Guruló dollárok: elképesztő új információk kerültek elő a baloldal tiltott amerikai támogatásáról

Kocsis Máté csütörtökön Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban kiderült, minden eddig gondoltnál súlyosabb a guruló dollárok ügye. A modern magyar történelem legnagyobb, az ország szuverenitását és a magyar választók jogait mélyen sértő politikai botrányáról van szó. Mint ismert, a baloldal a 2022-es választási kampányra az Egyesült Államokból milliárdos illegális támogatást kapott. A dollárbaloldal ennek köszönhetően tudott 100 millió forintos megbízást kötni például Bajnai Gordon cégével, amely ezt követően SMS-ekkel árasztotta el és próbálta meg befolyásolni a választókat - írta az Origo.

2022. november 19. 10:41

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté egy Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy a helyzet még annál is súlyosabb a guruló dollárok körül, mint amire előzetesen gondolni lehetett. Minderről azt követően tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a magyar titkosszolgálatok vezetői megtették első jelentésüket az üggyel kapcsolatban.

Ugyan a dokumentumot 2051-ig titkosították, de a bizottság csütörtöki ülésén kezdeményezték a titkosítás feloldását, mivel az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak.

Kocsis Máté szerint az elemző-értékelő munka segít majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát és megismerni annak személyi és szervezeti összefonódásait.

Mindezzel kapcsolatban a Miniszterelnöki Kabinetiroda azt közölte az Indexszel: "ebben a témában jelenleg is vizsgálat zajlik, a Nemzetbiztonsági Bizottság elé tárt információk titkos minősítéssel rendelkeznek, így azokról nem tudjuk tájékoztatni. A minősítés felülvizsgálatára vonatkozó kezdeményezés ellen azonban a kormánynak nincs kifogása. Amennyiben a Nemzetbiztonsági Bizottság elfogadja Kocsis Máté frakcióvezető úr javaslatát és megkeresi a minősítő szervezetet, a Nemzeti Információs Központ hozzá fog járulni a Nemzetbiztonsági Bizottsági ülésen elhangzott információk, illetve az ülés jegyzőkönyvében is szereplő részek nyilvánosságra hozatalához."


Márki-Zay Péter és Bajnai Gordon is a guruló dollárok nagy nyertesei

A baloldal legsúlyosabb politikai botrányára úgy derült fény, hogy Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök-jelöltje véletlenül elszólta magát, és gyakorlatilag beismerte, hogy több százmilliós támogatást kaptak az Egyesült Államokból, mint később kiderült, a valódi összeg a kétmilliárd forintot is meghaladhatta.

Az összeg egy amerikai szervezettől, az Action for Democracytól érkezett, amely meglehetősen érdekes háttérrel rendelkezik. A választások előtt jött létre, vagyis egyetlen célja az volt, hogy ezen keresztül befolyásolják a törvényes magyar választásokat.

Az eset azért is megdöbbentő, mert ilyen mértékű külföldi beavatkozásra a rendszerváltás óta nem volt példa.

Márki-Zay Péter mozgalmához is bőven jutott az összegből, azonban nem ő volt az egyetlen kedvezményezett, hanem hatalmas összegeket kapott a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat is. Ez a cég onnan lehet ismerős, hogy ők voltak, akik illegálisan, lopott adatokkal akarták befolyásolni a magyar választópolgárokat.

Fotó: MTI

A Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám által irányított cég nagyjából 100 millió forintot kapott a guruló dollárokból. Ezért cserébe egymillió ember adatait szerezték meg illegálisan, majd SMS-ekkel kezdték el őket elárasztani annak érdekében, hogy a baloldalra szavazzanak, vagy éppen azért, hogy ne menjenek el a Fidesz-KDNP mellett letenni a voksukat.

A DatAdat viszont nemcsak a választásokat akarta döntően befolyásolni, hanem az előválasztást is, ahol történetesen Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert támogatva léptek fel. A 100 millió forintos fizetségért ugyanis keretszerződést kötöttek Márki-Zay Mindenki Magyarországa Mozgalmával és kommunikációs tanácsadás mellett részt vettek adatbázis-építésben, illetve közösségi média alapú kampányszervezésben is.

Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője az Origónak adott interjújában többek között arról beszélt, hogy ugyan a magyarok nem engedték, hogy külföldről megbuktassák a nemzeti kormányt, mégis rendkívül súlyos a mostani eset. A szakértő szerint kiderült, hogy az amerikai demokrata körök semmibe veszik Magyarország szuverenitását, és már-már korlátokat nem ismerve a magyarok helyett akarják eldönteni, hogy ki kerüljön kormányra Magyarországon. Az eset rávilágít arra is, hogy a magyar baloldal a hatalom megszerzése érdekében néhány milliárd forintért cserébe bármikor hajlandó feladni Magyarország önállóságát.

Fotó: MTI/Beliczay László

Korányi Dávid ebben az ügyben is rendkívül fontos figura, hiszen éppen ő irányította az Action for Democracyt, vagyis azt a szervezetet, amely a pénzek leosztásáért, a baloldalhoz történő eljutásért volt felelős. A nyomokat viszont a lebukás után hamar elkezdték eltüntetni, ami valójában csak még több bizonyítékot szolgáltat az ügyben.

Gyurcsány-fiókából lett Soros-helytartó irányította a guruló dollárok elosztását

Korányi Dávid sokak számára Karácsony Gergely tanácsadójaként vált ismerté azonban már korábban is ezer szálon volt köthető a baloldalhoz. Nemrég például az derült ki, hogy egy időben dolgozott a hírhedt amerikai baloldali Johns Hopkins Egyetem washingtoni Nemzetközi Tanulmányok Intézetében többek között Bajnai Gordon egykori miniszterelnökkel.

Karrierje viszont már sokkal korábban, 1999-ben kezdődött, akkoriban a GKI gazdaságkutató elemzőjeként dolgozott. Az éles váltás 2002 és 2004 között történt, ekkor kapcsolódott be ugyanis a baloldali politikába: az MSZP frakciója mellett gazdasági, külügyi és európai integrációs területen dolgozott. A pályafutása gyorsan ívelt felfelé, 2007-től már munkacsoportot vezetett a párton belül, platformot alapított, aminek az elnökségi tagjai is lett.

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Korányi nem sokkal később pedig Bajnai Gordon miniszterelnöki főtanácsadója, majd kül- és biztonságpolitikáért felelős szakállamtitkára lett. Jól példázza kettőjük szoros kapcsolatát, hogy 2009-ben a rendkívül előkelő 16. helyen szerepelt a szocialisták listáján.

Korányi viszont nemcsak a baloldalhoz kötődik szorosan, hanem Soros Györgyhöz is, de még inkább a Soros-pénzekhez. Feltűnő, hogy amint munkahelyet vált, oda özönleni kezd az amerikai spekuláns pénze. Míg például Karácsony Gergely tanácsadójaként dolgozott, Budapest egymillió eurót kapott a koronavírus-járvány alatt.

A tanácsadói állása viszont csak névlegesen volt az, valójában tartótisztként rendelték a gyakran nagyokat hibázó, folyamatosan kínos helyzetekbe keveredő polgármester mellé. Mindezt bizonyítja az is, hogy hiába a főváros kapta a pénzt, arról, hogy azt mire költik, teljes mértékben ő maga döntött, ráadásul ezzel még büszkélkedett is.

"Azt már mi mondtuk meg, hogy mire van leginkább szükségünk" - mondta.

Szórólapokra, plakátokra és hirdetésekre is jutott a guruló dollárokból

Október közepén már rengeteg bizonyíték volt arra, hogy az Amerikában létrehozott Action for Democracy nevű szervezeten keresztül Márki-Zay Péter mozgalmának juttatott 1,8 milliárd forintot a baloldal a kampányra költötte el, annak ellenére is, hogy mindez súlyosan sérti a magyar törvényeket, hiszen a pártok külföldi finanszírozása nem megengedett. Az meg egyenesen példátlan, hogy egy párt majdnem teljes kampányát külföldi pénzekből finanszírozzák, hiszen ez egyben azt is jelenti, hogy az adott párt ennek a külföldi támogatónak az érdekeit fogja szolgálni.

Azonban nemcsak saját kampányát igazgatta Márki-Zay az óriási összegekből, hiszen a guruló dollárok minden bizonnyal bekerültek az összbaloldali kampányba is. Ezt misem bizonyítja jobban, mint az, hogy a kampányanyagokon – óriásplakátokon, szórólapokon, digitális megjelenéseken, fórummeghívókon – az összes párt mellett Márki-Zay szervezetét is feltüntették.

Fotó: jozsefvaros.hu

Nemcsak Magyarországon kampányolt a baloldal amerikai pénzből, hanem külföldön is. A londoni King's Cross állomáson és a Borough High Streeten is megjelentek óriásplakátok, amelyeken Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet népszerűsítették.

Rotyis Bálint szerint Márki-Zay Péter és köre már-már büszkén vállalja, hogy engedtek a külföldi befolyásnak és minden dollárt szívesen elköltenek. Hozzátette, hogy ennek a körnek nem okoz erkölcsi, illetve morális problémát az, ha valaki másnak, akár egy külföldi érdekcsoportnak a pénzét el lehet fogadni és el lehet költeni.

Úgy tűnik viszont, hogy Márki-Zay Péterhez az elképesztően nagy választási bukás ellenére még mindig érkeznek amerikai pénzek. Ugyanis gyanús, hogy Gyurcsány Ferenc bukott jelöltje továbbra is rengeteg pénzt költ el a közösségi médiában hirdetésekre. Nagyon aktív például a Márki-Zay által elindított frisshírek.hu oldal, amely magát független-objektívnek vallja, de mint tudjuk, a baloldalon ezt a jelzőt használják a Soros-féle propagandalapok.

Még nyilvánvalóbbá válik minden, ha összehasonlítjuk a frisshírek.hu-t, a Gyurcsány-párthoz köthető ezalényeg.hu modelljével, hiszen szembetűnő hasonlóságok láthatóak.

Ez egyáltalán nem meglepő annak a fényében, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon Gyurcsányék internetes kampányát Bajnai Gordon datadatos csapata segítette. Ennek fényében még erősebb a gyanú, hogy Márki-Zay továbbra is kapja a guruló dollárokat azért, hogy felépíthessen egy baloldali, kormányellenes médiabirodalmat.

Gyomorbaj? Sietve hágta át a létező összes szabályt a 10-es út fenegyereke
A sofőr ámokfutását egy fedélzeti kamera rögzítette.
Meghan Markle-nek megtiltották, hogy szakemberhez forduljon
Korábban sokkolta a közvéleményt, mikor öngyilkos gondolatairól beszélt, most elmondta, miért tette. 
Különös fotók készültek a Mecsekben, több méteresre nőttek az óriási árnyak
A látvány leírhatatlan.
Börtönre ítélték Lagzi Lajcsit
Nem ússza meg a börtönt Galambos Lajos! Az ország trombitása hét éven át bizonygatta az igazát, de hiába. A zenész m...
Rekordot dönt Demjén Ferenc
Rekordot dönt a 75 éves rocklegenda! Demjén Ferenc az egyetlen olyan magyar előadó, aki huszonötödszörre tölti meg a...
Szinte összeroppant Pataky Attila, egy pillanat alatt változott meg élete
A diagnózis után aztán szerinte csoda történt vele.
Galambos Lajcsi a börtönbüntetésről, szerinte a játszmának még nincs vége
Először állt kamera elé az ítélet kihirdetése után. A legjobb esetben is további 14 hónapot kellene a rácsok mögött ...
Halállal végződött a buli, kést ragadott a 60 éves miskolci férfi
A helyszínen elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy kazincbarcikai hétvégi házban halálra szúrta ismerősét.
Kizuhant egy 13 éves fiú az egyik egri iskola emeleti ablakán
Kiesett az iskola ablakán, hat métert zuhant egy 13 éves fiú Egerben. Az eset még csütörtökön történt, a Tények pént...
Bajba került egy 1 és egy 5 éves gyerek a fővárosban, rendőrök siettek
A budapesti rendőrök egy 1 és egy 5 éves gyermeket, valamint azok szomszédját kísérték le egy XV. kerületi lakásból.
Ezt üzente Pelé a negyeddöntőben elbukó Neymarnak
Ilyen még soha nem fordult elő a TV2 műsorában, Kasza Tibi is megdöbbent
Jut dollár a baloldali propagandasajtónak, nemcsak a pártoknak
Magyarországon is tarol a világ egyik legnépszerűbb ingyenes játéka
Gyilkosság történt Kazincbarcikán