Arti Syal – üzletasszony és filantropista

Arti Syal, az indiai származású üzletasszony néhány éve költözött Budapestre, nem csak azért, hogy otthona legyen, hanem az Európai Unión belüli üzleti törekvéseinek is kapuja legyen.

Miközben egy rendkívül sikeres vállalkozást épített fel magának, érezte a vágyat, hogy segítse az indiai és európai vállalkozókat abban, hogy mindkét oldalon kihasználják a piacon elérhető erősségeket. Ezirányú erőfeszítéseinek gyümölcsöztetése érdekében összegyűjtötte a hasonló gondolkodású indiai és magyar barátok csoportját, és megalakította az Indo-European Business Councilt, a hasonló gondolkodású szakemberek egyesületét, amely mindkét oldalon a Kereskedelmet és a Kultúrát népszerűsíti.

Miközben fáradhatatlanul dolgozott a Kereskedelem és Kultúra előmozdításán, késztetése volt arra, hogy segítse a hátrányos helyzetűeket. Mivel régóta adakozó volt, elméjében mélyen bevésődött a társadalomba való visszatérés gondolata. Így létrehozta a ¨We Care International¨ nevű informális csoportot, és  6-12 éves kor közötti kritikus állapotú (többnyire súlyos születési rendellenességgel rendelkező) gyermekeknek segített, miközben igyekezett életüket a lehető legkényelmesebbé tenni és szponzorálni a kezelésüket Indiában az indiai Rotary klubok támogatásával.


"Women Empowerment¨
témája történetesen rendkívül közel áll a szívéhez, több női szervezethez csatlakozott, és megalakította saját informális csoportját is a ¨Expat Women in Hungary¨, amelynek köre folyamatosan bővül. Ennek a csoportnak a tagjai rendszeresen találkoznak a budapesti Marriot Hotelben, ebbe a csoportba minden nemzetiségű külföldi nő jelentkezhet. Több magyar nő is érdeklődött a csoporthoz való csatlakozás iránt, és tárt karokkal fogadták őket. A csoport hasonló gondolkodású nőkből áll az élet minden területéről, legyenek azok szakemberek vagy háziasszonyok a világ minden tájáról. A nőknek ez az erős gyülekezete összefogna az Indo European Business Council szabályozási köre alatt, hogy ne csak a társadalmi jólétet mozdítsa elő egymás között, hanem széleskörűen dolgozzon a társadalom hátrányos helyzetű rétegeinek szociális enyhítésén.


Az Indo European Business Council a fentieken túlmenően kiemelten törekszik arra, hogy segítse a Magyarországon és Európa többi részén élő kisvállalkozásokat, amelyek rendkívül szűkös hatókörük miatt küzdenek és talán végleg elpusztulnak. Hiszen rendkívül kis piaci szférában tevékenykednek, ami korlátozza az üzletet és a növekedést. Arti azt tervezi, hogy szorosan együttműködik ezekkel a kisvállalkozásokkal és lehetőséget teremt számukra, nem csak a hazai fronton. Egy szervezett platformon keresztül is igyekszik ezt elérni.

A múltban Arti nagyon széles körben részt vett a ¨Skill India Mission¨ kezdeményezésben, amelyet India kormánya indított el a vidéki fiatalok készségeinek fejlesztésére és a foglalkoztathatóság javítására.

2023. március 27. 12:21
Rengeteg fotelszakértőt szült Suhajda Szilárd tragédiája, Pintér László üzent a bírálóknak
A hegymászó szakújságíró a hétfői Mokkában világossá tette, először tájékozódniuk kellene azoknak, akik Suhajda Szil...
Karóval szétverte, majd megfojtotta a terhes nőt a nyírkátai rém - videóval
A 34 éves asszony a férfi kisbabájával volt állapotos. A gyilkos a felismerhetetlenségig szétverte az áldozat fejét.
Méteres lángokkal égett egy kocsi a 8-as főúton, durva videó érkezett
Az utasok mindenüket hátrahagyva menekültek.
Izomautóval ölt egy részeg fiatal nő Kiskunhalasnál - videóval
Többször is próbálták újraéleszteni a férfit, de nem sikerült.
Csontokat találtak a veszprémi patak medrében - Fotók
Kirándulók bukkantak a csontvázra Veszprémben.
Mi is szoktunk veszekedni!
Akár veszélyes is lehet egy párkapcsolatra, ha a szerelmeseknek még a munkahelye is azonos. Nem minden párnak való u...
Figyelem, ki ismeri?
Ki ő, ki ismeri? Teszik fel a kérdéseket egymásnak az emberek. A közösségi médiában is futótűzként terjedt a hír az ...
6 évig élt együtt anyja holttestével, hogy havonta felvehesse a nyugdíját
Eljárás indult a férfi ellen.
A király él!
A fiatalok is tele torokból éneklik a Király számait, amik most reneszánszukat élik. Zámbó Jimmy nimbuszát testvérei...
Kitört a kommentháború
Kitört a kommentháború a magyar hegymászó tragikus halálával kapcsolatban. Mindez azután történt, hogy feladta Suhaj...
Mindössze 17 évesen világbajnok lett Márton Luana
Szijjártó Péter: Magyarország a nyugat-balkáni békében érdekelt
Ezért halhatott meg Suhajda Szilárd a Mount Everesten
A Fradi női csapata is útban van a bajnoki cím felé
Egyre inkább eldurvul a vita Zámbó Krisztián és Peter Srámek között