Kiderült, a DK-közeli Ezalényeg.hu-nak is Szegiben lehet a könyvelése

A demokratikus koalíció és a Bajnai-féle DatAdat mellett a baloldali revolvermédia kiadójához is köthető a rejtélyes könyvelő - írta meg a Magyar Nemzet.

2022. október 26. 10:15

Újabb szál vezet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szegibe. Ezúttal az Ezalényeg nevű DK-közeli álhírportálról derült ki, hogy ugyanaz a Gyurcsány-párthoz is köthető Tóth Józsefné a könyvelője, mint a Bajnai-féle DatAdatnak. Egyre bonyolultabb baloldali hálózat kezd tehát kirajzolódni a Tokaj melletti kis településen dolgozó rejtélyes nő körül.

Nemcsak a Demokratikus Koalíció EP-lépviselőinek kifizetőhelye és a DatAdat Professional Kft. könyvelése köthető Tóth Józsefnéhez és a Szegi nevű, Borsod-Abaúj-Zempléni kistelepüléshez, hanem az Ezalényeg.hu nevű baloldali álhírportál kiadója, az Oraculum 2020 Kft. is, amelynek könyvelését – mint kiderült – szintén ugyanaz a nő végzi.

A Bajnai Gordonhoz és társaihoz köthető cégek hátterét vizsgálva ugyanis újabb érdekes összefonódásra bukkantunk. A DatAdat Professional Kft.-ben felbukkanó Molnár István érdekeltségébe tartozik az az EagleEye-Marketing Kft., amelyben ügyvezetőként tevékenykedik Páva Zoltán, az Ezalényeg.hu kiadójának, az Oraculum 2020 Kft.-nek a tulajdonosa. Ez utóbbi társaságnak pedig ismét csak nem más a könyvelője, mint Tóth Józsefné, akinek irodájában, Szegiben tartottak a múlt héten házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) DatAdat-ügyben nyomozó munkatársai.

Páva Zoltán régi baloldali kádernek számít. Édesapja volt szocialista országgyűlési képviselő, aki egykor Komló polgármestere is volt. Az Ezalényeg.hu mögött álló ifjabb Páva Zoltán pedig 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején az MSZP, a szocialista frakció és a kabinet közötti kapcsolattartás koordinációjáért felelt.

Ismeretes, az Ezalényeg.hu-t 2019-ben hozták létre, és az álhírportál rögtön komoly szerepet is vállalt a baloldal önkormányzati kampányában kormányellenes lejárató anyagok terjesztésével a közösségi médiában. Azóta pedig már az is kiderült, hogy a Páva Zoltán érdekeltségébe tartozó cégek jelentős összegeket kaptak a DK frakciójától „közösségimédia-tanácsadás” címszó alatt.

Közismert tény az is, hogy ebben az önkormányzati kampányban már Bajnai Gordon DatAdatja is oroszlánrészt vállalt. Ficsor Ádám, a baloldali exkormányfő üzlettársa és egykori titkosszolgálati minisztere egy beszélgetésben erről úgy fogalmazott: „12 kampányban dolgoztunk azon a választáson, és közülük 12 polgármester nyert. Ez nagy győzelem volt.”

Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere pedig egy kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint 2019 májusában beszélt a DK és a DatAdat kapcsolatáról: „A DK-tól nem tudom, hogy mit fogok kérni […] csak hallom, hogy a DK mögött van egy olyan datamining cég, amelyet egykori titokminiszter, meg izé, hogy azt, amit Dobrev Klára mögött láttunk, ilyen socialmediás, meg adatbányászatot, tehát, hogy olyan embereket is lehet, hogy el tudtak érni, akiket egyébként másként nem” – fogalmazott a politikus.

Egyre inkább nyilvánvalóvá válik tehát, hogy a baloldali gépezet a Gyurcsány–Bajnai duó együttműködésére épül, és egy szövevényes hálózat jött létre, amelyben jelentős szerepe lehet a Szegiben működő könyvelőnek, Tóth Józsefnének is, akiről mára kiderült, hogy nemcsak Gyurcsány Ferenc pártjához, és a Bajnai-féle DatAdathoz, de a baloldal revolvermédiájához is kötődik. 

Mint köztudott, a NAV már két alkalommal tartott kutatást a DatAdat-ügyben. A cégcsoport ügyletei miatt az adóhatóság költségvetési csalás miatt rendelt el nyomozást. A NAV gyanúja szerint a DatAdat Professional Kft. 2020-ban illegális módon csökkentette a fizetendő adóját, és a cég valótlan tartalmú nyilatkozatot tett bevallásában, így a költségvetésnek vagyoni hátrányt okozhatott.

A DatAdat ténykedése miatt nemcsak a NAV, hanem a rendőrség is nyomoz, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság pedig ugyancsak vizsgálódik. Emlékezetes, a 2022-es kampányban a baloldal hozzávetőleg egymillió választót érhetett el telefonhívásokkal, sms-ekkel, de fölmerült a gyanú, hogy az akciót lopott adatbázisok felhasználásával hajtották végre, hiszen olyan kormánypárti szimpatizánsok is kaptak hívásokat Márki-Zayéktól, akik bizonyosan nem adták meg nekik a telefonszámukat.

Az eset után a gyanú a DatAdatra terelődött, mivel maga a baloldal miniszterelnök-jelöltje is elismerte, hogy Bajnaiék cége dolgozott a kampányán. A DatAdat hevesen tagadta, hogy érintett lett volna az ügyben.  

Azóta az is kiderült, hogy a baloldal kampányát ismeretlen eredetű amerikai forrásokból finanszírozták, egy Action for Democracy nevű szervezeten keresztül, amelynek igazgatója az a Korányi Dávid, aki korábban éppen Bajnai Gordon főtanácsadója, majd kül- és biztonságpolitikáért felelős szakállamtitkára volt. Korányi 2019-ben Karácsony Gergelynek is főtanácsadója lett, amíg a főpolgármester vissza nem vonta megbízatását, miután kínossá vált, hogy a New Yorkban luxuskörülmények között élő férfi „távmunkában” dolgozik.

Ma már tudjuk, hogy Korányiéknak csaknem kétmilliárd forintot sikerült becsatornázniuk a baloldal 2022-es kampányába, és ebből az összegből fizette ki Márki-Zay Péter, Bajnai és társai DatAdatját is. Mindez pedig felveti a tiltott kampányfinanszírozás gyanúját és jelentős nemzetbiztonsági kockázatot is jelent.

A címlapfotó illusztráció: MTI/Szigetváry Zsolt

Darabokra törte a szögletzászlót a kapus fején egy szurkoló, mentő vitte el - Videó
Előbb a nézőtéren, majd a pályán szakadt el a cérna, a bíró félbeszakította a mérkőzést.
Éles fegyverrel lövöldözött egy szlovák férfi Keszthelyen
A 35 éves férfi egy parkolóban sütötte el a lőfegyverét többször.
Hét gyerek életét tette pokollá egy jászladányi nevelőszülő
Válogatott módszerekkel bántalmazta a rábízott óvodás és iskolás gyerekeket a nő. 
Kegyetlenül megvert két rendőrt egy szlovák férfi Miskolcon
Az egyik rendőrt páros lábbal fejbe is rúgta az agresszív férfi.
Nagyon-nagyon fáj, így beszélt Zalatnay Sarolta egykori szerelméről, Csapó Gáborról
Az énekesnő a hétfői Mokkában emlékezett meg egykori szerelméről, a 72 éves korában meghalt olimpiai bajnok vízilabd...
Arccsont tört és fog repült, véleményt cserélt két vendég a földeáki kocsmában
Két férfi folytatott agresszív véleménycserét egy földeáki kocsmában. Most zárta le a nyomozást a rendőrség.
Tények teljes adás, 2022. november 28., hétfő
DRÁMAI - Elütött egy futót a bicikliúton, elhajtott, majd intézkedés közben meghalt egy férfi Balatonalmádiban. A re...
Mindjárt itt az esküvő!
Patai Anna még csak egy kislány volt, amikor 2010-ben egy ország ismerte meg gyönyörű énekhangját. Élete hatalmas mé...
Bomba formában
Egy nő, aki hatalmas tetteket vitt véghez, kemény és kitartó munka árán megvalósította álmait. Krisztina kétgyermeke...
Elütött egy biciklist a 82 éves sofőr, majd a szomszéd településen halálra gázolt két gyalogost
Az idős férfi korábban egy biciklist is elsodort.
Új számlappal ünneplik a vb-t a Samsung Galaxy Watch 5 okosórák
Elszabadult a pokol a brazilok győzelme után - videó
Kettészakad az ország időjárása
A golf nem a legelterjedtebb sport, de lehet jó szórakozás
Gyűlölet és futball: háború lesz ma a vébén?