Világsztárokkal a Mandoki Soulmates is fellép a 14. Kolozsvári Magyar Napokon

Világhírű zenészeket is felvonultat az augusztus 13-20. között tartandó 14. Kolozsvári Magyar Napok (KMN), melynek zárónapján Leslie Mandoki és a Mandoki Soulmates zenekar lép színpadra olyan sztárokkal, mint például Al Di Meola, Mike Stern, Randy Brecker, Richard Bona, Tony Carey, Deobrat Mishra - jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón Kolozsváron.

Gergely Balázs főszervező, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke szerint letisztult rendezvényre kell számítani a jól bevált programokkal és helyszínekkel, melyek közé a felújított Farkas utca is "visszatér". Szabó Lilla programigazgató szerint a több mint száz partnerszervezettel idén is tartalmas programmal készülnek. A rendezvény előtti hétvégén több rangos kiállítás nyílik a Bánffy-palotában: Márton Árpád és Mohy Sándor egyéni, Juhos Sándor festőművész és Szabó András grafikusművész közös tárlata mellett szovátai alkotók mutatkoznak be. Számos komolyzenei program is lesz templomokban, múzeumokban.

Az egyhetes programkavalkád több eseménye a Petőfi-bicentenáriumhoz kapcsolódik, a Farkas utcába visszatér a kézműves- és könyvvásár, a Folkudvar a népzenei programoknak, a Romkert a gyerekprogramoknak ad helyet és Borutca is lesz. A Bánffy-udvarbeli Petőfi-színpad elé a rock, jazz és blues kedvelőit várják, míg a törökvágási skanzenben a KMN-Donaton Terepfutóversenyt és örömfőzést tartják - sorolták a főbb programokat a szervezők.


Grezsa Csaba, Magyarország kolozsvári főkonzulja szerint a főkonzulátus is több programmal készül idén "a Kárpát-medence legnagyobb és legfontosabb kulturális fesztiváljára", az intézmény Főtérről nyíló udvara Hungarikum-udvar néven önálló helyszínné válik. Emlékeztetett: a magyar kormány kiemelt támogatója, a főkonzulátus kezdetektől partnere a rendezvénynek, amely nem csak az erdélyieknek fontos, sok magyarországi is évente visszajár Kolozsvárra. 

A főkonzulátus ezért is bővíti programjainak kínálatát, a politikai kerekasztal-beszélgetések mellett vallásturisztikai programok is lesznek, természetjárók mutatkoznak be, és idén is lesz olimpiai bajnok meghívott. A fröccsterasz gasztronómiai kínálattal bővül és az udvarban könnyűzenei koncertek is lesznek.


A főtéri nagykoncertek sorát az EDDA Művek nyitja, a Blahalouisiana és a Budapest Bár folytatja. Halász Judit gyermekkoncertje is rendhagyó program Erdélyben, melyet a Magyar rocklegendák nevű produkció követ Kalapács József, Rudán Joe és Varga Miklós részvételével. A fiataloknak szól a Lóci játszik és Honeybeast szombati koncertje, majd a zárónapon a Mandoki Soulmates zenekar lép fel.

A sajtótájékoztatóra meglepetés vendégként érkező Leslie Mandoki világhírű magyar dalszerző, producer, dobos és énekes elmondta: a világ legjobb zenészeit hozza el Kolozsvárra. Olyan rock- és jazzikonokkal zenél majd, mint Nick van Eede, Al Di Meola, Mike Stern, Randy Brecker, Till Brönner, Richard Bona, Tony Carey, Deobrat Mishra, Fausto Beccalossi. Magyarországi zenésztársai közül Mahó Andrea és Takáts Tamás is színpadra lép Kolozsváron.

Ezzel a világsikernek számító produkció hazatér kiindulópontjához, ide, ahol ezek a csodálatos Bartók-dallamok gyökereznek 

- mondta első erdélyi fellépéséről Leslie Mandoki.

Gergely Balázs szerint a szervezők évek óta dédelgetett álma válik valóra azzal, hogy vendégül láthatják a nagyszabású produkciót, melynek tagjai összesen 35 Grammy-díjjal rendelkeznek.

Forrás: MTI/fotók: MTI/Kiss Gábor

2023. április 25. 13:33
Ledobta kutyáját a negyedik emeletről, 20 métert zuhant az öleb
A házikedvenc nem élte túl a zuhanást.
Húscafatok lepték el az autópályát, le kellett zárni a külső sávot - videóval
Horrorfilmben is megállta volna a helyét a sztráda látványa.
Könyv készül Jákob Zoltán életéből, titkokat árul el a Nagy Ő
Magyarország egyik leggazdagabb embere hamarosan az ország szeme láttára kezd párkeresésbe a Nagy Ő című reality ker...
Nem lehet halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot
A hegymászó holtteste nem került elő.
Kisgyerekeket késeltek meg egy játszótéren, videón a szíriai támadó
Három gyerek életveszélyes állapotban van.
Tilla kiszámolta: új rekordot ért el a TV2 hazai szinten
Ezt senki sem gondolta volna a kezdetekkor!
Nacsa Lőrinc: Az EU értékközösségként hivatkozik magára, miközben tagadja az egyetemes értékeket
Az Európai Unió értékközösségként hivatkozik magára, miközben az egyetemes értékeket egyre inkább tagadja - jelentet...
Világvége-hangulat van New York-ban - Tények Plusz 18.45
Fulladoznak az emberek a füst miatt, közben megállíthatatlanul terjednek a lángok a kanadai erdőkben. További részle...
Ezt ne csináld a KRESZ vizsgán, fiam! - síneken kocsikázott az apa, miközben fiát vitte vizsgázni
Megbénította a vasúti közlekedést az édesapa.
Fosófantom és agresszív drogosok tartják rettegésben Kerepest - videóval
A településen élők mindennapjai tele vannak félelemmel.
Az olimpiai bajnok Szilágyi Áront évek óta komoly fájdalom kínozza
Újabb döbbenetes részletek a halálos hurghadai cápatámadásról
Tavaly jelent meg a pokoli üreg Chilében, most döntöttek miatta
Megtámadott egy kisgyereket egy jávorszarvas - videó
Perrel fenyegetőzik Harsányi Levente, csalók mocskolták be a nevét