Új albumot jelentett be a Mandoki Soulmates

A Mandoki Soulmates, „Magyar Képek” című magyar nyelvű albumát 2022 december 2-án, a Magneoton kiadó jelenteti meg.

2022. november 10. 16:38

Korábban, 2019 őszén jelent meg kimagasló sikerrel angol nyelven a Hungarian Pictures, mely Németországban, illetve Magyarországon is hatalmas aranylemezes elismerést is kapott. Első helyezett lett a MAHASZ listáján, majd ezt követően 2021-ben a világszerte megjelent szélesebb változata UTOPIA FOR REALISTS címmel, mint Visual Album. A Bartók Béla munkásságára épülő „Magyar képek” inspirálta progresszív rock muzsikát a Mandoki Soulmates ikonikus prog rock-jazz rock együttesek zenekarvezetőiből álló világhírű művészek biztosítják. A rock album izgalmas örömzene, és kiforrott, határozott állásfoglalás az emberi értékek mellett holosztikus élményt biztosítva a hallgatóknak.

Az albumon 19 különleges dal található, mindegyik komoly témákat dolgoz fel. Szövegei aktuálisabbak, mint valaha, társadalmi mondanivalója a jelenlegi globális helyzeten is elgondolkodtat, kiemelve az emberi értékeket. A dalok közül csak párat említve: a reményteli „Új szél” a dinamikus „Gyermektánc” ami egy szenvedélyes rapszódia, az érzelmileg felkavaró „Ide tartozunk”, a realista „Ez már az élet”, a reménységben erős hitű „Fáklya”….

25 évvel ezelőtt jelent meg előszőr magyar nyelven Mandoki Soulmates album, olyan legendás magyar énekesekkel, mint: Zorán, Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Cserháti Zsuzsa és természetesen az angol-amerikai lélektársak részvételével.

Fotó: Mandoki Soulmates hivatalos Facebook-oldala

A világhírű Mandoki Soulmates idén 30 éves jubileumot ünnepel, alapítója a Németországban és tengeren túl is népszerű Leslie Mandoki, aki Budapesten született, jelenleg Németországban és Kaliforniában él.

1975-ben, a Simpson család későbbi Hollywood-i alkotójával Csupó Gáborral és Bencker Szücs László barátaival egy alagúton keresztül menekültek el a kommunista diktatúra elől, ami után útlevelet sem kaptak. A külföldön megélt kezdeti kihívások és megmérettetések után, Leslie komoly nemzetközi karriert futott be. A Starnberg-i tó partján fekvő stúdióját 40 éve alapította, ahol azóta is zenei legendákkal dolgozik, mint: Phil Collins, Lionel Richie, Jennifer Rush. Leslie ebben a rangos stúdióban alkotta meg az Fc Bayern himnuszait, és már több mint húsz éve az Audi-VW-Porsche zenéit. A leghíresebb német színészekkel itt zenésítette meg a Bibliát, ami CD formában jelent meg, de itt született számos Disney film és sok német, valamint amerikai tv és játékfilmzenéje is, sőt annak idején Angela Merkel kampány zenéje is.

A „Magyar Képek” album, nemcsak a legkiválóbb zenészekkel és énekesekkel elkészített felvétel, hanem egy „ÜGY” egy „ÜZENET” az egész társadalom számára ezekben a vészterhes időkben. A magyar szövegeket Kovács Ákos, Horváth Attila és Leslie Mandoki írták, Mandoki eredeti angol szövegeit követve.

„Az élet úgy hozta, hogy eddig csak angolul és néha németül írtam a dalszövegeimet a zenémhez, kivéve az „Ahol születtem” című dalt 25 éve, de most a szikra tüzet gyújtott bennem és ezúttal neki mertem rugaszkodni és magyar szövegeket írni, abból ami bennem eredetileg angolul született meg. Az itthoni művészek közül Charlie barátom mellett Ákos, Caramel, Mező Misi, Pápai Joci, Szakcsi Lakatos Béla mesterem, tanárom, barátom, aki sajnos már az égi Soulmatesbe muzsikál, Takáts Tamás és nem utolsó sorban a csodálatos Zséda, a Mandoki Soulmates világhírű zenészei közül akik összesen több mint 35 Grammy díjjal rendelkeznek: Ian Anderson, Al Di Meola, Bobby Kimball, Richard Bona, Mike Stern, Randy Brecker, Till Brönner, John Helliwell, Bill Evans, Cory Henry, Nick Van Eedetony Carey, Jesse Siebenberg, Steve Bailey, jómagam és Julia lányommal működtünk közre” - mondta Leslie.

A lemez december 2-tól megvásárolható az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhető lesz az összes digitális platformon is.

Kirúgási hullámot indíthat el egy kiszivárgott felvétel, vizsgálatot indítottak a vérlázító ügyben
Több alkalmazott állása is veszélyben.
Disznót vágtak egy nagybányai tömbház tetején, a magason hőkezelt hús új értelmet nyert
A különleges disznóvágást egy szomszéd örökítette meg.
Halálfélelme volt
Nádas Györgynek fájtak a térdei, fulladt és a lépcsőzés is nehezére esett. A humoristának egyre több és súlyosabb eg...
Összeférhet a misztikum az imával?
Elhitték Önök valaha, hogy a jósok előre látják a jövőt? Vagy inkább imádkoztak, ha bizonytalannak érezték magukat? ...
Lezárja a múltat, új életet kezd
Szerednyey Béla különböző filmes és színházi karaktereit egy ország ismeri és szereti. A színészóriás élete azonban ...
Gyászhírt közölt a Ferrari, meghalt a Forma-1 sztárja
A motorsport világát megrázta a tragikus hír.
Bevették a Mikulások Budapestet, aranyos fotókon az invázió
A 7. Mikulásfutásról készült képeken látható, hogy még a hideg sem volt akadály a futók számára.
Rendőrök elől menekült, balesetet okozott - Tények 18.00
Három autót tört össze a menekülő férfi. További részletek a Tényekben 18 órától a TV2-n.
Ollóval támadt az eladókra az ámokfutó - Tények 18.00
Ollóval akart kirabolni egy dohányboltot egy budapesti férfi. További részletek a Tényekben 18 órától a TV2-n.
Újra tatárok lepték el hazánkat, lenyűgöző fotók érkeztek az 1242 forgatásáról
A nagyszabású magyar filmben felbukkan Eric Roberts és Michael Ironside is.
Orbán Viktor: Áldott adventet kívánok! - fotó
Nevetséges biróbohóckodás es francia tovabbjutás Giroud es Mbappé nagy meccsével
Autóbalesete volt Varga Viktornak
Nem sikerült a bravúr a hajrában összeomló Ferencvárosnak
Átlátszanak a felsőn Sabrina mellbimbói - fotók