A koronavírus árváit segítő Regőczi Alapítványnak gyűjt a Jónak lenni jó! kampány

A koronavírus árváinak segítésére létrehozott Regőczi Alapítvány munkáját támogatja az idén a 10. alkalommal megrendezendő, jubileumi Jónak lenni jó! jótékonysági kampány.

2021. november 06. 14:56

Az idén létrehozott Regőczi Alapítvány célja, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván maradt gyermekek számára - hangzott el a Regőczi Alapítvány és az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányának szombati sajtótájékoztatóján.

Áder János köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója kiemelte: az elmúlt hónapokban a legnagyobb körültekintés és a védekezés ellenére is sok családban történtek tragédiák, nagyon sok gyermek lett árva. "Ezért alapítottuk meg a Regőczi Alapítványt, hogy segítsünk nekik" - mondta.

A köztársasági elnök köszönetet mondott a közszolgálati televíziónak, hogy a jubileumi műsorban gyűjtött adományokat az alapítványnak ajánlják fel, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívónak és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai kardvívónak, hogy a Regőczi Alapítvány és a Covid-árvák ügye mellé állt, és a Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsor jószolgálati nagykövete lesz.


Áder János elmondta: hagyomány, hogy a feleségével együtt minden évben felajánlanak egy tárgyat a műsor árverésére. Az idén ez egy ezüsttál, amelyet Egyiptom elnökétől a közelmúltban, magyarországi látogatása alkalmával kapott.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte: az egész ország megmozdult, sokan támogatták az alapítvány munkáját.

Elmondta: az alapítvány eddig 932 gyermekkel vette fel a kapcsolatot, közülük 629 gyermeket már támogattak. Ebben az évben egyszeri nagyobb összeget utaltak át, a következő évtől bevezetik a havi támogatások rendszerét. Eddig 140 millió forintot osztottak szét a gyermekek között, további 85 gyermek esetében már pozitív döntés született, további 11 millió 800 ezer forintot fognak szétosztani.

Kiemelte: arra törekednek, hogy a leginkább rászorulókhoz jusson el a támogatás, hogy a pénzt igazságosan tudják elosztani.

Kitért arra is, hogy országjáró körutat szerveztek, ahol találkoznak a kormányhivatalok, önkormányzatok munkatársaival, vezetőivel, a családvédelmi, gyermekjóléti központ munkatársaival és a karitatív szervezetek képviselőivel, akik szintén azért dolgoznak, hogy a rászoruló gyermekek sorsát egyengessék. Hangsúlyozta: az alapítványnak össze kell fognia velük, azért, hogy hatékonyan segíthessen.


Herczegh Anita elmondta: felkeresett családokat, ahol az egyik, vagy mindkét szülő elhunyt az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség következtében.

Felkavaróak ezek a látogatások, azonban kivétel nélkül mindenki hangsúlyozta, hogy a környezetétől nagyon sok segítséget kapott - mondta, hozzátéve: mindenki arról számolt be, milyen jó érzés megélni, hogy nem engedik el a kezüket. Ez hatalmas erőt ad számukra, és a bennük lévő erőt is megmozdítja, hogy érzik, nincsenek egyedül - fogalmazott a köztársasági elnök felesége, s kiemelte, hogy az alapítvány is ezt a biztonságot szeretné nyújtani nekik. "Adja ég, hogy ne legyen több Covid-árva" - zárta szavait Herczegh Anita.

Mint elhangzott, a közmédia jótékonysági kampánya és egésznapos műsorfolyama immár tíz éve áll a közjó szolgálatában. A Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett kezdeményezésnek 2014-ben Ferenc pápa apostoli áldását küldte.

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a Jónak lenni jó! projektvezetője felidézte, hogy az elmúlt kilenc alkalommal hatalmas összefogás született a jótékonysági kampányban. Kiemelte, hogy a magyar sportolók, művészek, színészek mellett a világ különböző pontjairól olyan hírességeket is megnyertek az általuk felkarolt ügyeknek, mint Bud Spencer, Jean-Paul Belmondo, Lewis Hamilton, Ennio Morricone, Plácido Domingo és José Carreras.

 

Siklósi Beatrix az MTI-nek elmondta: az elmúlt kilenc évben 1,7 milliárd forint értékben érkezett felajánlás a Jónak lenni jó! kampányban.

A sajtótájékoztatón a Kossuth Rádió vezetője hangsúlyozta: a közszolgálat egyik kiemelt feladata a figyelemfelhívás, az edukáció, az ismeretterjesztés. A műsorban készített interjúknak vagy kisfilmeknek köszönhetően a nézők sok mindent megtudhatnak egy-egy olyan világról, amelyet kevéssé ismernek.

Mint mondta, a következő másfélhónapos időszak arról szól, hogy a Regőczi Alapítványt megismertessék a nézőkkel, és felhívják a figyelmet arra, hogy ezúttal a Covid-árvákat segíthetik adományaikkal. December 19-én egésznapos műsorfolyammal készülnek, s a nézők a közmédia valamennyi csatornáján találkozhatnak a kezdeményezéssel.

Siklósi Beatrix kiemelte: várják az ismert emberek felajánlását egyedi tárgyaikról. Ezeket a műsor honlapján, a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon teszik megvásárolhatóvá az érdeklődők számára. A 1357-es adományvonal szombattól él: ezt a számot tárcsázva, vagy a számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koronavírus árváiért létrehozott Regőczi Alapítvány munkáját.

 

Az eseményen Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó az árverésre a 1993-ban Essenben, csapatban elnyert világbajnoki aranyérmét ajánlotta fel. Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó pedig felajánlotta azt a sisakot, amelyben a tokiói olimpián vívott, és hozzásegítette őt harmadik aranyérméhez. Mint mondta, reméli, hogy az ebből befolyt támogatás egy Covid-árvát is tud majd segíteni a további életútján.

MTI/A fotók: MTI/Máthé Zoltán

Orbán: meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet
Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a...
Tóth Andi és Andrei Mangra kéz a kézben sétálgattak
A Dancing with the Stars második évadának győztes párja, Andi és Andrei a Budapest Fashion Weeken jelentek meg együt...
Machetével támadt a diákjaival utazó tanárra az agresszív férfi
Az általános iskolai tanár diákjaival szállt fel az egyik budapesti villamosra, amikor a férfi belekötött az egyik f...
Újabb életveszélyes büntetőfékezőt vett fel egy autós
A fedélzeti kamera rögzítette, ahogy büntetőfékezett a felelőtlen autós.
Legkevesebb félmillió ember életét menthette meg az oltás Európában
Csak Európában legkevesebb félmillió ember életét menthette meg a koronavírus elleni oltás - írta csütörtökön ismert...
Megindító John Travolta köszönetet mondó videóüzenete
Csodálatos módját választotta a világsztár a köszönet-nyilvánításnak. Egy családi videó-összeállítással köszöntötte ...
Otthon lábadozik Torgyán özvegye
Alaposan ráijesztett a szeretteire néhány héttel ezelőtt Torgyán József özvegye. Cseh Máriát mentővel kellett kórház...
50 felett is bomba formában van
Az én gyönyörű kolléganőm, Barta Sylvia 50 felett is hihetetlen bomba formában van. A csinos időjárás-jelentőnk titk...
Csecsemőként fogadták örökbe lányukat
Mindene remegett Miklósa Erikának, amikor 2015-ben valóra vált az álma: ő és férje örökbefogadó szülők lettek. Bíbor...
Megjelent az új dél-afrikai vírusvariáns Európában
Belgiumban kimutatták a koronavírus új, a Dél-afrikai Köztársaságban felfedezett variánsát, ami miatt a belga kormán...