerű: háború vagy béke? - szögezte le legújabb videó...
Hidvéghi Balázs: Jelenleg Gyurcsány Ferencnek van főpolgármestere, a budapestieknek pedig nincs
Hétfőn is folytatódik a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra kampánya az online és közerületi...
Breakdance az M1-esen: megbénult a forgalom a sztrádán – Videó
Volt, akinek a feje tetejére állt a világ.
Egy nagymama mellett ébredt a népszerű magyar énekes, azóta már az országot is elhagyta
Magyarázatot adott mindenre.
Nem kellett neki a kutya, felakasztotta - Tények 18.00
Az állatkínzó édesanyja azt mondta, nem tudta, hogy a fia ilyen kegyetlenül végzett az állattal. További részletek a...
Gólyahír! Első gyermekét várja a TV2 sztárja
A bájos színésznő édes fotóval tudatta az örömhírt a nagyvilággal.
Óriási a boldogság: Szabó Ádámék elárulták, mikor érkezhet a baba
Kitűzték a dátumot.

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.