Ukrajnáért küzdene a baloldal

Iványi Gáborék egy nappal a választások előtt fontosnak tartották megemlíteni, hogy nem értenek egyet a rezsicsökkentéssel, a lelkész még az imájába is belefoglalta az ellenérzéseit, Ukrajna szabadságáért viszont szeretne küzdeni - számolt be róla a Magyar Nemzet.

2022. április 02. 19:50

Divatbemutatóval zárta kampányát a szivárványkoalíció. A VII. kerületi Madách téren beszédet mondott (felszólalási sorrendben) Hajós András zenész, Iványi Gábor lelkész, sorrendben a 18 fővárosi képviselőjelölt (kivéve Orosz Annát, aki nem érkezett meg a rendezvényre), Karácsony Gergely főpolgármester és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt.

Hajós András lazának szánt megszólalásában a fiatalokhoz szólt, akikből a nézőtéren nem sokan voltak, a rendezvény elejére nagyjából 300-400 ember gyűlhetett össze a zárt helyszínre, a hideg idő és az eső is nehezítette a baloldal helyzetét. Hajós egy ponton arról beszélt, hogy

az ukrajnai menekültek szemébe nézve bárki rájön arra, hogy nem a rezsicsökkentés a legfontosabb, bár az orosz–ukrán háborúról nem fejtette ki a véleményét. 

Iványi Gábor a felszólalásában reményét fejezte ki egy vasárnapi baloldali győzelem iránt, mondandóját egy imádsággal zárta, amelyben ő is elejtette, hogy reméli, hogy nem a rezsicsökkentést tartja majd szem előtt a megalakuló baloldali kormány. 

„Semmi más szempont, se rezsicsökkentés, se egyéb gyáva szempontok, önző szempontok ne akadályozzanak meg bennünket, hogy mindig az igazságot cselekedjük” – fogalmazott a lelkész. Beszéde egy másik pontján arról beszélt, hogy 

küzdeni szeretnének Ukrajna szabadságáért is.

Az Iványit követő 18 budapesti baloldali jelöltnek a 11. kerület alpolgármestere, Barabás Richárd tett fel álkérdéseket, amelyekre rövid kampánybeszédekkel válaszoltak. Ez volt az a rész, amit Barabás divatbemutatóként azonosított. A gyurcsányista Arató Gergely és a szocialista Hiszékeny Dezső is beszélt arról, hogy 

másfajta rezsicsökkentést képzelnek el, mint Orbánék. 

Hiszékeny azt mondta, ezerszámra fognak bérlakásokat építeni, a meglévőket pedig korszerűsítik. Arató egyenesen addig ment az ígérgetésben, hogy ehhez nem is kell majd önrészt fizetniük a lakástulajdonosoknak.

Karácsony Gergely hosszú beszédet mondott, azt is elmagyarázta, hogy miért döntött úgy tavaly, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára. A főpolgármester szerint az országgyűlési választások megnyerésére Márki-Zay Péternek van a legnagyobb esélye. Érdekes lett volna meghallgatni erről Dobrev Klárát és Jakab Pétert is, akik nem tűntek fel a rendezvényen. A Jobbik elnökével kapcsolatosan a Mandiner arról írt, hogy el se ment a rendezvényre, saját kampányzárót tartott, ahol arról beszélt, hogy Márki-Zay Péternek holnap nagyon nehéz lesz legyőznie Orbán Viktort.

A főpolgármestert maga Márki-Zay Péter követte, aki beszédének nagy részében ismét magyarázkodott, azt is elmondta, hogy nem igaz, amit róla terjeszt a Fidesz, hiszen nem azt cselekednék kormányon, amiről korábban beszélt. 

A miniszterelnök-jelölt egy ízben tüntetésnek nevezte a kampányzárót, és azzal is ismételten előhozakodott, hogy szerinte keresztény ember nem szavazhat a Fideszre holnap. 

Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs

Előkerült, szemeteszsákban találták meg M. Beáta holttestét
A magyar nő holttestére egy elhagyatott benzinkúton találtak rá.
Rájuk nyitottak szex közben, sokkot kaptak - videóval
Van, aki sosem mert beszélni róla, traumaként, sokkhatásként élte meg, hogy kiskorában látta szeretkezni a szüleit.
Árpa Attila kalandvágyból lesz A Nagy Ő
Idén újra megnyílik a Bachelor - A Nagy Ő rezidenciája, ahol ezúttal Árpa Attila keresi szíve választottját. A TV2 p...
Versenypályának nézték az M0-ást, vérlázító ámokfutást rendeztek
A két "versenyző" óriási tempóval szlalomozott az autók között.
Így vágta szájba az óriási kő a notórius kocsifeltörőt - videó
Arcon ütötte a visszapattanó kő a kocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. Több járművet is ellopott és ...
Újabb csapadék érkezik
időjárás-jelentés, 2022. május 26., csütörtök
Összeszorul a szív: Ezt tette Berki Krisztián urnája mellé kislánya
Berki Krisztián egyik barátja beszédében ígéretet tett, azt mondta: vigyázni fog a celeb gyerekeire.
Először szólal meg a tragédia óta
Több mint négy hónapja temették el Babicsek Bernátot, mégsem tud békében gyászolni a családja. A színész 41 évesen f...
Elfajult a családi vita, megkéselte anyja védelmére siető öccsét
A testvért súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az ügyészség a bírósági ítélet helybenhagyását indítványozta.
Tönkrement Kautzky Armand házassága
22 év után tönkrement Kautzky Armand házassága. Először csak a szomszédok pletykáltak arról, hogy szétköltözött a hí...