Rippel Feri mindig is a test és a tudat határait feszegette, most azonban új szintre emelte az önfejlesztést. Az 54 éves artistaművész a Debreceni Egyetem doktori képzésén tanul, melynek elvégzése után élelmiszermérnök és kutatóorvos lesz.
Artistaként már rengeteg mindent elért, most azonban teljesen új kihívásba vágott bele.
Rippel Feri mindig is a test és a tudat határait feszegette, most azonban új szintre emelte az önfejlesztést. Az 54 éves artistaművész a Debreceni Egyetem doktori képzésén tanul, melynek elvégzése után élelmiszermérnök és kutatóorvos lesz.
Arról fogok kutatni, hogy hogy működik az élelmiszer, milyen komponensek vannak benne, és hogyan tudjuk úgy összerakni őket, hogy az a sejtek életkorát visszafiatalítsa
– árulta el a Mokka szerdai adásában.
Rippel elmondta, hogy a kutatás már elindult, és ő maga kutatásvezetőként vesz részt benne. A laborban jelenleg muslicák életciklusát vizsgálják különböző táptalajokon.
Ez nagyon izgalmas terület, mert nagyon hasonló a szerkezeti felépítésük hozzánk, és ha ott működik, akkor működni fog az embereknél is
– magyarázta lelkesen.
Az artistaművész kitért arra is, hogy ma már az emberek rengeteg információt gyűjtenek az internetről, és sokan önmagukat próbálják képezni.
Mindenki tudós lett egy bizonyos szinten, de ez nem is baj, mert saját magunk megismerése nagyon fontos. Nálam is ez indította el ezt
– vallotta be.
Feri gyermekkorától kezdve a mai napig tevékenykedik artistaként, és szerinte a művészetét is könnyen össze tudja egyeztetni a tanulmányaival.
Mindent lehet, csak akarni kell. A 24 órából tényleg csak az alvásidőt használom pihenésre. Hét-nyolc órákat simán tudok aludni, és jól alszom, viszont ebben benne van, hogy azért is tudok artista lenni, mert jól táplálkozom, és jó lett a szervezetem egészsége. A testvéremmel egy olyan új területet találtunk ki az artistaművészeten belül, ami ennek a megújult egészsének köszönhető
– tette még hozzá Rippel Feri.
Nyitókép: TV2 Mokka

