szeptember
21.
Máté, Mirella
EUR: 360.95
USD: 304.34
Kövessen minket!
Bejelentkezés


Külföld

A művész, aki meglátta Leninben Darth Vadert
2015. október 24. 13:55

A művész, aki meglátta Leninben Darth Vadert

A Szovjetúnió szimbólumát temette el bronzréteg mögé egy művész Ukrajnában, egy Lenin szobrot alakított át Darth Vader szoborrá, így nem kellett lerombolni a régit, és bronzot is spórolt vele.

Mi a teendő, ha van a városban egy Lenin szobor, amit már nem akarunk, de ledönteni mégsem kellene, mert az rombolás? Odesszában megtalálták rá a választ, a régi szoborra kell újat építeni. Lenint Darth Vaderre cserélték, pontosabban nem is cserélték, csak kiegészítették a bornzszobrot, Leninre újabb bronzrétegek kerültek, így lett belőle végül a Csillagok Háborújának negatív hőse. A Darth Vader szobrot utána természetesen Darth Vader leplezte le, mostantól ez áll az ukrán város egyik parkjában.

A művész, aki a szobrot készítette azt mondta: meg akarták őrizni a Lenin szobrot, de a Szovjetúniót is el akarták temetni, erre a legjobb megoldás az amerikai pop kultúra egyik szimbóluma, Darth Vader volt. A helyiek azt mondják: ez a megoldás nekik is jobban tetszik, így legalább nem került a színesfémtelepre a Lenin szobruk, de mégsem emlékezteti őket a régi csúnya időkre. 
Mások ezeket is megnézték


Odessza külföld Lenin szobor darth vader művész

Kövesse csak az Önt érdeklő témákat! A + jelre klikkelve felveheti az adott témát a követett témák közé. Ettől kezdve bárhol az oldalunkon a „Követett témák”-ra klikkel, ott már csak az Önt érdeklő tartalmakat látja majd.

További hírek

MŰSORÚJSÁG    
Most
Később

© 2020 TV2 Zrt.
A tények.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség


Powered by Neoport Core CMS engineFriss Népszerű Követett
Friss Legnépszerűbb Követett Közelben Időjárás
Hagyományos Hírtérkép Idővonal