Kiderült, ki a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) a Ferencvárost is irányító Varga Zsoltot nevezte ki a férfi válogatott szövetségi kapitányának.

2022. július 20. 16:16

Az MVLSZ szerdai bejelentése szerint Varga a következő idényben még klubedzői munkáját is ellátja a Ferencvárosnál, azt követően azonban főállású kapitány lesz legalább a 2024-es párizsi nyári olimpiáig.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke a szervezet elnökségi ülése után tartott szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, Varga mostantól elsősorban szövetségi kapitány, és emellett a tisztsége mellett látja el továbbra is a vezetőedzői feladatokat a népligetieknél.

"Az elnökség úgy érezte a hétfői kapitányi meghallgatások után, hogy elfáradt a kapcsolat Märcz Tamás és a csapat között, így közös megegyezéssel megszüntettük szövetségi kapitányi státuszát. A 2024-es párizsi olimpiáig a szövetség stratégiai tervének része a fiatalítás, a mostani döntéssel ezt is szeretnénk felgyorsítani. A legfontosabb, hogy az olimpiára kvalifikáljon a válogatott" - jelentette ki az elnök.

Vári Attila kiemelte, sok fiatal és kitűnő szakember dolgozik a magyar kluboknál és utánpótlás-válogatottnál, ugyanakkor a döntésnél figyelembe kellett venniük, hogy egyik együttes 2022/23-as idényét se befolyásolják.

"Itt szeretném megköszönni az FTC-nek, hogy segített nekünk Varga Zsolt kinevezésében, és hozzájárult, hogy kapitányi teendőit el tudja látni" - tette hozzá Vári Attila.

A célokkal kapcsolatban hangsúlyozta, az augusztus 29-én rajtoló, horvátországi Európa-bajnokságig nagyon kevés idő van hátra, ráadásul egy olimpiai ciklus közepén járnak, így azért is született meg a lehető leggyorsabban a döntés, hogy a válogatott jövő hétfőn megkezdhesse a felkészülést a kontinenstornára.

Az újdonsült szövetségi kapitány először köszönetet mondott Vári Attilának, hogy megkereste a lehetőséggel, majd a klubjának is, hogy nemcsak a mostani kinevezésben, hanem 2013 óta mindenben támogatta.

"Munkamániás vagyok, legszívesebben már most is a medence mellett állnék síppal a számban és stopperrel a kezemben. A következő időszak jelmondata a munka és a lépésről lépésre történő fejlődés lesz, a legelső napok legfontosabb feladata pedig az, hogy keretet hirdessek, ezáltal a játékosok az elmúlt napok izgalmai után megnyugodjanak" - fogalmazott a tréner.

Varga szerint voltak már előtte olyan edzők, akik jól bírták a kettős terhelést, ebben pedig nagyon számít majd a ferencvárosi, valamint a válogatottnál hamarosan kinevezésre kerülő stábjára is.

"Elődöm, Märcz Tamás felajánlotta a segítségét, vele is egyeztetni fogok elsősorban arról, mikorra milyen edzőtáborok és medenceidők vannak lekötve. Ezt is figyelembe véve kezdjük majd el a munkát" - zárta Varga Zsolt.

Az 50 éves, játékosként 2000-ben olimpiai bajnok tréner 2013 óta irányítja a Ferencvárost, amellyel azóta háromszor lett bajnok, nyert Magyar Kupát, kétszer az Európa-kupát és az európai Szuperkupát is elhódította, 2019-ben pedig a Bajnokok Ligájában is a csúcsra ért.

Varga elődje, Märcz Tamás hétfőn közös megegyezéssel távozott a posztról, miután a hazai rendezésű világbajnokságon hetedik helyen végzett az együttessel.

Legutóbb 1985 és 1988 között Gyarmati Dezső volt úgy kapitány, hogy mellette klubcsapatot is irányított.

MTI

Mentálisan beteg lehet az eltűnt anyuka
Egyre több a megválaszolatlan kérdés az eltűnt kétgyerekes anyuka körül. A 49 éves inárcsi asszonyt másfél hete kere...
Gyerekek melóban
Fakanalat és seprűt ragadtak a sztármamik csemetéi. Szigorúan befogják a kicsiket a házimunkába. Konkoly Ági például...
Dua Lipát várják a legjobban a Szigeten
A kaputól a pultokig, a pultoktól pedig a kempingig kísértük a Sziget Fesztivál első napjának látogatóit, megnéztük ...
Száz kilókat nyom fekve a világbajnok nő
Férfiakat megszégyenítő módon edzenek, több mint száz kilót is képesek kinyomni azok a sportolónők, akik a Fekvenyom...
Egy szépségkirálynő élete a szülés után
Mérföldkőhöz érkezett a gyönyörű szépségkirálynő élete, anyuka lett Kocsis Korinna. A fiatal sztármami Facebook csop...
Akár nyolc fokra is húlhet éjszaka a levegő
időjárás-jelentés, 2022. augusztus 11., csütörtök
Felrobbant a Korda bomba!
Kétszer kellett eljátszani a legnagyobb slágerüket, rajongóik annyira őrületes hangulatba kerültek Korda György és B...
Meghalt a félreértés miatt megvert gávavencsellői férfi
Meghalt az a gávavencsellői férfi, akit egy kocsmában minden ok nélkül félholtra vert egy ismerőse.
Tények teljes adás, 2022. augusztus 11., csütörtök
DRÁMA - Meghalt egy ötéves gyerek Zalaegerszegen, miután rádőlt egy targonca. Az apja mellett ült a gépen, amikor eg...
Felforrósodott a hangulat az idősek otthonában, a sokat látott 106 éves ünnepelt is zavarba jött
Huncut meglepetést kapott a 106 éves dédnagymama, miután azzal viccelődött, hogy egy chippendale meglephetné. A tréf...