Váltás a Soros-birodalomban: a spekuláns fia folytatja a hazánk elleni harcot

Hitet tett hazánkban 2015-ben a migráció mellett, fellelkesült egy kormányellenes tüntetés miatt 2018-ban, és felbukkant a baloldalt 2022-ben finanszírozó Action for Democracy mögött. Ő Alexander Soros, a milliárdos Soros György fia, aki átvette a birodalom irányítását, és az apjánál is erősebb ellenfél lehet a magyar önrendelkezésért folyó küzdelemben. A Magyar Nemzet sorozatban mutatja be a spekuláns örökösét, hálózatát és politikai törekvéseit.

Idén júniusban Juhász Péter, az egykori Együtt nevű párt elbukott elnöke nagyon megörült annak, hogy Alexander Soros lép apja örökébe. Juhász a DK TV-ben, vagyis Gyurcsány Ferencék műsorában úgy fogalmazott, hogy „én most a Soros-cseréről beszélnék, én örvendek, (…) én azt olvastam, hogy Alex, a fia sokkal vehemensebb és sokkal jobban beleáll a politikába is adott esetben, tehát nemcsak a szegények támogatása és a civilek, hanem emellett ő akár a politikát is hangsúlyozná. Ezt mindenképp üdvözlendőnek tartom. Ilyen értelemben rendkívül liberális vagyok, a megkeresett pénzével mindenki csináljon azt, amit akar.”


De honnan volt Juhász pénze?

Juhász Péter máig tisztázatlan forrásból kapott pénzt a 2022-es kampányban a kormánypárti képviselők módszeres támadására. Az ellenzéknek címzett, négymilliárd forintos külföldi támogatásból a legutóbbi választás időszakában több mint hatvanmillió forint a drogliberalizációs aktivistához vándorolt. Az ügyben költségvetési csalás gyanújával nyomoznak.

Mindemellett azt is lehet tudni, hogy Alexander Soros maga is fontosnak tartotta, hogy megtámogassa azt az Action for Democracy nevű szervezetet, amelynek keretében Karácsony Gergely és Bajnai Gordon bizalmasa, Korányi Dávid hajtott fel pénzt. Ezek a súlyos összegek részben pont Bajnai DatAdat-cégcsoportjánál landoltak. A dollárbaloldal intézője, Korányi pedig néhány nappal az Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt egy helyen tartózkodott Alexander Sorossal, Münchenben. Utóbbi a kampány hajrájában egy bejegyzéssel fejezte ki, hogy egyetért Korányiékkal.


A fiatalabb filantróp

A milliárdos spekuláns, Soros György fia régóta aktív a világpolitikában, és gyakorta megfordul Magyarországon, sőt, saját bevallása szerint van magyar állampolgársága is. Az 1985-ös születésű fiatalember a tengerentúlon és Londonban is rendelkezik rezidenciával, és a magyar politikába éppúgy szívesen beleszól milliárdjai révén, mint az európai vagy az amerikai közéletbe.

Alexander Soros a Google szerint „filantróp”, csakúgy, mint apja.

Ezen baráti megnevezés alkalmazása azért sem meglepő, mert a spekuláns családnak közel 180 millió dollár értékű Alphabet-részvénye van, ez a cég pedig az internetes keresőóriás tulajdonosa.

Alexander Soros 2009-ben a New York Egyetemen végzett történelemből, és 2018-ban PhD-végzettséget szerzett a kaliforniai Berkeley-n, de posztdoktori tanulmányokat is folytatott. 2011-ben került be a Nyílt Társadalom Alapítványok igazgatótanácsába. „Gyűlölöm azt a gondolatot, hogy a pénz beszél, de ha a másik fél így politizál, nekünk is ezt kell tennünk” – nyilatkozta 2012-ben a New York Times-nak annak kapcsán, hogy demokrata jelöltek kampányát pénzelték.

Fotó: Facebook/Alexander Soros hivatalos oldala

Befolyási övezet a nemzetközi sajtóban

Alexander Soros ma már a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) elnöke, mindemellett az egyetlen családtag a Soros Fund Management befektetési bizottságában, tehát a családi vagyonkezelőben. Nem felsorolva az összes tisztségét ott ül a Soros-egyetem vezetőségében, valamint az említett Korányi, illetve Bajnai tagságával működő European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű szervezetben is. Az OSF honlapján található életrajza szerint írásai jelentek meg – egyebek közt – a következő lapokban: New York Times, Guardian, New York Daily News, Reuters és Politico. Ez a lista a Soros család befolyási övezetét is jól kirajzolja a nemzetközi sajtóban, és az sem lehet véletlen, hogy ezek a lapok Magyarország fő kritikusai közé tartoznak.

A spekuláns fia 2015-ben már Budapesten, apja egyetemén mutatta be migrációpárti álláspontját, amelyről a közösségi médiában is megemlékezett.

2016. március 18-án is ideiglenesen hazánkban tartózkodott, egy pesti szállodából közölt fotót a lengyel zászlókkal ékesített Lánchídról. Éppen aznap járt ugyanis Orbán Viktornál Andrzej Duda lengyel államfő. Ennek kapcsán Alexander Soros idegenellenességgel és nacionalizmussal vádolta a két népet, és azt állította, hogy veszélyeztetjük a nyílt társadalmat egész Európában, illetve magát Európát is.


Ami az apának jó, az jó a fiúnak is

Aztán 2017 nyarán is ellátogatott fővárosunkba, sajtóhírek szerint apja kedvenc lakosztályát vette ki a főváros egyik legdrágább szállodájában, a Four Seasonsben. Ez az állítólag akkoriban kétmillió forintos szálláshely azért is lehetett praktikus, mert egyetlen sarokra van a családi felsőoktatási intézményüktől, ezért állítólag korábban az apja is rendszeresen itt szállt meg. Arról is írtak akkoriban, hogy 2017 nyarán Alexander Soros ebben a szállodában fogadta a magyar hálózatuk vezetőit, akikkel a magyar politikáról tárgyalt.

A Magyar Idők 2018 áprilisában, a választások után néhány nappal arról számolt be, hogy Alexander Soros is megosztotta Twitter-oldalán a pár nappal korábbi kormányellenes tüntetésről készült egyik felvételt. A lap arról is írt, hogy a „Mi vagyunk a többség” nevű szervezet Facebook-oldalán közben anyagi támogatást kért a csalódott ellenzéki választóktól a következő meghirdetett tüntetéshez. A „civilek” a Gulyás Márton-féle Humán Platform Egyesületet adták meg ehhez kedvezményezettnek. Gulyás szintén régi Soros-támogatott.

Ekkoriban már rendszeresen feltűnt a Soros-fiú közösségi oldalain partnere, Maxwell Osborne is. A divattervező és politikai aktivista gyakran olyan képeken szerepel, amelyeken Alex Sorossal ölelik egymást.


Várja a „magyar demokráciát”

2019 júniusában a spekuláns fia a CEU budapesti diplomaosztóján arról beszélt: az egyetemet betiltották, ténylegesen elüldözték hazánkból. A Művészetek Palotájában tartott rendezvényen az ifjabbik Soros kijelentette: alig várja a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz. „Addig is azonban kitartunk” – mondta a spekuláns utódja.

Idén nyáron pedig a Politico tette közé Alexander Soros írását, amelyben a Nyílt Társadalom Alapítványok jelenlegi elnöke világossá tette: félrevezetőek azok a hírek, miszerint elhagynák Európát. „Nem távozunk” – ígérte meg a spekuláns fia.

Látható tehát, hogy megtörtént a trónöröklés a Soros-birodalomban. Alexander Soros hosszú küzdelemre rendezkedett be a szuverenista erőkkel, így az Orbán-kormánnyal szemben. Ennek eszközeit és módszereit is részletesen be fogjuk mutatni sorozatunkban.

2023. november 16. 14:07
Holttestet találtak Kecskeméten a Párkány utcában, láthatatlan gyilkos ölt az éjszaka
A tragédia pontos okait még vizsgálják.
Rémálommá vált egy esküvői ceremónia, kártérítést kapnak a családok
Felkavaró videó látott napvilágot a történtekről.
Íme 8 dolog, ami boldogabbá tehet téged - Te tudtad ezeket?
Keressük boldogságunk kulcsát az apró dolgokban!
Közúti fuvarozók: az ukrán áruszállítók miatt több száz magyar vállalkozás került veszélybe
Az ukrán áruszállítók uniós piacon való megjelenése miatt több száz magyar vállalkozás került a "tönk szélére".
Döbbenetes fotó készült a csernobili erőmű alatt, egy fotós többször visszatért a katasztrófa helyszínére
Egyik képe rémisztő.
Újabb front érkezik nyugat felől
időjárás-jelentés, 2023. december 11., hétfő, reggel
Élő adásban feszültek egymásnak a Mokka sztárvendégei, az egyikük odébb is ült
Nem nagyon találták a közös hangot.
Megállt az élet Kínában, a havazás miatt ki sem lehet lépni az utcára
Még a repülőtér is bezárt hétfő délelőttig.
Az Amnesty-vezér testvéréhez, a számlagyáras ügyvédhez köthető cégtemetőben végezte Gyurcsányék bizalmasának vállalkozása is
Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának egyik vállalkozása ahhoz a cégtemetőként is működő szolgáltatóhoz ker...
Illegális bádogváros Budapest közepén! Több száz hajléktalan él a Városliget melletti bozótosban – Videó
Átvették az uralmat Rákosrendezőn a hajléktalanok, akik bádogvárost alakítottak ki maguknak a Városligettől mindössz...
Tömegbaleset történt Fehérvárcsurgó mellett
Így hízeleg Soros György fiának Zelenszkij - videó
Bírálta Zelenszkijt, börtönbe került Ukrajnában az amerikai újságíró
Szándékosan egy tüntető vallási csoportba hajtott egy autós Montanában
Mourinho a kiállítás után furcsa módon üzent a kapusának - videó

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.