július
15.
Henrik, Roland
EUR: 353.84
USD: 312.88
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Belföld

Új nemzeti légitársaság: nehéz lesz hazacsábítani a magyar pilótákat
2016. február 10. 8:31

Új nemzeti légitársaság: nehéz lesz hazacsábítani a magyar pilótákat

Demeter Csaba, a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének elnöke szerint több nehézséggel is szembe kell majd néznie a befektetőknek.

Négy évvel a MALÉV csődje és megszűnése után egy új nemzeti légitársaság alapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője Budapesten. Arról is szó esett, hogy az orosz cég gépekkel, illetve pénzzel is támogatná a leendő nemzeti társaság indulását.

A szakértő azt mondta a szerda reggeli Mokkában, hogy ez még egy nagyon távlati elképzelés, ugyanis csak egyetlen tárgyalásról beszélünk. Demeter szerint a felajánlott gépekkel is gond lehet, hisz előfordulhat, hogy a jelenlegi piaci rendszerbe nem férnek bele a Szuhoj gépek, hisz rengeteg a versenytárs, és ezeknek a gépeknek nincs túl sok üzemeltetési tapasztalata. A Szuhojokról nincs túl sok információ, ám az tudható, hogy csupán százfős a repülők utastere.

Az első információk szerint 6-7 géppel kezdené meg a munkát a társaság, ami a szakértő szerint akár elég is lehet a légitársaság beindításához. Ám a regionális, vagyis az ilyen kicsi gépek kapcsán érdemesebb lenne az alapítóknak hosszútávon gondolkozni. Vagyis abban, hogy ezek a kis gépek melyik nagyobb légitársaság gépeit tudják megtölteni majd jövőben, hisz ez gyakorlatilag egy kiszolgáló társaság lenne. Demeter szerint 20-30 milliárd forint kezdőtőke szükséges egy ilyen társaság elindításához, bár a gépek áráról vagy a lízingdíjakról nem lehet tudni semmit.

Demeter szerint több év kell ahhoz, hogy elinduljon a nemzeti légitársaság, ugyanis rengeteg előkészület szükséges még, ha nem szeretnének a MALÉV sorsára jutni. A szakértő azt mondja, hogy további nehézségeket okozhat az is, hogy a MALÉV csődjekor szinte az összes pilóta külföldön kezdett el dolgozni, és őket nehéz lesz hazacsábítani, főleg ilyen kis létszámú gépekhez.
Mások ezeket is megnézték


Budapest belföld légitársaság malév szuhoj nemzeti

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Féltékenységből ölhette meg barátját
Féltékenységből ölhette meg egyik ismerősét egy 55 éves férfi a napokban Rózsahegyen, Szlovákiában. A szomszédok éjjel...

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal