február
26.
Edina
EUR: 337.21
USD: 310.76
Kövessen minket!
Bejelentkezés

Politika

Gyurcsányt másolhatja Vona Gábor
2016. december 13. 20:44


Megdöbbentő a hasonlóság, Gyurcsány és Vona között! Legalábbis ezt állítja a szakértő, az egyetemi docens. Szerinte a Jobbik elnöke elkezdte utánozni az egykori miniszterelnököt, ugyanúgy gesztikulál, hasonlóan hangsúlyoz, olyan, mintha ugyanaz lenne a beszédtanáruk. Egymásra találtak!" - állítja Gurcsány Ferencről és Vona Gáborról a Civil Összefogás Fórum legújabb bohócos plakátja. Korábban ugyanis sem a Demokratikus Koalíció sem a Jobbik nem szavazta meg a kényszerbetelepítés ellen szóló hetedik alaptörvény-módosítást.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint ezzel tulajdonképpen közös politikai platformra került a Jobbik és a DK.

„Európai Uniós szinten is tapasztalható tendencia, hogy a szélsőségek összeérnek jobb és bal oldalon” – mondta Lomnici Zoltán. Olyannyira, hogy a jobbik elnökének a kommunikációja, retorikája és a gesztusai is egyre inkább hasonlítnak Gyucsán Ferencéhez. Perlaky Papp József, a Metropolitan egyetem docense szerint a jobbikos politikus retorikája, beszédstílusa az utóbbi időben nagyon megváltozott. Egyre jobban hasonlít Gyurcsány Ferencéhez, főleg akkor, amikor a követőihez beszél. Vona Gábor a beszédeiben korábban inkább visszafogott volt és rövid mondatokat használt.

Perlaky Papp József, kommunikációs szakértő szerint a változás az év első felében vált nyilvánvalóvá, akkor látszott először, hogy a korábban szinte mozdulatlanul álló Vona Gábor Gyurcsány Ferencéhez hasonló hatalmas gesztusokkal kezdte kísérni a beszédét. A gesztikuláció mellett Vona Gábor hangszíne, beszédsílusa is megváltozott. A beszédei felfokozottabb hangvéletűek lettek, és sokkal több hatásszünetet is tart. Sőt már a stúdióbeszélgetések alatt is egyre többet mosolyog. A szakértő szerint nem véletlenül.

„Az, hogy Vona Gábor az ATV-ben ilyen könnyeden, kedvesen mosolyog, az azért az utóbbi időnek a következménye. Egy jobboldali politikus, ha eddig az ATV-ben megjelent, azért mindig megszorongatták. Mindig nehéz helyzetbe került, Vona Gábor láthatóan nem kerül nehéz helyzetbe az ATV-ben.” – hangsúlyozta Perlaky Papp József, aki szerint ez valószínűleg a stratégiaváltás része, ugyanis egyelőre még Vonának és a Jobbiknak szüksége van a baloldalra.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint is a változás, és a baloldalhoz egyre jobban való hasonulás nem véletlen. Egy kicsit olyan, mintha a két oldal egymást segítené.

„Azt is látjuk, hogy korábban olyan, a Jobbikot kifejezetten támadó balliberális médiumok sietnek a Jobbik, vagy annak elnökének a segítségére, amely szintén magyarázhatja ezt a fajta pálfordulást.” - hangsúlyozta Lomnici.

A szakértő szerint Vona Gábor jelenleg a helyét keresi. Azokkal kedves, akiket korábban támadott, de azért a megmutatja, hogy valójában a radikális vonalat még mindig nem adta fel, még ha azt is mutatja, hogy elindult a néppártiasodás útján.
Mások ezeket is megnézték

Még több videó és cikkbelföld politika

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.
További hírekMŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal