november
27.
Virgil
EUR: 361.16
USD: 303.39
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Kultúra

A fogadóirodáknál a Saul fia a nyerő
2016. január 15. 17:46

A fogadóirodáknál a Saul fia a nyerő

A film iránti szenvedély néha találkozik a játékszenvedéllyel. A találkozási pont a nyerési vágy.

Néhány nemzetközi fogadóirodánál lehet pénzt tenni arra, hogy melyik alkotás nyeri a legjobb külföldi film kategóriájában az Oscar díjat. A Saul fia korábban is a legesélyesebbnek számított, a Golden Globe elnyerése csak javította győzelmi esélyeit. Az Oscar díj azonban nem lottóhúzás, bár kétségtelen, hogy számtalan tényező mellett a szerencsének is jut némi szerep.

Nem mindegy például, hogy mekkora hírverés kísér egy-egy filmet. Azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy a Filmakadémia nagyjából hatezer tagja minden filmet megnéz, és a látottak alapján dönt. Az már sokkal életszerűbb, hogy a döntnökök a filmeket kísérő hírekből keresnek maguknak kapaszkodókat, támpontokat. Az is fontos, hogy milyen díjakat kapott korábban a film. Bár Csizmazia Gábor filmes szakújságíró a Tényeknek adott interjúban arra figyelmeztetett: a Golden Globe még nem az Oscar.

Bizonytalanság, feszültség, felfokozott várakozás az utolsó pillanatig. Ezt mondta a Tényeknek Szabó István Oscar-díjas filmrendező a gála hangulatáról. Ő egyébként nem hisz a pletykáknak, 100 százalékig biztos abban, hogy senki sem tudja előre, ki kapja a díjat. Egyetlen ember van, aki hozzáfér a titokhoz. A Tényeknek el is mondta, hogy ki az.
Mások ezeket is megnézték


kultúra Saul fia oscar díj szabó istván fogadóirodák Budapest

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal