augusztus
15.
Mária
EUR: 346.25
USD: 293.01
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Külföld

Így kell harmadára lenyomni a lakbért!
2015. november 3. 6:44

Így kell harmadára lenyomni a lakbért!
FORRÁS: wikipédia

Kitört a szociális lakások forradalma New Yorkban?

 Akár 1500 dolláros lakbérek is lesznek Manhattan környékén, ahol korábban egy kétszobás lakásért 4200 dollárt is elkértek havonta.

Legalább is ezt ígéri Amerika egyik legnagyobb ingatlanbefektetője, mely 5,3 milliárd dollárért megszerzett 11200 lakást New Yorkban.
Természetesen nem luxuslakásokról, hanem lakótelepi ingatlanokról van szó. A legtöbbet a világháború után építették a leszerelt katonáknak. A biztosító társaság 2006-ig állta is a szavát: a kedvezményekért cserébe maximálta a lakásárakat, hogy azokat a kis jövedelmű családok is meg tudják fizetni. Ám 2006-ban ennek vége lett, és az új ingatlanbefektető gyorsan profitot akart csinálni: Stuyvesant Town lepukkant lakótelepi kétszobás lakásáért 4200 dollárt kért havonta. Következett a csőd: a lakók nem tudtak fizetni. Beütött a pénzügyi válság, az ingatlanárak csökkenni kezdtek. Az új tulaj is csődbe ment. Az áldatlan helyzeten most sikerült változtatni: Bill de Blasio polgármester és a Blacksotone megállapodott az új mega üzletben.

Elvben mindenki jól jár
A lakók viszonylag olcsó bérű lakáshoz jutnak. New Yorkban havi 1500 dollár nagyon előnyös lakbérnek számít manapság. A Blacksotone vállalta, hogy húsz évig csak az infláció mértékében emeli a lakbéreket. De akkor mi nekik ebben az üzlet? Hosszú távra gondolkodunk- mondta a cég ingatlan vállalatának főnöke. Jelenleg 18% a várható profit az ingatlan piacon New Yorkban. Ennyit a szociális lakásprogram biztosan nem hoz. De nem minden megszerzett lakás része a programnak. Több mint hatezer lakás árát a Blackstone szabadon határozza meg. New Yorkban pedig lakáshiány van. Bill de Blasio polgármester viszont büszkén elmondhatta: teljesítette egyik legfőbb választási ígéretét amikor többezer szociális lakást adott New York polgárainak. Akiknek így sem olcsó az élet, hiszen csak a legolcsóbb szociális lakás kerül 1500 dollárba havonta, és ez is évi 18 ezer dollár, vagyis messze a szegénységi küszöb felett van az Egyesült Államokban.
Mások ezeket is megnézték


külföld bérlakás Manhattan new york

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek
Liftaknába zuhant a menekülő rendőr
Liftaknába kergették a tiltakozók, ahol több métert zuhant és szörnyethalt egy rendőr Bejrútban.

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal