október
29.
Nárcisz
EUR: 367.04
USD: 312.4
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Politika

Orbán: eljött az idő, hogy szövetségeseket gyűjtsünk
2016. március 15. 11:31

Orbán: eljött az idő, hogy szövetségeseket gyűjtsünk
FORRÁS: MTI/Kovács Tamás

A mai magyar életet az 1848-as és az 1956-os forradalom szellemi örökösei és leszármazottai rendezték be - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Magyar Nemzeti Múzeumnál az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen. A miniszterelnök hosszasan beszélt a migráns-helyzetről, és Brüsszelről is.

Az 1848-as, 1956-as ˝forradalmi hagyomány szívverése mozgatja és irányítja ma is a nemzet politikai, gazdasági és szellemi életét˝ - fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor külön köszöntötte a Budapestre érkezett lengyeleket, azt üzenve, hogy ˝miként ezeréves közös történelmünk során mindig, most is mellettetek állunk a küzdelemben, amelyet hazátok szabadságáért és függetlenségéért vívtok˝. ˝Veletek együtt üzenjük Brüsszelnek: több tiszteletet a lengyeleknek!˝ - mondta.

Orbán azt is mondta: ˝Európa nem szabad, mert a szabadság az igazság kimondásával kezdődik. Ma Európában tilos kimondani az igazságot.˝ Hozzátette: Tilos kimondani, hogy ma nem menekültek érkeznek, hanem népvándorlás fenyegeti Európát. Tilos kimondani, hogy a bevándorlás terrort hoz az országainkba. Tilos kimondani, hogy a korábban érkezettek beilleszkedés helyett már saját, külön bejáratú világot építettek maguknak, saját törvényekkel, melyek szétfeszítik a több évezredes európai értékeket.

˝Tilos kimondani, hogy Brüsszelben ma azon mesterkednek, hogy minél gyorsabb ide szállítsák és betelepítsék közénk az idegeneket.˝

Ma a világsajtó torkolattüzei, a megbélyegzés, a fenyegetés és a zsarolás is elegendő. Elegendő volt eddig. Európa népei mostanra talán megértették, a jövőjük forog kockán – mondta.

Állítólag kirekesztőek és ellenségesek vagyunk. Pedig aki új családtagként, szövetségesként, vagy életéért futó jövevényként érkezett, beengedtük. Aki erőszakkal, akaratunk ellenére jött, az mindig ellenállásba ütközött. Először csak néhány száz betelepítettről van szó, de egy európai vezető se tudja garantálni, hogy nem lesz-e belőle több tízezer. Nem hagyhatjuk, hogy Brüsszel a törvények fölé helyezze magát. Nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg nekünk, kivel éljünk együtt, kivel osszuk meg az országunkat.

Eljött az idő, hogy szövetségeseket gyűjtsünk – mondta Orbán Viktor.
Mások ezeket is megnézték


Budapest politika március 15 Orbán Viktor

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal