Kovács Zoltán: Az uniós költségvetési javaslat a jelenleginél is hátrányosabb helyzetbe hozná Magyarországot

Az unió költségvetési javaslatában szereplő felvetések komolytalanok és azok a jelenleginél is hátrányosabb helyzetbe hoznák Magyarországot - erről Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára a pestisracok.hu oldalon szerdán megjelent videointerjúban beszélt.

Kifejtette: "Az igazságtalanságot most már tizenegy éve élvezzük", kipécéznek egy-egy országot mindenféle objektív alap nélkül.

Hozzátette, szisztematikus visszaélésnek vagyunk elszenvedői, 2015, a migrációs válság kezdete óta Magyarország 600 milliárd forintnál is többet költött határvédelemre, és "egy kanyi vasat nem adtak arra", hogy nemcsak a saját, hanem Európa határait is védjük.

Kovács Zoltán rámutatott: most, az állam és kormányfők tanácsának korábbi döntését megkerülve, egy olyan javaslatot tettek az asztalra, ami a jelenleginél is hátrányosabb helyzetbe hozza Magyarországot a kötelező kvótákkal és a regisztrációs kötelezettség előírásával.

Eközben pedig visszatartanak olyan forrásokat, amelyek az országnak járnának - húzta alá, hozzátéve: ez nem ajándék, vagy valamiféle donáció, hanem kompenzáció az európai államok közös piacán.

Új feltételként lépett be a jogállamiság, a kondicionalitási eljárás, ami értékelése szerint nem szól másról, mint a renitens tagállamok politikai megfenyítéséról és ideológiai fegyelmezéséről.
Kitért arra, hogy Ukrajna megsegítésére eddig már több mint 70 milliárd eurót költött el az unió, és ehhez kérnek még további 50 milliárdot.

Komolytalannak tartják a felvetést - mondta, rámutatva: Brüsszel nem számolt el az eddig elköltött forrásokkal, azzal, hogy pontosan mire fordították ezt az összeget, és azzal sem, ami Magyarországnak járna.

Hol van a pénz? - tette fel a kérdést Kovács Zoltán, aki szerint mivel nagy tételeben kérnek újabb pénzt, erősödik a gyanú, hogy ez a forrás már nincs meg, már elköltötték. Szóvá tette, arra is "van arca" az Európai Bizottságnak, hogy a saját fizetésemelésükre pénzt kérjenek, miközben egész elképesztő összegeket keresnek a brüsszeli bürokráciában dolgozók.

A tanárok béremeléséről az államtitkár kifejtette, hitelből nem lehet és nem szabad bérfejlesztést csinálni. Kiállt a tanárok béremelése mellett, de azt is hangsúlyozta, hogy ezt az ország teherbíró képességével összhangban kell megtenni.

A magyar baloldali EP-képviselőkről szólva feltette a kérdést: ha valaki hatmillió forintnak megfelelő eurót keres, az miért akadályozza, hogy rendezni tudják a pedagógus béreket.

Rámutatott: nincs magyarázat a források visszatartására, Magyarország "minden objektív mérce szerint jól használta fel és használja fel az európai forrásokat". Olyan jeleket látnak, hogy az észérvek nem számítanak, csak az ideológiai feltételek és érvek maradtak - mondta.


A kötelező betelepítési kvótáról azt mondta, ez egy migránskvóta, kötelező szétosztási mechanizmus, amit 2015-ben már láttak.

Kimondva-kimondatlanul támogatják az illegális migrációt, s az elmúlt nyolc évben nem született jobb ötlet, jobb megoldási javaslat Brüsszel részéről - közölte.

Megerősítette: Magyarország megoldási javaslata egyértelmű, az unió jogrendszere és értékrendszere maradjon sértetlen, amit csak a külső határokat megvédésével lehet elérni. Ezt az álláspontot a közép-európai országok is osztják - mutatott rá.

Rögzítette: a magyar kormány minden lépése mögött a magyar érdekek képviselete áll. A szaporodó nézeteltérések nem abból fakadnak, hogy Magyarország konfliktusosabbá vált, hanem abból, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament egyre több olyan területen próbál szabályozni, ajánlásokat tenni, amihez az uniónak nincs köze.

Ezzel a lopakodó formában zajló kompetencia- és hatáskörelvonással nem fogunk messzire jutni, inkább szétverik a tagállamok együttműködésének a szövetét, mint megerősítik - összegzett.

A Wagner-csoport lázadásának következményeit firtató kérdésre úgy válaszolt, ehhez csak akkor lenne közünk, ha a magyar emberek biztonságát sértő fejleményekkel kellene foglalkozni.

Az a felismerés ugyanakkor láthatóan hiányzik Európában, hogy Oroszország és az ottani politikai-hatalmi rendszer másként működik, mint a nyugat-európai államokban. Óva intett mindenkit a sarkos és téves következtetések levonásától az ottani folyamatokat illetően.

Mindenkit a saját közegében kellene megérteni és kellő tisztelettel közelíteni - jegyezte meg.
Elmondta azt is, Karácsony Gergelyék mindenkit hülyének néznek azzal, hogy dobozokba gyűjtött mikroadományokból kapta ötszázmillió forintot. Minden magyar ember fejébe szöget ver, hogy is van az, hogy egy kerületi önkormányzati képviselő mikroadományokat helyez el tíz és százmilliós tételekben - mondta.

Teljesen nyilvánvaló módon megkerülték a pártok és a kampány finanszírozására vonatkozó törvényeket, amelyeknek egyébként az a célja, hogy a külföldi beavatkozásnak még a lehetőségét is elkerüljék - mutatott rá.

Megjegyezte: olyan sok kérdés merül fel, hogy azok megválaszolása a baloldali képviselők részéről hosszú hónapokig tarthat.

Forrás: MTI

2023. június 28. 13:45
Brutálisan csúcsbombázó a szurkolólány, de olyan derült ki róla, amitől hátast dobtunk – Fotók
Erre senki nem számított.
Forró fotóval mondott köszönetet a magyar reality sztár, erotikus képsorokat tett közzé
Mellét csupán egy falatnyi textil tartja a helyén.
Bajról árulkodhat a hajunk, érdemes a szakértő tanácsát megfogadnunk
Számos tünettől szabadulhatunk meg.
Megvan Magyarország pornófővárosa, itt a szexet néző települések toplistája - videóval
Ki kevesebbet, ki többet, van, aki állandóan, míg mások egyáltalán nem nézik. A legtöbben pedig tagadják, csakhogy a...
Meghalt a fiatal édesanya, 50 métert repült, édesapja megtörten nyilatkozott
Meghalt a kórházban az a 27 éves nő, aki két hete szenvedett motorbalesetet Pilisvörösvárnál. Barbara az öccsével me...
Nem engedtek át a török vámon egy turistát, elképesztő, mi volt a csomagjában
A fiatal nő sírva tiltakozott a börtön ellen.
Az sem baj, ha meghalok!
Hiába figyelmezteti őket az élet, ők nem állnak le, elmennek a falig. Feszegetik a határaikat, miközben a szeretteik...
Rá sem ismerni!
Rá sem ismerni, hatalmas átalakuláson ment át Győzike! Úgy döntött, hogy életmódváltásba kezd, aminek az eddigi mérl...
Tragédiába torkollt az esküvő
A nagy nap - szokták mondani, az esemény, amiről rengetegen álmodoznak és évtizedekig várnak. Aztán eljön, gyönyörű ...
Az életükbe került az utolsó fotó
Csináljunk egy vagány videót vagy képet, a legtöbbször így kezdődik, aztán egy szerencsétlen mozdulat vagy csak egy ...
Újabb győzelmével tovább üldözi a Milan az ősi rivális Intert
Botrányt okozott a temetőben meztelenkedő szexi nagymama - képek
Karácsony Gergely remegő szájjal, összefüggéstelenül magyarázkodott a pénzmosási botránya miatt
Kihasználta a Real Madrid a Barcelona botlását, megint nyert a La Liga meglepetéscsapata
Fantasztikus szegedi győzelem a férfi kézi-BL-ben

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.