augusztus
7.
Ibolya
EUR: 346.38
USD: 292.45
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Politika

Merkel: Németország jelentősen hozzájárul a terrorizmus elleni harchoz
2016. január 1. 7:34

Merkel: Németország jelentősen hozzájárul a terrorizmus elleni harchoz
FORRÁS: flickr.com

Németország jelentősen hozzájárul a terrorizmus elleni harchoz, katonái életükkel és testükkel védik az ország értékeit, biztonságát és szabadságát - mondta Angela Merkel.

A német kancellár újévi köszöntőjét csütörtökön este sugározta a ZDF országos közszolgálati televízió. Merkel beszéde lényegi elemeiben megegyezett azzal, amit a kancellári hivatal előzetesen ismertetett. Merkel emlékeztetett arra, hogy a németeket már az előző évben is mélyen érintő események továbbra sem vesztettek időszerűségükből, ilyenek a szíriai polgárháború borzalmai és az Iszlám Állam terrorista szervezet bestiális gyilkosságai. Utalt arra, hogy Németország magától értetődő módon segíti és fogadja be mindazokat, akik védelmet keresnek területén. A kancellár szerint további erőfeszítésekre is szükség lesz. A Németországba menekült emberek ügyének rendezése ˝időbe, energiába és pénzbe kerül˝.

Értékeink, hagyományaink, jogfelfogásunk, nyelvünk, törvényeink, szabályaink tartják fenn társadalmunkat˝, és "ez érvényes mindenkire, aki itt akar élni

 - hangsúlyozta Angela Merkel. Megjegyezte: a ˝sikeres bevándorlásból˝ az érintett ország eddig még mindig ˝profitált, társadalmilag és gazdaságilag is˝. Kifejtette, hogy a kormány törekszik az uniós külső határok védelmének fokozására, valamint arra, hogy az ˝illegális migráció legálissá˝ váljék, továbbá küzd a menekülést kiváltó okok megszüntetéséért. Az új esztendőben azonban a társadalom összetartásán is sok múlik - mondta.
Mások ezeket is megnézték


berlin politika angela merkel terrorizmus

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal