augusztus
8.
László
EUR: 346.38
USD: 292.45
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Külföld

Kinek a feladata kiigazítani az iszlámról alkotott hamis képet?
2015. december 27. 11:58


A muzulmán országok legfőbb kötelessége kijavítani a nemzetközi közvéleményben az iszlámról alkotott képet - hangoztatta az iráni elnök.

Haszan Róháni Teheránban az Iszlám világ jelenlegi válsága című nemzetközi konferencián szólalt fel.

"Meg kell szüntetnünk az iszlámról a világhálón és a valós világban kialakított negatív képet" - mondta. Hozzátette, az erőszak, a terrorcselekmények, a mészárlások nagy többsége sajnálatos módon az iszlám világban történnek, Afrikában, a Közel-Keleten és Nyugat-Ázsiában.


"Szembe kell szállnunk az erőszak ideológiájával és szóhasználatával, amelyet az Iszlám Államhoz (IÁ) hasonló dzsihadista szervezetek terjesztenek" - hangsúlyozta az iráni vezető, s ennek érdekében egységbe szólított minden régióbeli és azon túli iszlám államot.


Felhívása azoknak is szól - jegyezte meg, akik jelenleg szomszédaikat bombázzák. Róháni nem nevezte meg ezeket az országokat, de tudni lehet, hogy Teherán a jemeni polgárháborúban a síita húszi felkelőket támogatja, míg Szaúd-Arábia a nemzetközi közösség által elismert, Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette kormányt.


Az iráni elnök kérdésként vetette fel, hogy idén vajon mennyi fegyvert vásároltak a térségbeli országok az Egyesült Államoktól. Úgy vélekedett, hogy ezt a pénzt az éhező, nélkülöző muzulmánok megsegítésére lehetett volna fordítani. Mint mondta, az anyagi és kulturális szegénység az oka annak, hogy az IÁ terrorszervezet harcosokat tud toborozni az iszlám társadalom megsemmisítésére.
Neheztelve szólt egyben arról, hogy a muzulmán országok évek óta beszélnek az egységről, amit lehetetlen megvalósítani úgy, ha nem kapcsolják össze a muzulmán világ gazdaságával.
"A terrort és a terrorizmust nem lehet bombákkal megsemmisíteni" - tette hozzá. Az iráni elnök szerint a régió konfliktusaiból leginkább Izrael és a muzulmánellenes erők profitálnak. (MTI)
Mások ezeket is megnézték


külföld iszlám Haszan Róhani iráni elnök Teherán

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
51 fokos kánikula tombol Bagdadban
51 fokot mértek két egymást követő napon is Bagdadban. De Európában is sok helyen tombol a kánikula, Németországban a negyven...

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal