július
6.
Csaba
EUR: 351.17
USD: 312.6
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Külföld

Tiszteletes asszony leckéztette meg Trumpot
2016. január 25. 10:51


Donald Trump, az amerikai republikánusok jelenleg legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa komoly erőfeszítéseket tesz a vallásos jobboldal megnyeréséért. Iowai kampánykörútján vasárnap el is ment egy istentiszteletre, amelyen mindazonáltal - amerikai sajtókommentárok szerint - kis leckét kapott.

Az iowai Muscatine városkában kampányolva Trump - miután kampányszakemberei gondosan értesítették a sajtót -, elment a helyi presbiteriánus templom istentiszteletére. Prédikációjában azonban a tiszteletes nem egy utalást tett Trumpra, aki újabban gyakran hangoztatja, hogy ő is ennek a protestáns felekezetnek a tagja.

A szertartáson gyermekkórus énekelt s felolvasásokat tartottak, mielőtt Pamela Saturnia tiszteletes asszony elmondta a prédikációt. Az egyik felolvasó az alázat fontosságáról beszélt, s a többi között így fogalmazott: ˝El tudod képzelni, hogy a szem így szól a kézhez: nincs rád szükségem? Vagy hogy a fej rárivall a lábra: ki vagy rúgva, a munkád nem kell többé?˝

Az elmélkedés mindenki számára érthető utalás Trump pár évvel ezelőtti tévés valóságshowjára, amelynek a címe is az volt, hogy Ki vagy rúgva, s amelyben Trump műsorvezetőként ezzel a mondattal rivallt rá a résztvevőkre.

Prédikációjában aztán a tiszteletes asszony több olyan utalást tett, amelyek a választási kampány egyes témáira is értelmezhetők.

Jézus ma azt tanítja nekünk, hogy eljött azokért, akik az egyházon kívül vannak, akiket a legkevésbé szeretnek, akiket a leginkább diszkriminálnak, akikről a legjobban megfeledkezünk a mi közösségünkben és a mi világunkban is

- fogalmazott Pamela Saturnia, és megnevezte a szíriai menekülteket, valamint a mexikói bevándorlókat is. Trump korábban nemegyszer amellett foglalt állást, hogy valamennyi szíriai menekült előtt le kell zárni az amerikai határokat, és deportálni kellene az Egyesült Államokból az ott élő, mintegy tizenegy milliónyi illegális bevándorlót.

Trump megjelenése az istentiszteleten egyértelműen a vallásos jobboldal szavazóinak meghódítására irányult, pártbéli legnagyobb riválisa, Ted Cruz texasi szenátor ugyanis a vallásos jobboldal s az evangéliumi keresztények támogatottja. Donald Trump most ezt a választói réteget igyekszik megcélozni, s az elmúlt hetekben több gesztust is próbált tenni. Igaz, nem mindegyik volt sikeres. A napokban például a virginai Liberty Egyetemre (az evangéliumi keresztények egyik legfontosabb egyetemére) látogatott el, s ottani beszédében ˝két korintusiról˝ értekezett, akik levelet írtak; ahelyett, hogy a korintusiakhoz írt második levélről beszélt volna. (Az Újszövetség szerint a leveleket Pál apostol írta a korintusiakhoz, azaz a korintusbéliekhez.) Az elnökjelöltséget ambicionáló Trump azóta élcelődések és kritikák kereszttüzében áll.
Mások ezeket is megnézték


Washington külföld donald trump tiszteletes prédikáció

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Küszöbön a vírus második hulláma
Ijesztő hírek érkeznek Kínából, Pekingből. Eszerint egy piacon ismét fertőz a koronavírus, a fővárostól nem messze lezártak...

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal