Brutális, 58 szúrással mészárolta le az idős, monori férfit, egy apróság buktatta le

58 szúrással, illetve vágással végzett 73 éves áldozatával tavaly a 21 éves gyanúsított Monoron. A Pest megyei nyomozók most vádemelési javaslattal továbbították az ügy iratait az ügyészségnek.

2022. szeptember 23. 08:17

Lánya talált rá még 2021. május 30-án este az idős apja holttestére. Először csak a rengeteg vért látta, majd a spejzbe lépve szembesült halott édesapja látványával. A monori utcát rövid idő alatt rendőri egységek lepték el.

A helyszíni intézkedések még javában tartottak, amikor néhány órával később a rendőrök már gyanították, kit kell elszámoltatniuk. Az akkor 20 éves K. Róbertet azonban hiába keresték minden lehetséges címen - elfogatóparancsot adtak ki ellene – közölte a rendőrség.

Kiégett izzó

Kifejtve, hogy miközben visszatérően ellenőrizték rokonait, ismerőseit, június elsején 2 óra 20 perckor egy monori járőr jelentette: elfogta. A 4-es főúton egy távolsági fényszóróját lekapcsoló járművet vett észre szemből, amelynek egyik izzója nem működött. Megállította, igazoltatta a sofőrt, majd felismerte az anyósülésen utazó K. Róbertet.


Az előállított férfit kihallgatták, beismerő vallomást tett. Azt állította, 2021. május 29-én délután összeveszett az idős férfivel, aki rátámadt, ő csak védekezésképp szúrta meg többször egy sniccerrel. Áldozata testét bevonszolta a spejzbe, újságpapírokat, és szemeteszsákot dobált rá, majd hozzátette: „bepánikoltam és menekültem onnan, aztán elvittem az autóját” - előtte azért magához vette a sértett mobiltelefonját és tárcáját, majd bezárta a bejárati-, és a teraszajtót.

Vérrel borított ruháját a közeli erdőben elégette, ahogy a nyugdíjas kocsiját is ott hagyta összetörve és egész éjszaka - otthonát elkerülve bolyongott.

Össze-vissza kaszabolt

A kirendelt igazságügyi orvosszakértő a támadáskor aktívan védekező áldozat testén 58 szúrt, illetve vágott sérülést talált: hármat az arc bal oldalán, ötöt az arc jobb oldalán; a nyak felső, illetve alsó harmadában 2-2-t; a nyak középső harmadában 7-t; a nyak hátsó felszínén 12-t; a bal vállon, illetve alkaron egyet-egyet; a bal kézen 3-t; a jobb vállon 7-t; a jobb felkaron 8-t; a jobb kézen 4-t; a mellkason kettőt, a háton pedig egyet – részletezte a rendőrség.

A nyaki vágások átmetszették a pajzsporcot, a gégeporcot, a nyaki izmokat, a bal oldali nyaki visszeret, valamint kisebb verőérágakat. A szakértő megállapította, hogy az idős férfi halálát a nyaki verő- és visszérsérüléshez társult vérvesztéses sokk, valamint a légembolizáció okozta szívmegállás okozta.


Az áldozat tárcájában talált bankkártyával K. Róbert ismerőse, a 31 éves K. Dávid kétszer próbált leemelni 100 ezer forintot, ám a hibás kód miatt a tranzakciók meghiúsultak. K. Dávidot csalás kísérlete bűntettével gyanúsították meg.

A rendőrök a letartóztatásban lévő K. Róberttel szemben a különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás bűntettének, valamint csalás kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Fotók: MTI/Mihádák Zoltán, police.hu

Újabb botrány Johnny Depp körül
Az ismert színészt most testőrei vádolták meg azzal, hogy illegális anyagok szállítására kötelezte őket.
Fapados szexjárat: A levegőben kívánta meg utastársát
A 35 éves férfi előbb alaposan megfogdosta, majd a mosdóba akarta rángatni a mellette ülő nőt.
Kiderült, miért léphetett vonat elé a kislány Gyürén, a nagyapa is tehetetlen volt
Iskolai zaklatások miatt próbálhatott végett vetni életének egy 11 éves kislány Gyürén - írja a Bors.
Hamarosan útjára indul az Ázsia Expressz új évada
Október 10-én harmadik évadával tér vissza a TV2 népszerű kalandreality-je az Ázsia Expressz.
Horror Tázláron: Elszabadult kutya harapta le egy biciklis kezét
A nőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
Művészi vénájukat mutatták meg a fiúk, de eljárás lett a vége
Tetten érték azokat a fiatalokat, akik Miskolcon több közterületi tárgyat festékszóróval lefújtak.
Tények Plusz adás, 2022. szeptember 27., kedd
FELFOGHATATLAN - Elbújt a sínek melletti kukoricásban és a vonatot várta, majd a sínekre lépett. A 11 éves kislány s...
Még idén bemutatják a III. Károlyt ábrázoló bankjegyeket
Várhatóan két év múlva kerülnek forgalomba.
Tények teljes adás, 2022. szeptember 27., kedd
TÖMEGBALESET - A vétlen sofőr halt meg egy brutális balesetben Körösladánynál. Három kisteherautó ütközött, munkások...
Nem sikerült a terv, apja után önmagát is lelőtte a lány
Egy 12 éves texasi lány egy "gyilkossági összeesküvés" részeként hajtotta végre a merényletet.