szeptember
26.
Jusztina
EUR: 362.58
USD: 311.07
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Politika

Szíjjártó: új módszerek kellenek
2015. szeptember 29. 7:26

Szíjjártó: új módszerek kellenek
FORRÁS: MTI

A bevándorlók jelentős része Szíriából érkezik, a többiek pedig arra hivatkoznak, hogy onnan jönnek – mondta Szijjártó Péter az EU külügyminisztereinek New York- ban.
Amióta azok az ominózus mondatok Németországban elhangzottak, hogy várják a szíriaiakat, azóta mindenki szíriai a határon, és természetesen nincs útlevele. Ezért a szíriai válság megoldása nélkül esélyünk sincsen arra, hogy a bevándorlási nyomást csökkentsük Európán.

- mondta a miniszter az MTI-nek.

Innovatív módszerekre van szükség

Az uniós államok még mindig egymástól eltérően közelítik meg a szíriai helyzetet. A miniszter hangsúlyozta, hogy új módszerekkel kell megközelíteni a problémát, mert a régiek nem jártak sikerrel.

Szíjjártó arról is beszélt, hogy a magyar kormány egyetért a német kancellárral abban, hogy a szíriai konfliktust csak az összes szereplő bevonásával lehet megoldani. A rendezés érdekében pedig az Európai Uniónak és a transzatlanti közösségnek Oroszországgal is szorosabbra kell fűznie az együttműködést.

Európai partnereinek ezenkívül Szijjártó amellett érvelt, hogy a közösségnek növelnie kellene erőfeszítéseit a légicsapások és a kiképzés terén az Iszlám Állam terrorszervezetével szemben, amely egyre nagyobb területek destabilizálásával egyre több embert űz el otthonából, akik Európa felé veszik az irányt.

Együttműködés Afganisztánnal

Szijjártó Péter megállapodást írt alá Szalahuddin Rabbani afgán külügyminiszterrel a két szaktárca közötti együttműködésről, és ennek nyomán rendszeressé válnak majd a kétoldalú politikai konzultációk. Afganisztán a migráció egyik kibocsátó országa, ezért Magyarországnak és Európának is kulcsfontosságú érdeke, hogy ott stabilitás legyen. Magyarország 2015-től 2017-ig évi félmillió dollárt különít el az afganisztáni biztonsági erők kiképzésére.
 
Mások ezeket is megnézték


new york menekültek szijjártó péter európai unió ensz politika

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal