Zavaros pénzügyek Magyar Péternél: Ki fizette a számlát?

Magyar Péterék egy komolyabb vagyont, több száz millió forintot költöttek el az elmúlt hetekben zajló országjárásra, különösen a két fővárosi és az anyák napi debreceni demonstráció költségei voltak számottevőek. A Kossuth téri rendezvény kiadásait ugyan közzétették, ám azok köszönőviszonyban sincsenek a piaci árakkal. A kérdés csupán az, kik fizették a számlát. A Tisza Párt jelezte, számít a nagylelkű mikroadományokra is, amelyekről az elmúlt években rendre kiderült, hogy külföldről érkeznek a baloldalhoz. A legfőbb finanszírozó Soros György volt - írta a Magyar Nemzet

Az elmúlt hetekben, hónapokban Magyar Péter intenzív országjárást hajtott végre. Az újdonsült politikus hozzávetőlegesen százhetven településen bukkant fel, tartott beszédet. Arról még nincsenek pontos információk, hogy ez a mindenképpen komoly anyagi, logisztikai hátteret igénylő demonstrációsorozat mennyibe került, de a piaci viszonyokat szem előtt tartva egyértelműen kijelenthető, hogy több száz millió forintról beszélünk.

Bár Magyar Péter többször elmondta, hogy nyilvánosságra fogja hozni a vagyonnyilatkozatát, ezt máig nem tette meg. Mellesleg nehezen elképzelhető, hogy a Tisza Párt vezetője a saját pénzéből kampányolna, így ez a dokumentum ebből a szempontból nem is érne sokat.

De vegyük sorra, hogy mi is szükséges egy ilyen hosszú, mozgalmas kampányhoz! A finanszírozók mellett egyrészt szükség van egy bizalmi emberekből álló stábra, amely kijelöli a célállomásokat, a különböző települések adottságait feltérképezve sorvezetőket, felkészítő anyagokat készít, és nem utolsósorban leszervezi a rendezvényeket Magyar Péter számára.

Emellett mindenképpen működtetni kell az informatikai hátteret, elő kell teremteni a technikai feltételeket, az áramellátást, valamint gondoskodni kell a rendezvények biztosításáról. Ezenkívül fizetni kell a saját fotóst, videóst, személyi védelmet.


A kisebb településeken a jelenlévők csekélyebb létszáma miatt ez nem is járt komolyabb kihívással, ám a rendezvények mennyisége okán ez sem lehetett elhanyagolható tétel.

A két budapesti – március 15., április 6. –, valamint a debreceni – május 5. – nagygyűlések azonban komoly szervezést igényeltek, és hatalmas volt a költségvonzatuk is.


A technikai háttér biztosításához Magyar Péterék ezekhez az eseményekhez a G-Sound Kft., illetve a Soul Light Kft. szolgáltatásait vették igénybe. Az alaptechnika kiegészítését Debrecenben a Led Box Kft. végezte. Az országjárás során a Tisza Párt-os alakulat rendezvényeit a Partner Security Kft., a Kossuth téri rendezvény esetében pedig a Sheeba Security Kft. biztosította.


Ez utóbbi demonstráció költségeiről Magyarék egyébként nyilvánosságra hoztak egy részletes listát, amelynek végösszege a 30 millió forintot sem érte el.

– Rendezvénytechnika: 24 millió forint,

– biztonsági szolgáltatás: egymillió forint,

– jogdíj: 1,2 millió forint,

– videógyártás: 1,3 millió forint,

– közmű: 700 ezer forint.


A piaci viszonyokat jól ismerők szerint ez az összeg köszönőviszonyban sincs egy ilyen rendezvény valódi költségével. – Ezt nyugodtan megszorozhatjuk hárommal, de inkább néggyel – fogalmazott egy ebben a körben forgó gazdasági társaság vezetője. Felhívta a figyelmet arra, hogy a lajstrom hiányos, példaként említette, hogy szó sincs a kordonok, a takarítás, illetve a fellépők költségéről.


A garázscég legendája

Mindezek fényében nehéz komolyan venni Magyar nyilatkozatait, amelyek arról szólnak, hogy az eddigi politikai tevékenysége egy „one man show”, vagyis egyedül viszi a kampányt, nincsenek mögötte profi szakemberek, anyagi támogatók, lelkes önkéntesekkel és minimális költségvetéssel működnek.

Ezt próbálta elhitetni a békemenettel egy időben, június elsején a Partizánnak adott interjúban is, ahol többek között azt mondta, a Tisza Párt még mindig csupán „garázscég”.


Szakmai segítség külföldről

Garázscéget viszont ritkán támogatnak külföldről. Magyar barátnője, Vogel Evelin a Blikknek adott interjúban éppen az április 6-i, Kossuth téri tüntetés után szólta el magát, amikor úgy fogalmazott: „Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek.”


Tízmilliók az „egyszerű magyar emberektől”

Ugyanilyen árulkodó volt Magyar HVG-nek adott nyilatkozata is. Áprilisban, miután nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság a Tisza Pártot, Magyar azt mondta: a Kossuth téri tüntetése költségeire az egyesületéhez érkező adományokból származott a pénz.

„Több tíz millió forint érkezett egyszerű magyar emberektől, több ezer embertől, és nem külföldről, nem dollár, és nem NER-es pénz” – mondta Magyar.

A politikus még korábban, a március 15-i demonstrációjuk után is mikroadományokról beszélt. Akkor a Tények beszámolója szerint azt mondta: részben a saját pénzéből, részben önkéntes felajánlásokból valósult meg a rendezvény, s hozzátette azt is, „kisemberek adták össze” a summát.

Az anyagiak szempontjából ezzel el is érkeztünk a lényeghez. Az utóbbi időben kiderült ugyanis, hogy Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányához külföldről érkeztek tízmilliók, mikroadománynak álcázva. Ugyanezzel a módszerrel jutott 1,8 milliárd forinthoz Amerikából a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom 2022-ben. Utóbbi esetben, vagyis a guruló dollárok botrányban ráadásul világosan kiderült, hogy a pénz fő forrása nem más, mint Soros György.

Innen nézve már nem is tűnik annyira véletlennek, hogy a Tisza Párt európai parlamenti listáján szép számmal bukkannak fel a Soros György hálózatához köthető jelöltek. Emellett szinte naponta tűnnek fel újabb és újabb baloldali kötődésű figurák Magyar mögött és körül.

Közülük is kiemelkednek a Bajnai Gordon-féle datadatos körhöz sorolható cégek. A DatAdat végzi jó ideje a baloldali kampányfeladatok számottevő részét.

Fotók: Magyar Nemzet / Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

2024. június 04. 16:38
„Komolyan megviselt, nagyon féltem! – megtámadták Miss Moodot
Az énekesnő a megrázó esetről közösségi oldalán számolt be.
Vasvári Vivien Instagramon üzent szerelmének, ennél boldogabb nem is lehetne
Meghitt fotókat osztott meg közösségi oldalán.
Zabszem lehetett a 6-oson kocsikázó sofőr tomporában, két sávon is megbénította a forgalmat
A férfi először fékezéssel akarta büntetni a mögötte haladó sofőrt, majd inkább drasztikusabb megoldást választott.
Erdőtűz tombol Athén határában
Két települést kiürítettek szerdán a hatóságok.
Sírva vallott édesanyjával való kapcsolatáról Tóth Gabi, elárulta, miért fajult idáig a dolog
 Az énekesnő könnyek között, kendőzetlenül vallott az elmúlt 1 évről.
Lesújtó tragédia történt szombat éjjel, halálos kimenetele lett a kondorosi drámának
Ketten túlélték, egy ember viszont meghalt.
Nagyot változik a multik nyitvatartása, érdemes lehet felkészülni
Főleg a Balaton környékén és egyéb frekventált üdülőhelyeken örülhetnek a boltba járók.
Magyar tragédia Görögországban, ketten meghaltak
Az egyik áldozat egy középkorú férfi, a másik egy 59 éves nő.
Egy 33 éves nő holttestét emelték ki a Dunából, szörnyű tragédiára derült fény
Rendőrök kérték a Kutató-Mentő Szolgálat segítségét.
Tények Plusz adás, 2024. június 22., szombat
ITT VAGYUNK, SZURKOLUNK! - lovasrendőrök, fesztiválhangulat, több tízezer szurkoló, kint vagyunk Stuttgartban, itt j...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.